5 tips om een ​​VPN-verbinding te gebruiken als reiziger in China

Reizen naar China klinkt voor sommige mensen misschien best zorgelijk. Dit komt omdat er nieuws is dat zegt dat de Chinese regering mensen niet toestaat het virtuele particuliere netwerk in China te gebruiken. Dus, wat is daar de deal mee? Als het nieuws waar is, kunt u mogelijk geen van uw populaire websites gebruiken terwijl u in China bent, en dat betekent dat uw reis mogelijk saai is. Aangezien er in dit land geen reguliere socialemediaplatforms zijn, kunt u uw foto’s of video’s niet uploaden terwijl u daar bent. Maar is het waar?


De waarheid is dat het gedeeltelijk waar is. Ja, de Chinese regering verbiedt mogelijk de meeste virtuele particuliere netwerkdiensten in China, maar alleen voor degenen die het verkopen. Het gebruik van VPN is nog steeds mogelijk voor de individuele Chinese burgers, en voor bedrijven die een VPN-dienst willen gebruiken, moeten ze deze eerst bij de overheid registreren. Dit geldt met name voor reizigers, aangezien de overheid het VPN-verbod voor reizigers meestal niet toepast, wat betekent dat je altijd de VPN-verbinding kunt gebruiken terwijl je in dit land bent. Er zijn echter nog enkele dingen die u moet weten. Hier zijn 5 tips om als reiziger in China een VPN-verbinding te gebruiken:

1. Gebruik alleen de VPN die in China kan worden gebruikt

Omdat het gebruik van VPN over het algemeen in China wordt verboden, zijn er veel proxyservices in China die worden beïnvloed of gesloten door de overheid. Bovendien staat de Chinese overheid niet toe dat Apple of Google VPN-apps in hun app store weergeven, waardoor het vrij moeilijk voor je is om een ​​VPN-app te downloaden en te installeren wanneer je in China bent. Het gebruik van virtuele particuliere netwerkdiensten die zijn gevestigd in andere landen dan China is echter nog steeds mogelijk, maar zelfs dan beperkt de Chinese overheid een soort van gebruik binnen het land. Het is dus belangrijk dat u alleen de VPN gebruikt die gegarandeerd werkt in dit land. Doe wat onderzoek en kies een premium VPN die je vertelt dat het kan worden gebruikt om de Chinese Great Firewall te omzeilen.

2. Installeer uw VPN voordat u naar China gaat

Het installeren van de virtual private network-software of -app moet worden gedaan wanneer u zich nog in uw eigen land bevindt, of voordat u daadwerkelijk in China bent geland. Dit komt omdat het moeilijk zal zijn om VPN-apps of software vanuit het land te downloaden en te installeren. Het is dus belangrijk dat je je virtuele privé-netwerk hebt geïnstalleerd voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat de programma’s correct werken op elk van uw apparaten en zorg ervoor dat uw abonnement nog steeds actief is tijdens uw reis in China. Nogmaals, als uw abonnement niet actief is tijdens uw reis en u het abonnement tegen die tijd moet verlengen, zou het vrij moeilijk zijn om dit te doen, tenzij u de automatische verlengingsoptie activeert.

3. De grote firewall wordt voortdurend verbeterd

Vergeet niet dat de Chinese regering hun ‘internetlanden’ beschermt met de firewall genaamd de Great Firewall. De gewone Chinese burgers hebben alleen toegang tot de sites die in het land zijn goedgekeurd en ze hebben over het algemeen geen toegang tot de websites die zich buiten deze firewall bevinden. Helaas zijn de meeste VPN-websites en proxyservices geclassificeerd als websites die worden geblokkeerd door de firewall, en de lijst met geblokkeerde websites blijft toenemen omdat de Great Firewall voortdurend wordt verbeterd. Het betekent dat steeds meer proxyservices worden geblokkeerd en dat een groot aantal van hen beperkt zal zijn in hun gebruik. Kies dus zorgvuldig uw VPN-service.

4. Kies de server met de beste prestaties

Wanneer u zich in China bevindt en u kunt verbinding maken met internet via de VPN-service, zorg er dan voor dat u de server met de beste prestaties kiest. Als uw virtual private network de functie heeft waarmee u automatisch de server met de beste prestaties kunt kiezen, moet u die optie inschakelen. Dit komt omdat veel VPN-services die nog steeds in China werken, mogelijk door de ISP worden vertraagd om uw connectiviteit met de “buitenwereld” te beperken. Als u kunt, wordt het altijd aanbevolen om de Amerikaanse server te gebruiken, omdat dit u de beste ervaring geeft bij het openen van verschillende geblokkeerde websites.

5. Kies de VPN die ISP-beperking of vertraging niet toestaat

Een extra tip bij het kiezen van de beste proxy-service wanneer u in China reist, is dat u de VPN-service moet kiezen die geen enkele vorm van ISP-beperking of vertraging toestaat. Wanneer u voor dit type VPN kiest, kunt u op volle snelheid genieten van de privéverbinding. Houd er echter rekening mee dat het aantal VPN-services dat deze functie biedt nog steeds klein is. Zorg er dus voor dat u meer te weten komt over de functies van de door u gekozen VPN-service voordat u op uw bestemming aankomt.

Dat zijn de 5 tips om als reiziger in China een VPN-verbinding te gebruiken. Reizen in China kan erg leuk zijn omdat er veel fantastische plaatsen zijn die je in het land kunt bezoeken. Of je nu naar dit land gaat om te studeren, te werken of gewoon van een vakantievakantie te genieten, het is altijd nodig dat je een VPN-verbinding gebruikt, zodat je je ervaringen in dit land kunt delen met je vrienden thuis.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map