5 soorten informatie die Google bijhoudt tijdens uw browse-activiteit

Google domineert het internet sinds ze ‘s werelds grootste zoekmachine zijn geworden. Sinds de populariteit van het mobiele Android-besturingssysteem is internet echter een integraal onderdeel van iemands leven geworden. Met het wijdverbreide gebruik van het Android-besturingssysteem kan iedereen verbinding maken met internet wanneer ze maar willen. Natuurlijk, aangezien Google ook verschillende online tools biedt die door miljarden mensen worden gebruikt, zoals Gmail, Drive, Foto’s, Vertalen, Documenten, Plus en vele andere tools, kunnen miljarden mensen tegenwoordig niet meer zonder Google. Over de hele wereld moeten mensen ten minste één online tool gebruiken die door dit bedrijf is gemaakt voor hun dagelijkse activiteiten.


Met de grip van Google zo sterk op ieders online activiteit, wordt het een zorg aangezien dit bedrijf ook uw online activiteit controleert. Dit geldt vooral wanneer u hun tools gebruikt, omdat ze een geschiedenis bijhouden van uw gebruik van die tools. Dit is de reden waarom sommige mensen uit de greep willen komen, wat tegenwoordig onmogelijk is. In plaats van te proberen Google uit je leven te dumpen, is het beter om te weten wat ze volgen vanuit je online activiteit. Op deze manier kunt u uw online privacy verbeteren terwijl u de online tools van het bedrijf gebruikt. Hier zijn 5 soorten informatie die Google bijhoudt tijdens uw browse-activiteit:

1. Uw zoekgeschiedenis

Google is de grootste zoekmachine ter wereld en het is de belangrijkste zoekmachine die mensen over de hele wereld dagelijks gebruiken. Wanneer u deze zoekmachine gebruikt, slaat het bedrijf uw zoekgegevens automatisch op in uw zoekgeschiedenis. Het kan echter alleen worden gedaan wanneer u bent ingelogd op uw Google-account terwijl u uw online zoekopdracht uitvoert. Als u de zoekopdrachten uitvoert zonder dat u bent ingelogd op uw account, worden uw zoekgegevens niet geregistreerd in uw account. De zoekgeschiedenis bestaat uit de zoekwoorden die u in het zoekvak heeft getypt, evenals uw spraakzoekgeschiedenis.

2. Uw bezochte webpagina’s

Google registreert ook uw bezochte webpagina’s om uw interesse te bepalen. Dit komt grotendeels omdat het primaire bedrijfsmodel van dit bedrijf online adverteren is, waarvoor het bedrijf de beste doelgroep voor hun display-advertenties moet kennen. Daarom worden de bezochte webpagina’s door dit bedrijf geregistreerd, vooral als u Chrome gebruikt, zodat het bedrijf de meest geschikte advertenties voor u kan weergeven. U zult het van kracht zien wanneer u websites bezoekt of apps gebruikt op mobiele Android-apparaten.

3. De locatie die u bezoekt

Als u het mobiele Android-apparaat gebruikt waarop het GPS-systeem is ingeschakeld, houdt Google uw locatie automatisch voortdurend in de gaten. Dit geldt met name als u apps gebruikt die toegang tot Google Maps of andere GPS-functies vereisen. Het bedrijf registreert de plaatsen die u heeft bezocht, uw huidige locatie en uw bestemming. Het bedrijf zal u zelfs vragen om de plaatsen die u de afgelopen dagen heeft bezocht te beoordelen om de zoekfunctie voor lokale bedrijven te verbeteren.

4. De video’s die je hebt bekeken

Aangezien Google eigenaar is van YouTube en YouTube momenteel de grootste website voor het delen van video’s op internet is, kijken natuurlijk miljarden mensen dagelijks naar YouTube-video’s. Wat het bedrijf doet, is dat het ook de video’s controleert die je op YouTube hebt bekeken. Aangezien YouTube ook het advertentienetwerk gebruikt dat eigendom is van Google, is een van de doeleinden voor het bedrijf om uw YouTube-activiteiten te volgen, het aanbieden van advertenties die het meest relevant zijn voor uw voorkeuren. Andere dingen die worden gecontroleerd vanuit je YouTube-activiteit zijn onder meer je gelikete video’s, hoe lang je de video hebt bekeken, favoriete kanalen en reacties.

5. Informatie met betrekking tot Google App Services

Er zijn veel mobiele apps die Google App Services gebruiken om goed te functioneren. Als u een app gebruikt waarvoor u verbinding moet maken met uw Google-account om u aan te melden bij de app, betekent dit dat de app de Google App Services gebruikt tijdens de werking. Wanneer u dergelijke apps gebruikt, wordt uw activiteit zowel door Google als door de app-ontwikkelaar bijgehouden. Uw gebruik van de app kan tot op zekere hoogte worden gedeeld met Google, vooral als de app-ontwikkelaar de API van Google gebruikt voor een groot deel van de app-functies.

Dit zijn de 5 soorten informatie die Google bijhoudt tijdens uw browse-activiteit. Hoewel het waar is dat u in uw digitale leven mogelijk niet aan dit bedrijf kunt ontsnappen, zijn er nog veel alternatieven beschikbaar voor het geval u de invloed van Google op uw online activiteiten wilt verminderen. Maar het belangrijkste is dat u uw netwerkverbinding moet uitrusten met een VPN, zodat externe bedrijven zoals Google niet in staat zijn om elke online activiteit die u doet te volgen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map