5 tips om ervoor te zorgen dat uw router verdwijnt uit de radar van de hacker

Wanneer u verbinding maakt met internet via de router die u thuis heeft, moet u er rekening mee houden dat de router een toegangspoort kan zijn voor hackers om uw systeem te infiltreren. Het is waarschijnlijk verbonden met verschillende apparaten die u bezit, zoals desktopcomputers, laptops, smartphones, tablets, smart-tv’s, enzovoort. Dus wanneer een hacker uw netwerksysteem met succes via uw router infiltreert, kunnen ze uw apparaten op elke gewenste manier overnemen. Als er zelfs maar een kleine kwetsbaarheid in uw netwerkverbinding is, kan dit een toegangspunt zijn voor hackers om uw hele netwerk van apparaten te hacken.


Daarom is het belangrijk dat u uw netwerkverbinding onder de radar houdt. Als u uw router voor hackers kunt verbergen, is er geen gateway waarin hackers zonder uw toestemming uw systeem kunnen betreden. Met andere woorden, u kunt uw apparaten beschermen tegen mogelijke aanvallen van hackers. Het is ook geweldig voor uw online privacy en veiligheid. Hier zijn 5 tips om uw router van de radar van de hacker te laten verdwijnen:

1. Activeer de Stealth-modus

De meeste routers zijn tegenwoordig uitgerust met de firewall-functie binnen de firmware, en met die functie komt ook de optie om de stealth-modus te activeren. Met deze stealth-modus kan uw netwerkapparaat alleen door u worden gezien, wat betekent dat niemand uw netwerkverbinding kan zien of er verbinding mee kan maken. Ondertussen helpt het firewallsysteem het netwerkapparaat te beschermen tegen elke poging tot hacking vanaf elke externe locatie. Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je de stealth-modus in je router activeren om je netwerkverbinding voor hackers te verbergen. Het is de eenvoudigste manier om uw netwerk van hun radar te laten verdwijnen.

2. Beveilig uw draadloze netwerk met een sterk wachtwoord

Veel mensen, vooral degenen die heel weinig weten over internetbeveiliging, zullen geen moeite doen om het wachtwoord voor hun router in te stellen. Ze gebruiken gewoon hun router zonder enige aanpassing. Als gevolg hiervan zijn er veel netwerkverbindingen die niet zijn versleuteld, wat betekent dat iedereen die netwerkverbinding kan gebruiken en uw bandbreedte kan wegnemen. Sommige andere gebruikers doen geen moeite om de standaard SSID en het wachtwoord voor hun netwerkapparaat te wijzigen, wat sommige hackers ook kan aantrekken om hun netwerk te infiltreren. Als u volledig veilig wilt zijn voor hackers, zorg er dan voor dat u uw netwerkapparaat beveiligt met een sterk wachtwoord, en u moet ook uw SSID of netwerknaam wijzigen in plaats van de standaardnaam van de fabrikant te gebruiken.

3. Schakel de functie voor draadloze bediening niet in

Om de klanten nog meer gemak te bieden, staan ​​fabrikanten hun klanten meestal toe om hun routers in te stellen of aan te passen via het draadloze controlecentrum. Het betekent dat de gebruikers eenvoudig draadloos verbinding kunnen maken met de router en de instellingen naar eigen inzicht kunnen wijzigen. Hoewel deze functie u gemak bij het gebruik van het apparaat kan geven, kan het hackers ook het gemak geven om uw apparaat van ver te bedienen. Daarom wordt het aanbevolen dat u de draadloze bedieningsfunctie van uw netwerkapparaat uitschakelt. Op deze manier kunt u de instellingen van uw router alleen wijzigen als de router via een kabel op uw apparaat is aangesloten. Het vermindert de dreigingen van aanvallen van hackers aanzienlijk.

4. Gebruik een VPN-service die uw router ondersteunt

Een andere manier om de beveiliging van uw router te verbeteren en het voor hackers nog onmogelijker te maken om uw routernetwerk binnen te dringen, is door een VPN-software te installeren die uw router ondersteunt. Nu kunt u met niet alle VPN-software het internetverkeer van uw router versleutelen. Daarom is het belangrijk om een ​​VPN-service te kiezen waarmee u hun VPN-software op uw netwerkapparaat kunt installeren. Door het draadloze netwerk te versleutelen, kun je het onzichtbaar maken in de ogen van hackers. Het beschermt ook het netwerk voor de apparaten die op uw router zijn aangesloten, wat erg handig is.

5. Installeer een goede firewallsoftware om uw systeem tegen hackers te beschermen

Als uw netwerkapparaat geen ingebouwde firewallfunctie heeft, wordt u aangeraden om een ​​goede firewallsoftware te installeren om uw systeem te beschermen tegen mogelijke aanvallen van hackers. Zelfs als je router-firewall al is geactiveerd, kan het geen kwaad als je een firewall-beveiliging voor je systeem toevoegt. Op deze manier kan de firewall van uw systeem het probleem oplossen als de firewall van uw router niet werkt. Bovendien bieden de meeste speciale firewallprogramma’s geavanceerde beveiligingsfuncties die niet beschikbaar zijn in de routerfirewall. U kunt er dus uw beveiliging mee verdubbelen.

Dit zijn de 5 tips om uw netwerkapparaat van de radar van de hacker te laten verdwijnen. De meest voorkomende handeling van hacken is netwerkhacken, waarbij de hackers proberen de wifi-verbinding van uw netwerk te stelen en uw privégegevens te stelen terwijl ze bezig zijn. Hoe minder beveiliging een dergelijke netwerkverbinding heeft, hoe groter de kans dat hackers erin slagen het netwerk te kraken. Wees dus altijd op uw hoede en bescherm uw router tegen elke poging tot hackeraanvallen door deze tips te volgen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me