5 tips om de beste VPN-service te kiezen voor P2P-bestandsdeling

P2P-bestandsdeling of torrenting is meestal een van de dingen die veel VPN-serviceproviders proberen te vermijden. Dit komt omdat niet alleen deze activiteit tot het grijze gebied van internet behoort, het kan ook de bronnen die ze hebben leegmaken. Wanneer u de P2P-activiteit voor het delen van bestanden uitvoert, moet u de verbinding de hele tijd inschakelen en blijft de gegevensoverdracht constant actief, worden gegevens geüpload en gedownload. Dit is de reden waarom niet alle VPN-providers de torrentfunctie in hun service aanbieden.


In feite zal alleen de topklasse van VPN-services de moed hebben om de gebruikers de mogelijkheid te bieden om de torrent-activiteit uit te voeren, omdat dit deel uitmaakt van de rechten van de gebruiker om internet te gebruiken zoals zij dat willen. Omdat er niet veel services zijn die een torrent-functie bieden voor hun privéverbinding, moet u heel zorgvuldig tussen deze services kiezen. Hier zijn 5 tips om de beste VPN-service te kiezen voor P2P-bestandsdeling:

1. Zorg ervoor dat uw gegevens niet worden gecontroleerd

Dit is belangrijk omdat niet alle landen u toestaan ​​P2P-bestanden te delen omdat sommige landen dit als illegaal beschouwen. Daarom moet u de privéverbinding kiezen die uw gegevens niet bewaakt. U wilt niet door uw VPN-serviceprovider worden gecontroleerd omdat het uw rechten zijn om anoniem en privé online te blijven, en het is uw verantwoordelijkheid om uw online verkeer te gebruiken op basis van uw behoeften. Kies de VPN-service die geen logboekbeleid biedt om een ​​volledig anonieme torrentactiviteit mogelijk te maken.

2. Het moet een gedeeld privé IP-adres hebben

Een gedeeld privé IP-adres is moeilijk te volgen omdat u het IP-adres gebruikt zoals gebruikt door de andere VPN-gebruikers. Op deze manier, hoewel iemand uw IP-adres heeft kunnen traceren, zullen zij tot de conclusie komen dat een dergelijk IP-adres tegelijkertijd door meerdere gebruikers wordt gebruikt. Wanneer u torrent-activiteiten uitvoert, is het gedeelde IP-adres nuttig om uw online tracering te vervagen en het voor derden onmogelijk te maken om uw gedeelde privé-IP-adres terug te traceren naar uw apparaat.

3. Het heeft speciale servers nodig voor torrenting

Aangezien P2P-activiteiten voor het delen van bestanden veel netwerkbronnen van de privéservers moeten gebruiken, moet uw VPN-serviceprovider een aantal speciale servers hebben die speciaal zijn bedoeld voor torrenting. Dit is gebruikelijk bij verschillende gerenommeerde serviceproviders omdat ze het reguliere verkeer niet willen combineren met het torrenting-verkeer voor hun gebruikers. Door de torrent-servers te gebruiken, kunt u doorgaans betere prestaties behalen, omdat deze servers zijn geoptimaliseerd voor het delen van P2P-bestanden.

4. Zorg ervoor dat het hoge snelheid en onbeperkte bandbreedte biedt

Met torrenting moet je de privéverbinding hebben die de beste snelheid kan bieden die je kunt krijgen. Dit komt omdat snelheid belangrijk is als het gaat om downloaden en uploaden via het P2P-netwerk voor het delen van bestanden. Je wilt niet veel tijd besteden aan het wachten om een ​​bepaald bestand met een kleine bestandsgrootte te downloaden. Je moet ook de privéverbindingsservice gebruiken die onbeperkte bandbreedte biedt, omdat je de datatransmissie altijd zult inschakelen, vooral als je veel seeding doet voor verschillende torrents. De combinatie van hoge snelheid en onbeperkte bandbreedte zou u het beste comfort moeten bieden bij uw P2P-bestandsuitwisseling.

5. Het moet de functie voor automatische kill-schakelaar hebben

Wanneer u de torrent-activiteit uitvoert, is het belangrijk dat u uw IP-adres de hele tijd verbergt, omdat u niet wilt dat derden uw echte identiteit onthullen. U wilt niet worden gecontroleerd en gevolgd door uw internetprovider of overheid en er wordt vastgesteld dat u het P2P-netwerk voor het delen van bestanden gebruikt in uw verbinding. De automatische kill-switchfunctie is dus belangrijk voor u om uw IP-adres verborgen te houden voor derden. Wanneer u een storing in uw privéverbinding ervaart, kunt u met de kill-switchfunctie elk IP-adres of DNS-lek voorkomen dat kan optreden als gevolg van deze verbroken verbinding. Op deze manier blijf je anoniem in je torrent-activiteit.

Dit zijn de tips om de beste VPN-service te kiezen voor het delen van P2P-bestanden. Of torrenting in uw land is toegestaan ​​of niet, het is altijd beter om uw torrent-activiteit verborgen te houden voor derden. Door gebruik te maken van de gerenommeerde VPN-service die P2P-bestandsdeling mogelijk maakt, kunt u bestanden downloaden en uploaden via het P2P-netwerk zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over tracking- en bewakingsactiviteiten van derden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me