5 dingen die u moet doen nadat u uw VPN voor de eerste keer hebt ingesteld

Als u nog niet bekend bent met de VPN-services en net de voordelen ervan heeft ontdekt om uw online activiteiten te beschermen en te beveiligen, zal het voor u vrij ingewikkeld zijn om de VPN-verbinding voor het eerst in te stellen, laat staan ​​om deze correct te gebruiken. Veel mensen, vooral degenen die niet technisch onderlegd zijn, zullen zich gewoon verward voelen na het installeren van de VPN-software en ze weten misschien niet wat ze ermee moeten doen na de installatie. Ze weten niet eens wat het doet.


Dus als je zo bent, betekent niets weten over VPN dat je verschillende stapsgewijze methoden moet gebruiken om ervoor te zorgen dat je het goed kunt gebruiken. U moet ook meer leren over VPN van de serviceprovider die u gebruikt door op hun website te bladeren en hun veelgestelde vragen of algemene informatie te lezen. Hier zijn 5 dingen die je moet doen nadat je je VPN voor het eerst hebt ingesteld:

1. Zorg ervoor dat uw internetverbinding actief is

Begrijp alsjeblieft dat VPN niet hetzelfde is als een ISP of internetprovider. Sommige mensen verwarren VPN met ISP vanwege de vergelijkbare functies tussen de twee. Dus voordat u de privéverbinding gaat gebruiken, moet u uw internetverbinding zoals gewoonlijk inschakelen. Zorg ervoor dat de verbinding actief is en zorg ervoor dat u goed verbinding kunt maken met internet. Dit komt omdat sommige mensen denken dat de VPN niet werkt, terwijl de realiteit is dat ze zijn vergeten hun apparaten te verbinden met hun WiFi-netwerk of een gewone internetverbinding.

2. Maak pas verbinding met de VPN nadat u uw internetverbinding hebt geactiveerd

Zodra u zeker weet dat u bent verbonden met internet, kunt u uw VPN-software starten en verbinding maken met het particuliere netwerk door op de knop “Verbinden” te klikken. Na een bepaald verbindingsproces kunt u verbinding maken met een van de servers die beschikbaar zijn voor het particuliere netwerk. U kunt zien met welke server u bent verbonden door naar de vlag te kijken. Enkele veelgebruikte privéserverlocaties zijn de VS, Canada, Duitsland en Singapore. Afhankelijk van uw VPN-provider vindt u mogelijk meer serverlocaties, die u gemakkelijk naar uw voorkeur kunt gebruiken.

3. Kies de server die u wilt gebruiken

Op de VPN-software kunt u meestal kiezen tussen de optimale serverlocatie of individuele serverlocatie. Wanneer u de optie kiest om verbinding te maken met de optimale serverlocatie, kiest de software de server op basis van uw verbindingssnelheid, zodat u de beste prestaties uit de VPN-verbinding kunt halen. Als u echter liever de serverlocatie handmatig kiest, kunt u altijd schakelen tussen serverlocaties in de software-interface. Vergeet niet dat u zoveel kunt wisselen tussen serverlocaties als u wilt. U moet er echter voor zorgen dat u bent verbonden met de gewenste serverlocatie voordat u doorgaat met browsen.

4. Surf op internet met de VPN-verbinding en controleer indien nodig uw IP

U moet veilig kunnen beginnen met browsen zodra u via de VPN-software verbinding heeft gemaakt met de VPN-verbinding. Om er zeker van te zijn dat uw IP al is gemaskeerd, moet u uw IP-locatie op internet controleren door een website te bezoeken die uw IP-adres kan controleren. Zodra u zeker weet dat uw IP-adres al is gemaskeerd naar de VPN-serverlocatie, kunt u privé op internet gaan surfen. U kunt websites bezoeken die eerder door de overheid zijn geblokkeerd. U kunt ook inhoud streamen die voorheen alleen beschikbaar was voor andere regio’s. U kunt ook veilig online bankieren en winkelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over toezicht door de overheid.

5. Stel andere VPN-verbindingen in op andere apparaten

Als u bekwaam genoeg bent in het gebruik van de VPN-software voor de desktop, is het misschien tijd dat u ook andere VPN-verbindingen voor uw andere apparaten opzet. Als u bijvoorbeeld een virtuele privéverbinding voor uw mobiele apparaten wilt opzetten, kunt u de mobiele VPN-app downloaden van de website van de serviceprovider en de app op uw mobiele apparaten installeren. Vervolgens kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord in de app invoeren, zodat u ook uw mobiele gegevensverbinding kunt beveiligen. Een VPN kan ook worden ingesteld in routers, afhankelijk van de ondersteuning van uw VPN-provider. Als u de VPN voor uw router kunt instellen, kunt u ook andere apparaten met VPN verbinden, zoals gameconsoles.

Dit zijn de 5 dingen die u moet doen nadat u uw VPN voor het eerst heeft ingesteld. Zorg ervoor dat u meer te weten komt over uw privéverbinding op de officiële website van uw VPN-provider. Als u problemen heeft die u wilt oplossen, kunt u contact opnemen met de klantenservice van het VPN-bedrijf, zodat u tijdig hulp kunt krijgen voor uw problemen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map