5 soorten kwaadaardige bedreigingen die gevaarlijk kunnen zijn voor uw online privacy

Wanneer u internet verkent en veel websites bezoekt die u kunt vinden en waar u van kunt genieten, vergeet dan niet dat er veel derden zijn die proberen uw browsegegevens te verzamelen. Uw online activiteiten worden voortdurend gecontroleerd door de overheid en ISP, en u moet begrijpen hoe u dat kunt voorkomen. VPN kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat u de beste online ervaring hebt die vrij is van elk type tracking en monitoring, zoals wordt gedaan door verschillende derde partijen.


Bovendien moet u begrijpen dat er veel mogelijke bedreigingen zijn die u tijdens uw online activiteiten kunt tegenkomen. Deze bedreigingen proberen meestal de kwetsbaarheid in uw systeem te vinden, vooral uw netwerkverbinding. Zodra ze de kwetsbaarheid in uw systeem hebben gevonden, zullen ze proberen uw systeem te infiltreren en verschillende schade aanrichten aan uw systeem. Ze kunnen ook erg schadelijk zijn voor uw online privacy en u moet zich ervan bewust zijn dat ze uw systeem kunnen binnendringen wanneer u dit het minst verwacht. Hier zijn 5 soorten kwaadaardige bedreigingen die gevaarlijk kunnen zijn voor uw online privacy:

1. Phishing-websites

Dit is een van de meest voorkomende bedreigingen die mensen tegenkomen wanneer ze op internet surfen, en met deze bedreiging verliezen veel mensen hun belangrijke gegevens, zoals gebruikersnaam en wachtwoord voor hun online accounts. Phishing-websites worden door gewetenloze mensen gebruikt om u te laten geloven dat u een legitieme website bezoekt terwijl u daadwerkelijk een nep-website bezoekt. Aangezien u denkt dat de website legitiem is, zult u niet aarzelen om uw gebruikersnaam en wachtwoord in het vak op de website te plaatsen. In plaats van ingelogd te zijn op uw account, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord gestolen door de eigenaar van de phishing-website.

2. Auto Malware downloaden

Soms, wanneer u schaduwrijke websites bezoekt, zoals websites die illegale films of softwaredownloads aanbieden, krijgt u enkele pop-ups in uw browser en plotseling downloadt de browser automatisch een verdacht bestand. Aangezien u misschien denkt dat dit het bestand is waarnaar u op zoek bent, kunt u alleen op dat gedownloade bestand klikken om er later achter te komen dat uw systeem wordt gebombardeerd door malware en virussen nadat u het verdachte bestand hebt geïnstalleerd. Dit is ook een veelvoorkomende bedreiging die u online aantreft, en het gevolg van het slachtoffer te zijn van deze bedreiging is dat u binnen een paar minuten de belangrijke gegevens die u op uw computer hebt opgeslagen, kwijtraakt..

3. Netwerkbewaking

Wanneer u probeert verbinding te maken met internet via een gratis Wi-Fi-hotspot om wat bandbreedte van uw internetprovider te besparen, installeren sommige hackers mogelijk een type tool voor netwerkbewaking om uw browse-activiteit te volgen. Dit is mogelijk omdat onbeveiligde of gratis wifi-hotspot geen goede beveiliging heeft. Mensen gebruiken het gewoon gratis als een manier om de tijd te doden en zonder het te beseffen, kunnen ze hun privégegevens kwijtraken omdat sommige hackers hun browse-activiteit volgen. Het betekent dat ze de websites die u bezoekt, de wachtwoorden die u typt, enzovoort kunnen volgen.

4. Schadelijke reclame

Schadelijke advertenties zijn niet alleen de reguliere advertenties die u op internet tegenkomt, aangezien dit soort advertenties niet kan worden gecontroleerd. Het betekent dat zodra u de schadelijke advertentiesoftware van verschillende bronnen heeft geïnstalleerd, de advertenties op uw scherm blijven verschijnen, ongeacht of u het wilt of niet. Je kunt dit niet uitschakelen en soms kan het niet worden uitgeschakeld, zelfs niet als je de software verwijdert. Niet alleen ongewenste advertenties worden weergegeven, de schadelijke advertenties verzamelen ook uw privégegevens en sturen deze naar hun eigen servers, wat een enorm privacyrisico voor u oplevert.

5. Keylogger Spyware

Keylogger-spyware is een soort kwaadaardige bedreiging die is ontworpen om uw computeractiviteit te bespioneren. Het is niet alleen uw online activiteit, maar uw algehele computeractiviteit. Het logt het toetsenbord dat u gebruikt en controleert wat u typt op uw computer. Het kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, onder meer door illegale software te downloaden, op kwaadaardige links te klikken, enzovoort. Na installatie wordt alles wat u op uw apparaat typt, vastgelegd en verzonden naar de hackers die de spyware hebben gemaakt. Ze zullen weten welke wachtwoorden u typt, websites die u bezoekt, communicatie die u maakt en vele andere persoonlijke informatie die alleen wordt onthuld door uw normale computeractiviteiten.

Dat zijn de soorten kwaadaardige bedreigingen die gevaarlijk kunnen zijn voor uw online privacy. Zodra u het gevaar van deze online bedreigingen begrijpt, moet u zich er zo snel mogelijk tegen beschermen. VPN is een van de beste beveiligings- en privacytools die u kunt gebruiken en die uw online privacy en beveiliging helpen beschermen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map