5 verschillen tussen het gebruik van VPN en het gebruik van incognitomodus of modus voor privé browsen

Sommige mensen denken dat ze geen virtueel privénetwerk hoeven te gebruiken om privacy te krijgen tijdens hun browsersessie. Elke browser biedt een functie waarmee ze hun browse-activiteit op hun desktop of mobiele apparaten kunnen verbergen. Deze functie wordt de functie Incognito of Private Browsing genoemd. Wanneer u deze functie gebruikt, kunt u privé browsen zonder enige geschiedenis in uw browser achter te laten. Maar is het voldoende om uw privacy te behouden tijdens uw browse-activiteit?


Het antwoord zal je misschien verbazen. Als u denkt dat het gebruik van de incognitomodus hetzelfde is als het gebruik van een VPN, en als u denkt dat dit voldoende privacy biedt voor uw browse-activiteit, vergist u zich. De VPN biedt veel meer beveiligings- en privacyfuncties wanneer je hem vergelijkt met de incognitomodus of privé browsen. In feite biedt de incognitomodus in uw browser slechts een fractie van de functies die het particuliere netwerk u kan bieden. Hier zijn 5 verschillen tussen het gebruik van VPN en het gebruik van incognito of privé browsen:

1. De reikwijdte van de privacyfuncties

Hoewel zowel de VPN- als de incognitomodus privacyfuncties bieden voor hun gebruikers, is de reikwijdte van de privacyfuncties verschillend voor elk van hen. Het privé-netwerk biedt de privacyfuncties voor de gebruikers in elke browsersessie die ze hebben. Wanneer ze verbinding maken met het virtuele particuliere netwerk, wordt de verbinding zelf gecodeerd zodat geen derde partij hun browse-activiteit kan volgen. Dit omvat de overheid, bedrijven, hackers en de internetprovider. De incognitomodus biedt daarentegen alleen privacy voor de gebruikers wanneer ze de privé-browsingmodus gebruiken, en het kan alleen de browse-activiteit van de gebruikers verbergen. Het versleutelt de verbinding van de gebruiker niet en de overheid of ISP kan hun browse-activiteit nog steeds volgen.

2. Systeembrede Privacy Vs. Privacy alleen voor de lokale browser

Met een VPN kunnen de gebruikers genieten van de beveiliging en privacy van hun online activiteiten in het hele systeem, wat betekent dat het hele apparaat is versleuteld, niet alleen de browser. Welke datatransmissie de gebruikers ook uitvoeren met hun apparaat, ze worden volledig verborgen voor derden. Dit verschilt van de modus voor privé browsen, die alleen de online privacy biedt in die specifieke browser en tijdens die specifieke browsersessie. Het verbergt meestal alleen uw browsegeschiedenis en u codeert geen gegevensoverdracht die u tijdens de incognitomodus uitvoert. De privacy hier betekent alleen dat de browsegeschiedenis tijdens de privé-browsingmodus niet kan worden opgehaald door iemand die dezelfde browser op hetzelfde apparaat gebruikt als u.

3. Wie kan uw gegevens zien

Met de privénetwerkverbinding kunt u uw gegevensoverdracht verbergen zolang u uw privéverbinding activeert tijdens uw browse-activiteit. Zo kan niemand uw gegevens zien, omdat deze tijdens de verzending worden gecodeerd. De overheid, internetprovider of hackers kunnen niet zien wat voor soort gegevens u verzendt, welk wachtwoord u typt en welke websites u bezoekt. Aan de andere kant verbergt de incognitomodus uw browsegegevens alleen voor iedereen die dezelfde computer gebruikt als u. Het verbergt uw gegevens niet voor de overheid of ISP. Zelfs als hackers uw gegevensoverdracht proberen te doorbreken, kunnen ze dat doen, omdat uw verbinding niet is versleuteld.

4. De belangrijkste functie van VPN Vs. Prive browsen

De belangrijkste functie van een VPN is om de totale internetvrijheid te bieden aan hun gebruikers, terwijl ze hun veiligheid en privacy behouden tijdens hun browse-activiteit. Met andere woorden, met VPN bent u vrij om websites te bezoeken terwijl u anoniem blijft tijdens het browsen, ook al worden de websites geblokkeerd door de overheid van uw land. De modus voor privé browsen heeft daarentegen de belangrijkste functie om uw browsegegevens in die specifieke browsersessie te verbergen voor andere mensen die hetzelfde apparaat als het uwe gebruiken, maar het kan niet worden gebruikt om de overheidsbeperkingen op uw browsen te omzeilen. U kunt dus geen geblokkeerde websites bezoeken met de incognitomodus.

5. Private Connection Vs. Regelmatige verbinding

De VPN-service beschermt uw online privacy en beveiliging op verbindingsniveau, wat betekent dat het uw normale internetverbinding versleutelt met hun privéservers. Met deze functie surft u op internet alsof u de websites bezoekt vanaf een andere locatie op basis van de server die u gebruikt. Telkens wanneer u deze privéverbinding activeert en elke online activiteit die u op uw apparaat doet, wordt deze volledig beschermd. Aan de andere kant gebruikt de incognitomodus uw normale verbinding zonder de verbinding te versleutelen, aangezien de privacyfunctie alleen op browserniveau wordt toegepast. Dus elke online activiteit die u buiten de incognitomodus doet, is niet beschermd.

Enkele effectieve en nuttige VPN-services

Hoewel er veel oplossingen beschikbaar zijn om privacy te beschermen en VPN doet het op de juiste manier door uw browse-patronen te verbergen. We hebben veel producten op deze site beoordeeld, maar hieronder zijn er een paar die duidelijk opvallen tussen de massa.

ProductVoorPrijzen vanafWebsiteLees verder

Meest responsieve ondersteuning$ 2,99 / maandBezoek websiteLees recensie

Over het algemeen het beste$ 6,67 / maandBezoek websiteLees recensie

Voor de beste beveiliging$ 4,65 / maandBezoek websiteLees recensie

Voor de hoogste privacy€ 8,95 / maandBezoek websiteLees recensie

Beste servernetwerk$ 2,88 / maandBezoek websiteLees recensie

Ok, tot slot, dit zijn de 5 verschillen tussen het gebruik van VPN en het gebruik van incognito of privé browsen. De privé-netwerkverbinding biedt dus heel wat functies in vergelijking met de modus voor privé browsen, en daarom zou u moeten overwegen om een ​​VPN te gebruiken om de veiligheid en privacy van uw online activiteiten te verbeteren. Als u totale internetvrijheid wilt, dan is het gebruik van een privé-netwerkverbinding de juiste keuze.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map