5 grote tekenen van een slechte en kwaadaardige mobiele VPN-app

Miljoenen en miljoenen mensen gebruiken tegenwoordig een gratis VPN-service voor hun mobiele apparaten, omdat deze gratis VPN-apps in overvloed beschikbaar zijn in de app store. Denk echter niet dat omdat er miljoenen mensen de gratis apps gebruiken, dit betekent dat dit goede apps zijn die u kunt gebruiken. Uit recent veiligheidsonderzoek is gebleken dat een groot percentage van deze gratis mobiele VPN-applicaties gevaarlijk zijn om te gebruiken, omdat ze zijn ingebed met kwaadaardige broncodes die zijn ontworpen om de gegevens van de gebruiker te riskeren. Bovendien worden de meeste van deze apps hoog beoordeeld in de app store, dus iedereen kan in de verleiding komen om de app te proberen en de privéverbindingsservice te gebruiken zonder de minste twijfel over de beveiliging.


Hoewel een groot percentage van deze mobiele apps schadelijk is, zijn er nog steeds een groot aantal VPN-apps die kunnen worden gebruikt voor licht browsen op uw mobiele apparaat. Met andere woorden, er zijn nog steeds een aanzienlijk aantal apps die redelijk veilig zijn om te gebruiken, hoewel het niet wordt aanbevolen om deze apps te gebruiken voor online transacties of andere doeleinden waarvoor uw volledige privacy vereist is. Het is echter nog steeds belangrijk dat u de slechte VPN-apps bepaalt, zodat u geen slachtoffer wordt van deze slechte applicaties. Hier zijn 5 grote tekenen van een slechte en kwaadaardige mobiele VPN-app:

1. Het is ingebed met schadelijke codering wanneer het wordt gescand met antivirussoftware

Wanneer u deze gratis VPN-applicaties installeert via de officiële app store, realiseert u zich misschien niet dat deze apps schadelijke broncodes bevatten die erin zijn ingebed. Je zou kunnen denken dat het probleemloos werkt nadat je het hebt geopend, zonder enig probleem. Maar u moet niet vertrouwen op het uiterlijk van de apps. Je moet het scannen met de juiste antivirussoftware die ondersteuning biedt voor het scannen van mobiele apps, om precies te weten of deze apps goed of slecht zijn. Meestal kunnen slechte en kwaadaardige apps voor virtuele particuliere netwerken gemakkelijk worden gedetecteerd door uw antivirussoftware. Als u ontdekt dat een app schadelijke codering heeft, stop dan met het gebruik van de app en verwijder deze onmiddellijk.

2. Het voert snel de batterij van uw mobiele telefoon leeg

Het gebruik van een VPN-app op uw mobiele apparaat mag uw batterij niet te veel beïnvloeden, omdat deze de normale internetverbinding gebruikt die u heeft, en het codeert alleen de verbinding. Dus als u ontdekt dat de app de batterij van uw mobiele telefoon te veel leegmaakt, terwijl u alleen normaal internet gebruikt, is de kans groot dat de mobiele app schadelijk is. Het kan schadelijke gegevens naar de servers van derden sturen en zorgt voor constante communicatie met die servers, waardoor de batterij van uw mobiele apparaat snel leegraakt.

3. Het maakt uw internetverbinding erg traag

Een goede mobiele VPN-applicatie gebruikt je normale internetverbinding zonder de snelheid van je verbinding te vertragen. Tenzij u verbinding maakt vanaf een locatie met een gebrek aan draadloos signaal, zou u met normale snelheid verbinding met internet moeten kunnen maken. Bij kwaadaardige mobiele apps voor virtuele particuliere netwerken kan uw normale mobiele verbinding echter om verschillende redenen worden vertraagd. Deze redenen zijn onder meer constante gegevensoverdracht die u niet toestaat, trage serverprestaties, serveroverbelasting, enzovoort.

4. Het voert meer gegevensoverdracht uit die uw bandbreedte opeet

Wanneer u een slechte en kwaadaardige mobiele VPN-app gebruikt, moet u het gegevensverbruik van uw mobiele apparaat bekijken. Als het mobiele apparaat laat zien dat het meer gegevens over uw verbinding gebruikt, betekent dit dat de VPN-verbinding uw bandbreedte kan opeten door meer gegevensoverdracht uit te voeren. Meestal gebeurt dit vaak, omdat kwaadaardige VPN-services gegevens blijven verzenden, zelfs als u niet actief bent. Dit vormt een ongeoorloofde gegevensoverdracht en u moet uit de buurt blijven van een dienst die dit doet.

5. Het verstoort uw normale telefoonhandelingen

Heb je gezien dat je normale telefoonactiviteiten worden verstoord na het installeren van die specifieke VPN-app? U merkt bijvoorbeeld dat het steeds moeilijker wordt om iemand uit uw lijst met contactpersonen te bellen, of u merkt misschien dat uw sms-app niet goed werkt. Als je merkt dat iemand probeert in te loggen op je sociale media-accounts, is dit een groot teken dat je mobiele VPN-app gevaarlijk is. Een betrouwbare VPN-app zal dit soort gedrag niet vertonen en het zal je telefoon altijd veilig houden zonder de normale werking te verstoren.

Dat zijn de 5 grote tekenen van een slechte en kwaadaardige mobiele VPN-app. Zodra u deze app op uw mobiele apparaat ontdekt, moet u deze onmiddellijk verwijderen en uw apparaat opnieuw opstarten. Zorg er ook voor dat u dit soort apps niet opnieuw downloadt voor uw mobiele apparaat. Gebruik voor een echte bescherming van uw online activiteiten alleen een gerenommeerde en betrouwbare VPN-app van een bekend VPN-bedrijf.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map