De 5 tips om software veilig te downloaden en te installeren zonder uw online beveiliging in gevaar te brengen

Als het gaat om online beveiliging en privacy, moet u begrijpen dat de meeste bedreigingen die een risico voor uw apparaat met zich meebrengen, meestal afkomstig zijn van uw online browse-activiteit. Ja, de meeste bedreigingen zoals virussen en malware die uw systeem kunnen infecteren, komen meestal van de programma’s die u online installeert. Dit is waarom het wordt aanbevolen dat u de programma’s die u gaat installeren volledig begrijpt, voordat u later problemen krijgt. Ook worden de meeste schadelijke programma’s zonder uw medeweten op uw systeem geïnstalleerd en kunnen ze afkomstig zijn van verschillende kwaadaardige websites online.


Om uw online privacy en veiligheid onder controle te houden, moet u waakzaam zijn bij alles wat u online doet. Dit houdt onder meer in dat u op de hoogte bent van de links waarop u online klikt, de applicaties die u downloadt, de websites die u bezoekt, de beveiligingsstatus van elke website die u bezoekt, enzovoort. Zonder op de hoogte te zijn van uw eigen online activiteiten, kunt u zonder uw medeweten een aantal bedreigingen tegenkomen die gevaarlijk zijn voor uw online privacy, wat zeer slechte gevolgen voor u kan hebben. Hier zijn de 5 tips om software te downloaden en te installeren zonder uw online veiligheid in gevaar te brengen:

1. Download alleen software van de officiële website van de leverancier / uitgever

Er zijn veel websites van derden die u software-installatieprogramma’s bieden. De manier waarop deze websites werken, is dat ze alle software op elk platform uit meerdere categorieën vermelden. Zij zullen u via verschillende mirrors de downloadlink naar de applicatie-installatieprogramma’s verstrekken. Deze websites, hoewel u het als een soort snelkoppeling kunt gebruiken om elk programma te vinden dat u nodig heeft, worden niet aanbevolen om te gebruiken. Dit komt omdat de meeste installatieprogramma’s zijn ingesloten met verschillende soorten advertenties die extra programma’s op uw systeem installeren als u de installatiestappen niet zorgvuldig volgt. Daarom wordt het altijd aanbevolen om de software die u nodig hebt alleen te downloaden van de officiële website van de leverancier of uitgever.

2. Verwijder altijd alle software die automatisch naar uw apparaat wordt gedownload

Dit gebeurt vaak wanneer u kwaadaardige websites op internet bezoekt. Deze websites sturen hun schadelijke programma’s meestal rechtstreeks naar uw computer zodra u de website bezoekt. U ziet het op de downloadpagina van de browser. Telkens wanneer u dergelijke websites bezoekt, wordt de software automatisch gedownload zonder uw toestemming, en het programma is bijna altijd een kwaadaardig type. U kunt deze kwaadaardige websites per ongeluk tegenkomen wanneer u online op willekeurige links klikt, die u ook enkele pop-upadvertenties opleveren. Als dit gebeurt, verwijder dan altijd de applicatie die automatisch naar uw apparaat wordt gedownload zonder dat u de mogelijkheid krijgt om op uw apparaat te worden geïnstalleerd.

3. Download geen enkel type van gekraakte of gehackte programma’s

Je hebt misschien een programma nodig dat je honderden dollars kost, maar in plaats van te betalen voor de softwareprijs, wil je het misschien illegaal downloaden. U zult dus proberen enkele websites te vinden die de software illegaal downloaden, samen met de crack of hack ervoor om de softwarelicentie te omzeilen. Hier gaat het om. Allereerst heet het piraterij en het is illegaal. Ten tweede is een programma dat elk type crack of hack bevat vrijwel zeker een schadelijk programma. Wanneer u het uitvoert, riskeert u uw apparaat om schadelijke codes op uw systeem te installeren. Deze codes kunnen op hun beurt erg gevaarlijk zijn voor uw online veiligheid en privacy, omdat het de neiging heeft uw systeem te verstoren en er kwaadaardige opdrachten naar toe te sturen. Het is dus beter voor u om uit de buurt te blijven van dergelijke software.

4. Volg de installatiestappen zeer zorgvuldig

Als u zelfs vanaf de officiële website een software-installatieprogramma downloadt, klik dan niet gedachteloos op volgende, volgende en volgende. U moet de installatiestappen zeer zorgvuldig volgen omdat een slechte softwareleverancier malware of adware in zijn installatieprogramma kan insluiten. Als u gewoon gedachteloos op volgende, volgende en volgende klikt, betekent dit dat u ermee instemt om dergelijke malware samen met het programma te installeren. Wees dus bewust van wat u doet bij het installeren van uw applicatie. Zorg ervoor dat u elke optie aanvinkt waarmee u extra programma’s kunt installeren die u niet nodig heeft of wilt.

5. Installeer geen aanvullende software die is ingebed in de software-installatie

Elk extra programma dat samen met uw software-installatie wordt geïnstalleerd, is waarschijnlijk adware of andere soorten malware. Deze aanvullende toepassingen kunnen add-ons, werkbalken of zelfs antivirussoftware bevatten. Als dit niet de belangrijkste software is die u installeert, moet u de installatieoptie voor de aanvullende software uitschakelen. Dit komt omdat er in veel gevallen de veiligheid en privacy van de gebruiker in het gedrang komen door het installeren van deze onbekende programma’s gebundeld met de belangrijkste software die ze naar hun apparaat hebben gedownload.

Dit zijn de 5 tips om software te downloaden en te installeren zonder uw online veiligheid in gevaar te brengen. Het is altijd beter om wat onderzoek te doen voordat u besluit bepaalde software te gebruiken, omdat de gebruikers hoogstwaarschijnlijk een suggestie zullen doen voor dergelijke software. Als u onbekende software installeert, riskeert u uw eigen online beveiliging en privacy als u er niet voorzichtig mee bent.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map