5 Veel voorkomende misvattingen over Tor Privacy Browser

Tor is de browser die vaak door internetgebruikers wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het deep web, een diep onderdeel van internet dat over het algemeen niet toegankelijk is via de reguliere browsers. Tor wordt ook wel de privacybrowser genoemd, omdat deze uw verbinding versleutelt met behulp van een virtueel particulier netwerk, zodat u anoniem op het deep web of op het gewone web kunt surfen. Het maakt gebruik van de geavanceerde coderingstechnologie die het voor derden moeilijk maakt om uw echte IP-adres te volgen. In combinatie met het gebruik van VPN kunt u volledig veilig online zijn wanneer u de Tor-browser gebruikt, omdat het coderingssysteem wordt verdubbeld.


Er zijn veel misverstanden die mensen hebben over Tor. Allereerst, omdat het voornamelijk wordt gebruikt voor toegang tot het deep web, zien veel mensen het nog steeds als iets “engs” om te gebruiken. Vervolgens willen mensen Tor over het algemeen niet gebruiken vanwege verschillende beveiligingsproblemen. Hier zijn de 5 veelvoorkomende misvattingen over de Tor-privacybrowser:

1. Tor is de browser voor hackers

Het is waar dat Tor door hackers en cybercriminelen is gebruikt om allerlei digitale misdaden te plegen. Maar het is alleen omdat het de online anonimiteit biedt die deze slechte mensen nodig hebben om onopgemerkt te blijven door de autoriteiten. Als je met Tor op het deep web surft, zul je ook veel soorten vreemde, kwaadaardige en slechte websites tegenkomen die zijn gemaakt door kwaadwillende en frauduleuze mensen, dus wees heel voorzichtig met je browse-activiteit. Vanwege de volledige anonimiteit die deze browser u kan bieden, kan deze echter als uw gewone browser worden gebruikt. Wanneer u het gebruikt, krijgt u tijdens uw online activiteit het voordeel van volledige privacy en anonimiteit. Het is gebruikt door docenten, onderzoekers, journalisten, schrijvers, militairen en mensen met verschillende achtergronden om privé te blijven in hun online activiteiten.

2. Het is niet gebruiksvriendelijk

Je zou kunnen denken dat het moeilijk te gebruiken is omdat het anders is dan andere browsers zoals Firefox of Chrome. Maar in feite is het vrij gebruiksvriendelijk en het is ontworpen om door iedereen te worden gebruikt, net als de gewone browsers. De gebruikersinterface is vergelijkbaar met de browsers die u elke dag gebruikt, en het is in feite eenvoudige software om te gebruiken. U hoeft het alleen maar te installeren en u kunt er meteen mee op internet surfen. Bovendien kunt u dat met volledige privacy doen zonder u zorgen te hoeven maken over een bewakings- of bewakingssysteem van derden.

3. Tor zit vol met kwaadaardige websites

Net als de gewone browsers waar je veel kwaadaardige websites kunt vinden als je niet voorzichtig bent met surfen op het internet met dergelijke browsers, is Tor ook hetzelfde. Ja, u kunt tal van kwaadaardige websites tegenkomen als u onvoorzichtig bent tijdens het browsen. Vergeet niet dat het een privacybrowser is en dat deze ook het meest wordt gebruikt door hackers en andere cybercriminelen. Er zijn dus natuurlijk veel ondergrondse websites die u kunt vinden wanneer u via het Tor-netwerk toegang krijgt tot bepaalde privéwebsiteadressen. Als u echter voorzichtig bent bij het gebruik van Tor, net zoals u zou doen wanneer u de gewone browsers gebruikt, kan de Tor-browser een veilige plek zijn om van uw online privacy te genieten.

4. Het verschilt van andere browsers

In tegenstelling tot de gewone browsers, is de Tor-browser voornamelijk gebouwd voor online anonimiteit, wat betekent dat wanneer u hem gebruikt, uw echte IP-adres volledig wordt verborgen. Je echte IP-adres is erg moeilijk te volgen, vooral als je je VPN-verbinding hebt ingeschakeld voordat je Tor gebruikt. Aangezien deze browser is gebouwd voor online anonimiteit, zou het u niet moeten verbazen dat deze veel privacyfuncties heeft die veel andere browsers niet hebben. In eerste instantie lijkt het u misschien vreemd, maar het is in de eerste plaats bedoeld om de veiligheid, beveiliging en privacy van gebruikers online te beschermen.

5. Het Tor-netwerk heeft een trage verbinding en slechte prestaties

Een van de meest voorkomende klachten over deze browser is de snelheid of prestaties van de browser. U merkt misschien dat wanneer u deze browser gebruikt, de snelheid veel langzamer is dan bij het gebruik van de gewone browsers. Dit komt voornamelijk door het coderings- en relaysysteem dat het heeft, wat de verbinding zou kunnen vertragen. Het Tor-netwerk doet al het coderingssysteem door uw verkeer via veel servers door te sturen, dus het kan langer duren voordat de website die u wilt bezoeken wordt geladen. Maar de waarheid is dat, ondanks de trage verbindingssnelheid, de ontwikkelaars van de Tor-browser werken aan het verbeteren van de prestaties van het Tor-netwerk. De prestaties van de Tor-browser zijn tegenwoordig veel beter dan een jaar geleden, of zelfs een paar maanden geleden.

Dit zijn de 5 meest voorkomende misvattingen over de privacybrowser van Tor. Als u deze browser wilt gebruiken, maar bang bent voor zijn schijnbare slechte reputatie, dan moet u meer weten over hoe deze privacybrowser werkt. Tor is net als een andere browser die je gebruikt, alleen dat het veel geeft om de privacy van zijn gebruikers. Als u zich nog steeds zorgen maakt, kunt u uw VPN activeren voordat u deze browser probeert te gebruiken om de ultieme privacy voor uw browse-activiteit te krijgen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map