7 verkeerd begrepen dingen over VPN waar nieuwe VPN-gebruikers op moeten letten

Er zijn nog steeds veel dingen die veel mensen, vooral degenen die niets van VPN afweten, misschien verkeerd begrepen hebben over een virtueel particulier netwerk. Dit misverstand geeft op zijn beurt twijfel aan die mensen om de privéverbindingssoftware op hun apparaat te installeren. Mensen die VPN niet begrijpen, gebruiken het internet gewoonlijk zoals gewoonlijk, alleen dat ze niet op de hoogte zijn van de methode om de overheidsbeperkingen te omzeilen, de bewaking van webactiviteiten te stoppen, toegang te krijgen tot regio-beschermde inhoud, enzovoort.


Als u nieuw bent over VPN, laat deze misverstanden u er niet van weerhouden om de VPN-software in uw voordeel te gebruiken. Bij correct gebruik kan de privéverbinding worden gebruikt om uw online activiteiten te beschermen tegen verschillende bedreigingen, en om elke vorm van monitoring door derden tijdens uw browsersessies te stoppen. Hier zijn 7 verkeerd begrepen dingen over VPN waarvan nieuwe VPN-gebruikers op de hoogte moeten zijn:

1. Ik heb geen VPN nodig omdat de overheid goed is

In veel opzichten zullen regeringen proberen hun burgers te beschermen en ze zullen proberen de stabiliteit binnen hun land te behouden. Het is dus misschien waar dat de overheid goed is, en ze bedoelen het goed als het gaat om de zorg voor hun burgers. Maar als het gaat om uw persoonlijke online activiteiten, mag de overheid niet doen wat ze willen door uw privacy te schenden. U wilt niet dat de overheid alles wat u online doet in de gaten houdt en u wilt alles privé houden. Dus ja, je hebt VPN nodig omdat je privé en anoniem online wilt blijven, vrij van de tussenkomst van de overheid met betrekking tot je privacy.

2. Mijn antivirusprogramma is voldoende om te voorkomen dat hackers mijn gegevens stelen

In veel opzichten kan antivirussoftware uw apparaten helpen beschermen tegen verschillende bedreigingen, waaronder malware, adware, spyware en dergelijke. Als het echter om hackers gaat, wilt u er absoluut zeker van zijn dat zij uw online spoor helemaal niet kunnen volgen. Antivirussoftware die geen goede firewall-functie bevat, is niet goed genoeg om u tegen hackers te beschermen. Veel mensen gebruiken ook gratis antivirussoftware, die slechts een minimale bescherming voor hun apparaten biedt. VPN is niet alleen nodig om uw browse-activiteit privé te houden, maar ook om het voor hackers bijna onmogelijk te maken om uw online activiteit te traceren en uw gegevens te stelen.

3. VPN is vergelijkbaar met ISP

Virtueel particulier netwerk is niet hetzelfde als internetprovider en biedt u geen internetbandbreedte. Wanneer een VPN-service zegt dat ze u maximale snelheid geven met onbeperkte bandbreedte, betekent dit dat ze uw internetverbinding op volle snelheid zullen gebruiken, zonder enige beperking op de hoeveelheid gegevens die u via het privé-netwerk kunt overdragen. Het betekent dat wanneer u de VPN gebruikt om toegang te krijgen tot regio-beschermde inhoud, u kunt genieten van de inhoud zonder enige vertraging in snelheid, en u zoveel inhoud kunt streamen als u wilt. U moet zich dus nog steeds abonneren op een internetprovider om VPN te kunnen gebruiken.

4. VPN kan mijn internetsnelheid verdubbelen

VPN is geen internet snelheidsbooster-software, waarbij u de snelheid van de internetverbinding kunt verdubbelen door simpelweg de VPN-software te gebruiken. De internetsnelheid wordt bepaald door uw ISP-abonnement en de VPN gebruikt eenvoudig de beschikbare snelheid met zo min mogelijk interferentie. Als u zich abonneert op een internetabonnement met een hoge downloadsnelheid, gebruikt de VPN alle beschikbare snelheid voor uw privé-browsen. Houd er echter rekening mee dat er VPN-services zijn die uw internetsnelheid vertragen, wat betekent dat het uw browsersnelheid zal vertragen als u hun virtuele netwerk gebruikt. Zorg er dus voor dat u de VPN-service kiest die volledige snelheid biedt om vertragingen in uw surfactiviteit op internet te voorkomen.

5. VPN registreert mijn gegevens

Sommige VPN-providers registreren uw gegevens, maar niet op dezelfde manier als uw overheid of ISP uw gegevens registreert. De VPN-providers die ervoor kiezen om gebruikersgegevens te loggen, doen dat meestal om de gebruikerservaring later te verbeteren en niet om u persoonlijk te volgen of te identificeren. Ze zullen uw gegevens ook privé en veilig houden en ze zullen de gegevens niet verkopen aan externe bedrijven die ervan willen profiteren. Het is echter altijd beter voor u om de VPN-provider te kiezen die geen van uw browsegegevens registreert.

6. VPN is een onbetrouwbare service van derden

Sommige VPN-providers zijn inderdaad onbetrouwbaar. Ze bieden een gratis privéverbinding voor hun gebruikers, en door dit te doen, zullen ze de gegevens van hun gebruikers stelen en andere kwaadaardige dingen doen. Daarom is het belangrijk dat u uit de buurt blijft van gratis of louche VPN-services, aangezien veel van deze nep en gevaarlijk zijn. Maar over het algemeen, als u de juiste VPN-service kiest, helpt het om uw browsegegevens privé en anoniem te houden, en krijgt u de volledige internetvrijheid zonder enige beperking.

7. Ik hoef niet te betalen voor VPN

Nee, je moet betalen voor je VPN-verbinding. Waarom? Dat komt omdat als u een echte bescherming nodig heeft voor uw online activiteiten, inclusief winkelen, bankieren en regelmatig browsen, u bereid moet zijn te investeren in een echte betrouwbare VPN-service die u dergelijke bescherming kan bieden. Kies niet voor de gratis VPN-services, want er is altijd een addertje onder het gras voor het gebruik van dergelijke services en de vangst is meestal niet gunstig voor u. Houd daar dus rekening mee.

Dit zijn de 7 verkeerd begrepen dingen over VPN waarvan nieuwe VPN-gebruikers op de hoogte moeten zijn. Als het goed is gedaan, kan een VPN u helpen uw belangrijke gegevens te beschermen tegen kwaadaardige online bedreigingen. Zorg er dus voor dat u meer leert over VPN van een vertrouwde bron, zodat u vertrouwde informatie over deze service krijgt, niet alleen geruchten die er veel misverstanden over kunnen veroorzaken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map