Bescherm uw privacy – 5 manieren om het verschil te zien tussen een echte website en een phishing-website

Er zijn veel manieren waarop hackers uw belangrijke informatie kunnen stelen. De meest gebruikelijke strategie die ze zullen gebruiken, is om een ​​phishing-website te maken die lijkt op een legitieme website en u vervolgens te verleiden een dergelijke site te bezoeken en uw belangrijke informatie erop te plaatsen. Meestal is hun einddoel om uw gebruikersnaam en wachtwoord te stelen, zodat ze de controle over uw account kunnen nemen en ermee kunnen doen wat ze willen. Daarom moet u altijd waakzaam zijn wanneer u een link bezoekt die is verstrekt door een verdachte persoon die u zojuist online heeft ontmoet.


Veel mensen kunnen nog steeds geen onderscheid maken tussen een nepsite en een legitieme site. Daarom voeren ze gewoon hun gebruikersnaam en wachtwoord in zonder erbij na te denken. Daarna zullen ze klagen dat hun account is gehackt, terwijl het juist hun onvoorzichtigheid was die de oorzaak was van het incident. Dit is waarom je jezelf hierover moet informeren. Hier zijn 5 manieren om het verschil te zien tussen een echte website en een phishing-website:

1. De domeinnaam

Allereerst is de domeinnaam het enige waar u naar moet kijken. Alle legitieme websites hebben minimaal een https-domeinnaam, wat betekent dat het gebruikte protocol moet beginnen met https. Dit geldt vooral voor sites waarvoor u zich moet aanmelden bij uw account. Aan de andere kant geeft de phishing-site u alleen de http-domeinnaam. Hun naam kan ook vergelijkbaar zijn, maar met een zeer kleine wijziging in de letters. De echte site heeft bijvoorbeeld een adres zoals https://www.google.com/, terwijl de nepsite een adres heeft zoals http://www.go0gle.com/. Kijk dus goed naar de domeinnaam in de adresbalk.

2. De websitebeveiliging

Een goede, legitieme en veilige website heeft meestal een sterk beveiligingsprotocol dat deze beschermt tegen verschillende online bedreigingen. De SSL-beveiliging zal altijd bestaan ​​op elke legitieme website die uw inloggegevens vereist. Onthoud dat, tenzij het bedrijf legitiem is, het SSL-certificaat niet aan het bedrijf zal worden overhandigd omdat het rigoureuze tests vereist voordat hun aanvraag wordt geaccepteerd. Ondertussen heeft de nepsite geen beveiligingsprotocol geïnstalleerd, wat bevestigt dat de website niet betrouwbaar is. Kijk eens in de adresbalk van je browser. Als er aan de linkerkant van de adresbalk een groen slot staat en u kunt zien dat de site is geverifieerd door een legitieme beveiligingsprovider, betekent dit dat het een echte website is.

3. De afzender van de link

De meeste phishing-websites worden ‘gepromoot’ via spam-e-mails naar hun slachtoffers. Ze kunnen ook worden gepromoot via directe berichten op verschillende sociale mediaplatforms. Als u een link krijgt die u vraagt ​​om in te loggen op uw account, zorg er dan voor dat degene die u een link geeft een betrouwbare persoon of bedrijf is. Dit komt omdat veel mensen die in deze val trappen, hun privé-informatie via een verdachte link hebben gegeven. In plaats van de betrouwbaarheid ervan te verifiëren, besloten ze het te negeren. Zorg er dus voor dat u de persoon of het bedrijf dat u de link naar de website geeft, echt vertrouwt. Als u wordt gevraagd om in te loggen op uw account op een website, zorg er dan voor dat degene die u de inloglink geeft, het bedrijf zelf is.

4. Het ontwerp van de site

Een ander ding dat u moet bekijken om onderscheid te maken tussen een echte website en een phishing-website, is het algehele site-ontwerp. Natuurlijk zal een nepwebsite zoveel mogelijk proberen de echte te imiteren, maar het zal altijd onvolmaakt zijn. Hoewel ze het ontwerp van de site op het eerste gezicht kunnen imiteren, kunnen ze de mensen niet voor de gek houden als ze het ontwerp van de echte en nepwebsite echt vergelijken. Kijk dus goed naar het ontwerp van de site. Als u iets verkeerd ziet, is dit misschien het teken dat dit niet de echte site is die u gewoonlijk gebruikt.

5. Beschikbare websitepagina’s

Een nepsite kan nooit de volledige webpagina’s van de echte kopiëren. Dus wanneer u een verdachte website bezoekt die op een echte lijkt, moet u op verschillende links op die website klikken. Als ze geen andere pagina’s dan de inlogpagina kunnen weergeven, dan is het zeker een nepsite. Maar als u zoals gewoonlijk probleemloos door de website kunt bladeren, heeft u te maken met de echte. Neem dus de tijd om door de website te bladeren en kijk of u de webpagina’s zoals gewoonlijk kunt openen. Blijf anders weg van die site.

Dat zijn de 5 manieren om het verschil te zien tussen een echte website en een phishing-website. Als u meer weet over deze verschillen, kunt u uw online privacy gemakkelijker beschermen. Het belangrijkste dat u moet doen, is echter elk type phishing-incident te vermijden door op de hoogte te zijn van de mensen waarmee u online communiceert en op uw hoede te zijn voor de links waarop u klikt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map