5 dingen die uw VPN-verbinding kwetsbaar maken voor aanvallen van hackers

Het belangrijkste doel van een VPN-verbinding is om uw online privacy en beveiliging te garanderen, zodat u uw online activiteiten volledig kunt beveiligen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over derden die uw online gedrag zouden kunnen volgen. De privéverbinding werkt door uw gewone internetverbinding te versleutelen en uw echte IP-adres volledig te verbergen voor derden, waaronder de overheid, uw internetprovider, de websites die u bezoekt en hackers. Onder de mogelijke derde partijen die mogelijk uw online activiteiten willen volgen, zijn hackers degenen waar u voorzichtig mee moet zijn.


Waarom moet je voorzichtig zijn met hackers? Dat komt omdat, hoewel uw overheid of internetprovider uw normale internetverbinding kan controleren, zij hun manier niet zullen dwingen om uw activiteit te blijven volgen wanneer u een privéverbinding gebruikt. Ze zullen je op dat moment niet proberen te volgen terwijl je je privéverbinding gebruikt, en ze zullen dat niet eens proberen. Aan de andere kant zijn sommige hackers behoorlijk hardnekkig en proberen ze mogelijk uw netwerkverbinding te penetreren, ook al gebruikt u een VPN. Daarom moet je voorzichtiger zijn ten opzichte van hackers, omdat ze de vaardigheid en de bereidheid hebben om hun cybercriminaliteit naar eigen goeddunken uit te voeren. Hier zijn 5 dingen die uw VPN-verbinding kwetsbaar maken voor aanvallen van hackers:

1. Zwak beveiligingsprotocol

Niet alle beveiligingsprotocollen hebben dezelfde versleutelingskwaliteit en het slechte nieuws is dat veel VPN-services nog steeds een zwak beveiligingsprotocol gebruiken als hun primaire beveiligingssysteem. Dit kan schadelijk zijn voor de gebruikers, aangezien er al enkele gevallen zijn die bewijzen dat het gebruik van een zwak beveiligingsprotocol de gebruikers echt in gevaar kan brengen. Als uw VPN nog steeds een zwak beveiligingsprotocol gebruikt, zoals PPTP, en u kunt op geen enkele manier overschakelen naar een ander beveiligingsprotocol, ook al is uw verbinding versleuteld met een privénetwerk, blijft deze kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Zodra de hackers de zwakte in uw beveiligingsprotocol hebben gevonden, zullen ze het gebruiken als hun toegangspunt om uw netwerk verder te penetreren.

2. Serverproblemen

Niet alleen serverproblemen zijn frustrerend, het kan ook een groot beveiligingsprobleem voor uw systeem opleveren. Wanneer u verbinding maakt met een privéserver en de betreffende server heeft een probleem, dan kan uw verbinding niet zo privé zijn als u zou verwachten. Serverproblemen kunnen variëren van een trage verbindingssnelheid, serveruitvaltijd, onvermogen om verbinding te maken met de server, enzovoort. Het verstoort automatisch uw privé- of beveiligde verbinding, waardoor uw netwerkverbinding kwetsbaar wordt voor aanvallen van hackers.

3. Onbetrouwbaarheid van de VPN-service

De VPN-serviceprovider die de beveiliging en privacy van de gebruiker niet serieus neemt, negeert meestal elk probleem dat de gebruikers ondervinden. Bovendien is dit type service meestal onbetrouwbaar en kunnen ze de gebruikers niet de gegarandeerde online bescherming en privacy bieden die ze nodig hebben. Bijna alle gratis VPN-services zijn zo, vooral met de services die u voor uw mobiele apparaat kunt gebruiken. Daarom moet u zich bewust zijn van de beveiligingsrisico’s die door deze onbetrouwbare VPN-serviceproviders worden opgelegd, omdat het de aandacht van hackers kan trekken om uw systeem binnen te dringen.

4. Single Layer bescherming

Veel VPN-serviceproviders gebruiken nog steeds een enkellaagse bescherming om hun gebruikers online te beschermen. Deze enkellaagse bescherming werkt door het echte IP-adres van de gebruiker te verbergen en het IP-adres van de privéserver voor het publiek weer te geven. Er zijn echter geen extra beschermingslagen die worden aangeboden door de VPN-serviceprovider, waardoor deze zeer kwetsbaar is voor aanvallen van hackers, simpelweg omdat zodra de enkele beschermingslaag is verwijderd, de gebruikers hun echte IP-adres aan de hackers blootstellen, en het is heel gemakkelijk voor de hackers om verder in het systeem in te breken zodra deze enkellaagse bescherming verdwenen is. Daarom is het belangrijk dat u de VPN kiest die meerdere beschermingslagen biedt, waardoor het voor hackers onmogelijk is uw echte IP-adres te achterhalen.

5. Basisversleutelingssysteem

Het probleem met gratis VPN-services die er zijn, is dat ze alleen het basiscoderingssysteem aanbieden, het type codering dat hackers gemakkelijk kunnen doorbreken. Sommige goedkope VPN-services gebruiken hetzelfde basisversleutelingssysteem als hun standaardbeveiliging voor hun gebruikers, wat hun gebruikers in gevaar kan brengen. Het is altijd beter om de VPN-service te kiezen die ten minste 256-bits codering biedt of het coderingssysteem van militaire kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw netwerk ondoordringbaar is. Hackers kunnen niet binnendringen in de privéverbinding met het coderingssysteem van militaire kwaliteit.

Dat zijn de 5 dingen die uw VPN-verbinding kwetsbaar maken voor aanvallen van hackers. Het is uw verantwoordelijkheid om uw internetverbinding veilig te houden, zodat u uw belangrijke informatie online kunt beschermen. Voor dit doel is het beter om uw VPN-service dubbel te controleren en ervoor te zorgen dat ze u voldoende beveiligingssysteem bieden dat hackerbestendig is, zodat u hun service lange tijd met een gerust hart kunt gebruiken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map