5 privacyrisico’s bij het gebruik van virtuele toetsenborden van derden

Virtueel toetsenbord is het schermtoetsenbord dat u kunt gebruiken als vervanging of alternatief voor fysieke toetsenborden. Het is meestal beschikbaar op mobiele apparaten en wordt meestal gebruikt voor smartphones en tablets. Hoewel virtuele toetsenborden ook beschikbaar zijn voor desktopplatforms, worden deze zeer zelden gebruikt, tenzij de gebruikers een soort handicapproblemen hebben. Dus, of u nu een Android- of iOS-apparaat gebruikt, let op het virtuele toetsenbord dat u momenteel gebruikt.


Meestal kunt u het standaard virtuele toetsenbord gebruiken zoals geleverd door het mobiele besturingssysteem. Maar er zijn tal van alternatieven die u kunt vinden in de App Store of Play Store, die het huidige virtuele toetsenbord dat u gebruikt, zal vervangen. Het slechte nieuws is dat aangezien deze toetsenborden uw getypte informatie meestal loggen om betere woordsuggesties en andere voordelen te bieden, u zich ervan bewust moet zijn dat dit gevaarlijk kan zijn voor uw privacy. Hier zijn 5 privacyrisico’s bij het gebruik van virtuele toetsenborden van derden:

1. Het kan komen met een verborgen keylogger

Hoewel veel externe ontwikkelaars zullen beweren dat ze de toetsaanslaggegevens van hun gebruikers niet zullen opslaan, zijn er gevallen geweest waarin externe ontwikkelaars een keylogger daadwerkelijk in hun toetsenbord-apps hebben geïntegreerd. Dit kan gevaarlijk zijn voor u als gebruiker omdat u dat virtuele toetsenbord gebruikt telkens wanneer u iets op uw apparaat typt. De externe toetsenbordontwikkelaars doen mogelijk de logboekregistratie omdat ze relevante advertenties voor u willen weergeven, maar er is geen bewijs dat uw gegevens alleen voor dit doel worden gebruikt. Daarom is het goed om vast te houden aan de standaardtoetsenbord-app die bij uw apparaat wordt geleverd.

2. Het heeft volledige toegang tot uw telefoonsysteem nodig

Sommige toetsenbord-apps die u op uw apparaat installeert, hebben mogelijk volledige toegang tot uw telefoonsysteem nodig, wat vreemd en absurd is. Waarom zou een app als deze bijvoorbeeld toegang tot je camera en microfoon nodig hebben? Dit is iets waar u op moet letten voordat u dit type applicatie op uw mobiele apparaat installeert. Bekijk de toestemming die ze van je vragen voordat je het installeert en kijk of het schadelijk is voor je privacy of niet.

3. Het kan enkele privégegevens van uw apparaat verzamelen

Aangezien sommige virtuele toetsenborden van derden de volledige toestemming voor uw telefoonsysteem willen, betekent dit dat het volledige controle over uw telefoon kan hebben wanneer het dat wil. Het betekent ook dat het toegang heeft tot alle gegevens die op uw telefoon zijn opgeslagen, zoals sms, e-mail, telefooncontact, foto’s en dergelijke. Als zo’n app dat kan, betekent dit dat het in stilte de privégegevens van uw apparaat kan verzamelen, wat slecht is voor uw online privacy. Aangezien jij degene bent die deze app toestemming geeft om dat te doen, kun je niet voorkomen dat deze app deze activiteit uitvoert, ook al gebruik je een VPN-verbinding op je mobiele apparaat. De enige manier om het te stoppen, is door de app te verwijderen.

4. Lekkages van toetsenbordapps van derden komen vaak voor

Er zijn incidenten waarbij toetsenbord-apps de gegevens van de gebruiker naar derden lekken. De apps verzamelden de gegevens van hun gebruikers en bewaarden de gegevens op hun servers. De servers beschikten echter niet over het robuuste beveiligingssysteem dat nodig is voor de goede vereiste voor gegevensopslag, waardoor de gegevens worden gehackt door gewetenloze derden. Privégegevens van miljoenen gebruikers worden gelekt naar derden en de privacy van miljoenen mensen loopt gevaar vanwege dit lek. Daarom is het erg riskant om een ​​virtuele toetsenbordapp van derden op uw mobiele apparaat te gebruiken.

5. De toetsenbordontwikkelaar heeft mogelijk geen beveiligde server om gebruikersgegevens op te slaan

Lees het privacybeleid van de app-ontwikkelaar voordat u een alternatieve toetsenbordtoepassing voor uw apparaat installeert. Hoe verzamelen ze uw gegevens? Welke soorten gegevens worden verzameld? Waar worden ze opgeslagen? In sommige gevallen beschikt de toetsenbordontwikkelaar niet over de infrastructuur die nodig is om de gegevens van de gebruiker veilig op te slaan. Ze gebruiken een goedkope gedeelde server die gemakkelijk kan worden gehackt omdat deze een lage beveiliging heeft. Wat het geval ook is, het is altijd beter voor u om dit te voorkomen door het officiële virtuele toetsenbord te gebruiken zoals geleverd door uw mobiele platform.

Dat zijn de privacyrisico’s van het gebruik van virtuele toetsenborden van derden. Wat u typt, kan worden gecontroleerd door deze apps van derden als u niet oppast. Dit omvat uw gebruikersnaam en wachtwoord, evenals de berichten die u naar uw vrienden typt. Het is dus in uw eigen voordeel om altijd op de hoogte te zijn van de risico’s van het gebruik van virtuele toetsenborden van derden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map