5 regels voor het gebruik van VPN voor torrents in landen die het gebruik van BitTorrent verbieden

BitTorrent is de technologie waarmee u bestanden peer-to-peer via internet kunt delen, wat betekent dat de bestanden die u ontvangt, rechtstreeks van de apparaten van de gebruiker worden overgebracht. Niemand host deze bestanden op een speciale server, maar u kunt de bestanden rechtstreeks ophalen door de gebruikers te vragen die de bestanden op hun apparaten hebben opgeslagen. Deze gebruikers worden de seeders genoemd.


De technologie achter BitTorrent zelf is niet illegaal, maar wordt vaak gebruikt voor het illegaal delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal, wat de oorzaak van het probleem hier is. Aangezien torrenting of BitTorrent-technologie is gebruikt om verschillende materialen te delen die illegaal van aard zijn, hebben veel landen het gebruik van torrents of BitTorrent-technologie voor hun burgers verboden. Dit is om piraterij en illegaal downloaden te voorkomen, en als gevolg hiervan heb je geen toegang tot torrent-sites als je in een van deze landen woont.

U kunt deze beperking echter altijd omzeilen door VPN te gebruiken. Hier zijn 5 regels voor het gebruik van VPN voor torrents in landen die het gebruik van BitTorrent verbieden:

1. Ontdek of torrenting u in de problemen kan brengen met de wetten

De meeste landen in de wereld, hoewel ze torrenting niet toestaan, zullen hun burgers slechts de toegang tot torrentingsites ontzeggen. Het kan ze praktisch niet schelen of hun burgers hun blokkering kunnen omzeilen, en dus zal het gebruik van VPN in dergelijke landen in wezen geen probleem opleveren.

In sommige speciale landen staan ​​ze torrenting echter niet toe en zullen ze hun burgers wetten opleggen als ze erin slagen de blokkering van de regering te omzeilen. Als je in dit soort landen woont, kan het gebruik van torrents erg gevaarlijk en lastig zijn. Het is raadzaam ervoor te zorgen dat uw land u niet vervolgt alleen voor het gebruik van BitTorrent en toegang tot torrent-sites.

2. Gebruik alleen VPN met gespecialiseerde servers voor torrents

Zodra u zeker weet dat u de VPN veilig kunt gebruiken zonder de bedreigingen van de overheid of autoriteiten onder ogen te moeten zien, is het tijd voor u om de VPN-service te vinden die het werk naar behoren kan doen. Bij de meeste VPN-services kunt u torrenting uitvoeren. Zelfs de gratis VPN-services geven je toegang tot torrent-sites en downloaden en uploaden van bestanden van die sites met BitTorrent.

Het geeft u echter de beste ervaring om de virtuele privéverbinding te gebruiken die gespecialiseerde servers voor torrents biedt. Meestal zijn deze servers zo geoptimaliseerd voor torrents dat ze de meest stabiele en snelste snelheid bieden voor het downloaden en uploaden van torrent. De truc is dat je eerst naar de torrentingserver moet overschakelen voordat je je BitTorrent-client kunt gebruiken om te beginnen met het delen van bestanden.

3. Gebruik de BitTorrent-technologie verstandig

Nogmaals, wat torrenting in sommige landen illegaal maakt, zijn de gegevens die erin worden gedeeld. Als je torrents gebruikt voor het legitiem delen van bestanden, zoals het delen van legitieme software (meestal open source-software), boeken in het publieke domein, gratis muziek (indiemuziek), gratis films en alles dat geen inbreuk maakt op het auteursrecht van een bedrijf of persoon, dan ben je volledig vrij om BitTorrent zoveel te gebruiken als je wilt. Maar hoewel je ervoor kiest om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden met torrents, is het nog steeds jouw keuze en je eigen verantwoordelijkheid.

Wat u moet doen, is ervoor zorgen dat u de BitTorrent-technologie verstandig gebruikt. Wees u bewust van de wetten in uw land en hoe algemeen de mensen in uw gemeenschap deze technologie gebruiken. Gebruik het meestal niet voor illegale activiteiten voor het delen van bestanden als u weet dat de autoriteiten wetten zullen naleven en u onmiddellijk zullen vervolgen.

4. Zorg ervoor dat u het hele systeem versleutelt, niet alleen de browser

Wanneer je VPN gebruikt voor torrenting, pas het VPN-systeem dan niet alleen op je browser toe. Er zijn enkele VPN-services die browserextensies bieden waarmee u hun privéverbinding alleen in uw browser kunt activeren. Het is echter altijd voordelig voor u om het netwerk in het hele systeem te versleutelen.

Het is altijd beter om de VPN-software op uw computer te installeren, zodat alle software die op de computer wordt gebruikt, alleen gegevens verzendt en overdraagt ​​via de VPN-verbinding. Dit is gunstig om de maximale veiligheid en privacy te garanderen terwijl u de torrent-sites gebruikt en wanneer u normaal op internet surft.

5. Controleer regelmatig op IP-lekkage

Ten slotte kan er op elk moment een IP-lek optreden dat uw identiteit tijdens de torrent-activiteit aan de overheid of het publiek kan blootstellen. U moet het IP-lek regelmatig controleren om ongewenste IP-veranderingen in uw systeem te voorkomen, wat de verandering is van het privé IP-adres naar het openbare IP-adres.

Onthoud dat IP-lekken mogelijk uw persoonlijke informatie kunnen lekken, dus u moet regelmatig controleren op IP-lekken. Of, als uw VPN-service de kill switch-functie beschikbaar heeft, moet u deze inschakelen. Dit is de functie waarvan bekend is dat deze een mogelijk IP-lek in uw privéverbinding voorkomt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map