5 verschillende manieren om uw IP te verbergen tijdens het browsen en anonieme internetactiviteit te behouden

Met de toename van cyberbeveiligingsaanvallen en online bedreigingen in deze tijd, wordt het voor de gemiddelde internetgebruiker steeds belangrijker om hun online activiteiten veilig en privé te houden. Een van de beste manieren om dit te doen, is door uw IP-adres tijdens het browsen te verbergen. Door verschillende soorten services te gebruiken, kunt u dit vrij eenvoudig doen. Zodra uw IP-adres is gemaskeerd of verborgen, kunt u anoniem op internet surfen en is uw browse-activiteit veilig en beschermd.


Het onthullen van uw echte IP-adres brengt bepaalde risico’s met zich mee voor uw online privacy en veiligheid. Door uw echte IP-adres te onthullen, kan uw overheid uw browse-activiteit volgen. Hetzelfde geldt voor uw internetprovider en de websites die u bezoekt. Hackers kunnen uw locatie eenvoudig in kaart brengen als u uw IP-adres niet verbergt terwijl u op internet surft. Het verbergen van uw IP-adres is dus belangrijk om elk spoor van uw browse-activiteit te verwijderen.

Onthoud dat browsen in de incognitomodus of privémodus in uw browser uw IP-adres niet verbergt. Hier zijn 5 verschillende manieren om uw IP-adres tijdens het browsen te verbergen en anonieme internetactiviteit te behouden:

1. Een proxyserver voor uw browser toepassen

In elke browser is er altijd een optie om verbinding te maken met internet via proxyservers. De manier om dit te doen is dat u de open proxyservers moet vinden die u voor uw browser kunt gebruiken en dat u het IP-adres van de server in uw browser moet plaatsen. Vervolgens kunt u de browser instellen om verbinding te maken met de proxyservers die u eraan hebt toegewezen. Wanneer u dat doet, kunt u uw IP-adres maskeren met het IP-adres van de proxyservers. Dus wanneer u een website bezoekt, is het IP-adres dat wordt geregistreerd het proxyserveradres, niet uw echte IP-adres.

Beveiligings niveau: LAAG

2. Een privébrowser gebruiken

Een privébrowser zoals de Tor-browser kan helpen uw internet veilig en privé te houden. Wanneer u deze browser gebruikt, hoeft u geen aanvullende instellingen voor de browser in te stellen. U installeert eenvoudig de browser en u kunt meteen anoniem browsen. Omdat de privéverbinding echter alleen via deze browser beschikbaar is, kunt u uw IP-adres alleen verbergen wanneer u met deze browser op internet surft. Wanneer u overschakelt naar gewone browsers, wordt uw echte IP-adres weergegeven. Het is ook bekend dat een privébrowser zoals Tor een zeer lage verbindingssnelheid heeft en er zijn ook veel kwaadaardige websites die hetzelfde privé-netwerk gebruiken als Tor. Wees je dus bewust van dit risico.

Beveiligings niveau: MEDIUM

3. Een Virtual Private Network (VPN) -verbinding gebruiken

Virtual Private Network (VPN) is een van de beste tools om uw IP-adres te verbergen, omdat het u een compleet systeem biedt om uw browsen privé te houden. Het verbergt niet alleen uw IP-adres, maar het beschermt ook uw browse-activiteit tegen hackers en andere online bedreigingen. Sommige VPN-verbindingen bieden ook bescherming tegen malware om u weg te houden van kwaadaardige websites. Ook kan een VPN-verbinding helpen om uw bankzaken en andere belangrijke gegevens buiten het bereik van hackers te houden. U kunt uw IP-adres ook voor het hele systeem verbergen, niet alleen voor een specifieke browser, en u kunt het ook op andere apparaten gebruiken.

Beveiligings niveau: HOOG

4. Een webgebaseerde proxyserver gebruiken

Een andere eenvoudige manier om uw IP-adres te maskeren, is door een webgebaseerde proxyserver te gebruiken. U bezoekt eenvoudig een website die dit soort service aanbiedt en bladert door elke site die u wilt bezoeken door deze website te gebruiken. U bladert dus door de sites met frames en toont tijdens het browsen het IP-adres van de website als uw IP-adres. Dit is de minst veilige manier om uw IP-adres te verbergen en het mag alleen worden gebruikt voor licht browsen, aangezien dit type service zijn eigen beperkingen heeft, zoals bandbreedtelimiet, verbindingssnelheid, enzovoort.

Beveiligings niveau: LAAG

5. Een openbaar internet (WiFi) -netwerk gebruiken

Uw IP-adres is het adres van uw apparaat dat is opgegeven door uw internetprovider (ISP). Dus als u uw netwerk wijzigt, verandert ook uw IP-adres. Daarom is het een goed idee om een ​​openbaar internet (WiFi) -netwerk te gebruiken om uw IP-adres te verbergen, aangezien het IP-adres dat voor uw apparaat wordt weergegeven, is gekoppeld aan het WiFi-netwerk dat u gebruikt. Als u echter niet oppast, kunnen hackers uw internetactiviteit observeren als u een openbaar wifi-netwerk gebruikt, vooral als het openbare netwerk niet veilig is.

Beveiligings niveau: LAAG

Dit zijn de 5 verschillende manieren om uw IP-adres tijdens het browsen te verbergen en anonieme internetactiviteit te behouden. Onthoud dat het altijd beter is om je verbinding volledig te beschermen door een goede VPN-verbinding te gebruiken, omdat het niet alleen je IP-adres verbergt. Wees al met al waakzaam wanneer u online bent en neem altijd de nodige maatregelen om uw internetverbinding altijd veilig te houden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map