7 tips om uw online privacy te beschermen bij het spelen van online multiplayer-spellen

Voor online multiplayer-spellen is een constante internetverbinding vereist en u moet zich ook aanmelden bij uw account voordat u gaat spelen. Je kunt tijdens je gamesessies ook met veel soorten mensen communiceren, omdat je het spel in wezen met mensen over de hele wereld speelt. Soms kan het zeer riskant zijn voor uw online privacy, vooral als uw profielinformatie openbaar toegankelijk is en kan worden gekoppeld aan verschillende gevoelige informatie die u heeft, zoals persoonlijke informatie en creditcardinformatie.


Het is altijd nodig dat u uw online privacy beschermt wanneer u een van deze multiplayer-spellen speelt. Hier zijn 7 tips om uw online privacy te beschermen bij het spelen van online multiplayer-spellen:

1. Houd uw profielgegevens privé

Profielgegevens verschillen van accountgegevens. Profielinformatie is de pagina waar iedereen de informatie over uw profiel kan zien, zoals uw niveau, trofee, locatie / land, vrienden, enzovoort. De meeste online multiplayer-spellen maken deze profielinformatie standaard openbaar. Het betekent dat mensen je gameprofiel kunnen zien, of ze nu je vrienden zijn of niet. Het is beter om deze informatie privé te houden, omdat dit de eerste stap kan zijn voor gewetenloze mensen om meer over u te weten te komen.

2. Maak uw persoonlijke gegevens nooit openbaar tijdens uw online interacties

Tijdens het spelen van de online games heb je interactie met spelers van over de hele wereld, hetzij via chatberichten of via spraak. Aangezien je niet precies weet wie deze spelers zijn, zou je niet te gretig moeten zijn om je persoonlijke informatie te delen tijdens de interactie met hen. Ook al kun je zeggen dat je al lang met ze speelt en ze behoren tot je team, het is nog steeds het beste om alle persoonlijke informatie voor jou privé te houden zonder deze aan andere spelers bekend te maken.

3. Gebruik altijd een VPN tijdens uw gamesessies

Door een VPN te gebruiken, versleutelt u uw netwerkverbinding en zorgt u ervoor dat u uw anonimiteit intact kunt houden tijdens online spelen. Dit komt omdat hackers u proberen te lokaliseren door eerst uw IP-adres te achterhalen. Zodra ze het hebben gevonden, kunnen ze alle andere relevante informatie over u vinden bij uw internetprovider. Door uw netwerk met VPN te beschermen, geeft u hackers geen kans om meer te weten te komen over uw persoonlijke gegevens.

4. Communiceer niet met gebruikers die u niet vertrouwt

Als u nieuwe gebruikers vindt die plotseling met u willen communiceren en u hen niet volledig vertrouwt, moet u de interactie onmiddellijk beëindigen. Dit is misschien een manier voor hackers om in contact te komen met hun slachtoffer. Ze kunnen je vragen stellen over verschillende dingen die verband houden met je persoonlijke leven en proberen vriendelijk met je te zijn. Aangezien u echter interactie heeft met iemand die u in het echte leven niet eens kent, moet u zich ervan bewust zijn dat zij mogelijk proberen persoonlijke informatie van u te extraheren.

5. Activeer de tweefactorauthenticatie voor uw account

Houd er rekening mee dat hackers uw accountwachtwoord mogelijk kunnen hacken als u het niet goed beschermt. Er zijn verschillende manieren waarop ze dit kunnen realiseren, dus houd daar rekening mee. De enige manier om te voorkomen dat hackers uw wachtwoord stelen, is door het veilig te houden. U moet het tweefactorauthenticatiesysteem voor uw account activeren en uw wachtwoord regelmatig wijzigen, bij voorkeur één keer per week. Op deze manier is het buiten het bereik van deze hackers.

6. Speel geen gehackte multiplayer-spellen

Online multiplayer-spellen moeten worden gespeeld zoals het bedoeld is om te worden gespeeld. Je moet het volgens de regels spelen als je er plezier mee wilt hebben en je account veilig wilt houden. Met andere woorden, u mag geen cheatsysteem gebruiken voor uw online games, omdat u nooit weet wat er in die cheatsoftware zit. Er kan malware zijn opgenomen wanneer u de cheatsoftware op uw apparaat installeert. Je moet ook wegblijven van gehackte multiplayer-spellen, vooral degenen die onbekende servers van derden gebruiken. Ten eerste kunnen de gehackte apps malware bevatten en ten tweede kan de server zelf vol zitten met hackers. U moet er dus vanaf blijven.

7. Houd uw games altijd up-to-date

Om te voorkomen dat uw account en persoonlijke gegevens worden gelekt vanwege systeemkwetsbaarheden, moet u uw games up-to-date houden. Elke patch van de multiplayer-game bevat beveiligingsverbeteringen die je account beschermen tegen verschillende online bedreigingen. Door de nieuwste versie van multiplayer-games te gebruiken, kunt u de games soepeler en aangenamer spelen zonder u zorgen te maken over mogelijke bedreigingen die in de hoek kunnen op de loer liggen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map