5 redenen waarom een ​​wegwerp-e-mailaccount uw privacy online kan beschermen

De meeste mensen zijn misschien niet bekend met het zogenaamde wegwerp-e-mailaccount. Dit type e-mailaccount bestaat echter en het kan veel betere privacy bieden als u weet hoe u het moet gebruiken. In vergelijking met het gewone e-mailaccount is het wegwerp-e-mailaccount het type e-mailadres dat maar één keer kan worden gebruikt en dat u na gebruik kunt weggooien. Het is dus een soort tijdelijk e-mailadres dat u kunt gebruiken als u privéberichten naar andere mensen wilt sturen zonder dat u uw persoonlijke gegevens hoeft prijs te geven.


Tijdens uw online activiteit zal het vaak voorkomen dat u uw e-mailinformatie voor verschillende doeleinden aan een derde partij moet verstrekken. Het kan zijn om software te downloaden, zich te abonneren op een nieuwsbrief, een gesprek met een vreemde te voeren, te kopen en verkopen, enzovoort. In dergelijke gevallen hoeft u uw primaire e-mailadres niet echt weg te geven, vooral als u maar één keer met dergelijke derden hoeft te communiceren. Een wegwerp-e-mailadres is in dergelijke situaties passender. Bovendien zijn er geldige redenen waarom u dit type e-mailaccount moet gaan gebruiken als u zoveel om uw online privacy geeft. Hier zijn 5 redenen waarom een ​​wegwerp-e-mailaccount uw privacy online kan beschermen:

1. Bescherm uw identiteitsgegevens online

Allereerst, wanneer u een wegwerp-e-mailaccount gebruikt, kunt u uw identiteit gemakkelijk en gemakkelijk online verbergen. Als u niet wilt dat anderen van u weten, kunt u dit type account gebruiken omdat u uw identiteit kunt beschermen en uw gesprek privé kunt houden. Dit is vooral handig als u te maken heeft met bedrijven die om marketingdoeleinden om uw e-mailadres vragen. In dit geval kunt u het wegwerpadres gebruiken en marketingberichten vermijden die later naar uw adres kunnen worden gestuurd. Het is ook handig wanneer u dit adres gebruikt om online met vreemden te communiceren.

2. Vermijd het omgaan met spamberichten

Spamberichten kunnen frustrerend zijn om mee om te gaan, omdat deze berichten je inbox blijven vullen met ongewenste en vaak gevaarlijke links. Om te voorkomen dat u spamberichten ontvangt, moet u stoppen met het delen van uw primaire e-mailadres met andere derde partijen, vooral degenen die u niet goed kent. Als u uw berichten gemakkelijk aan andere derde partijen geeft, vooral aan mensen of bedrijven die u niet kent, kunnen deze derde partijen uw adres aan andere derde partijen verkopen zodat ze u in hun spamlijst kunnen opnemen. Met een wegwerpadres is het mogelijk om spamberichten helemaal te vermijden.

3. Het registreert uw IP-adres niet

Bijna alle beschikbare e-mailaccountproviders bieden u de mogelijkheid om tijdelijke berichten op te slaan zonder uw IP-adres te loggen. Onthoud dat uw IP-adres zeer gevoelige informatie bevat over uw locatie en uw apparaat. Als u iemand uw IP-adres laat weten, geeft u mogelijk uw persoonlijke informatie gratis aan hen. Met het wegwerpaccount, dat uw IP-adres niet registreert, hoeft u zich geen zorgen te maken dat iemand uw IP-adres online kent. Het is ook beter als u dit type tijdelijke account gebruikt met de actieve VPN om het nog persoonlijker voor u te maken.

4. Alle berichten worden na een bepaalde periode verwijderd

Het doel van de wegwerp-inbox is om het voor u mogelijk te maken om het binnen een bepaald tijdsbestek te gebruiken voordat u het weggooit. Alle berichten die naar uw tijdelijke account komen, worden binnen een bepaalde periode verwijderd, meestal binnen een week. Dit is waarom het een tijdelijk e-mailaccount wordt genoemd. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat derden uw inbox proberen te scannen op de berichten of gesprekken die u in het verleden heeft gevoerd. Het is ontworpen om te worden gebruikt voor uw privécommunicatie.

5. Voorkom dat een website uw persoonlijke informatie verkoopt

Tegenwoordig zijn er veel websites die proberen meer geld van hun klanten of bezoekers te krijgen door hun persoonlijke informatie te verkopen. Het betekent dat alle informatie die u voor dergelijke websites verstrekt, zal worden gebruikt als een handelsartikel voor die websites om meer geld te verdienen. Wanneer u uw primaire e-mailadres samen met uw persoonlijke gegevens opgeeft en de website besluit uw e-mailadresgegevens aan andere derden te verkopen, zal dit nadelig voor u zijn. Door een wegwerpaccount te gebruiken, kan deze mogelijke inbreuk op de privacy worden voorkomen voordat het gebeurt.

Dat zijn de redenen waarom een ​​wegwerp-e-mailaccount uw privacy online kan beschermen. Het beschermen van uw online privacy kan op verschillende manieren worden gedaan. De eerste aanbevolen methode is door gebruik te maken van een virtueel particulier netwerk. De tweede aanbevolen methode is om dit type tijdelijke e-mailaccount te gebruiken om uw online communicatie privé en veilig te houden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map