De 7 belangrijkste verschillen tussen persoonlijke VPN en zakelijke VPN

Er zijn twee soorten VPN-services die u moet kennen, namelijk de persoonlijke VPN en de zakelijke VPN. Beiden hebben hun eigen functies. De persoonlijke VPN-service is de particuliere netwerkdienst die wordt gebruikt door individuen, terwijl de zakelijke VPN-service de particuliere netwerkdienst is die wordt gebruikt door bedrijven of bedrijven. Zorg er dus voor dat u uw virtuele netwerkservice kiest op basis van uw behoeften.


Wanneer u de persoonlijke en zakelijke VPN bekijkt, zijn er verschillende verschillen waardoor ze zich van elkaar onderscheiden. Dit zijn de 7 belangrijkste verschillen tussen persoonlijke VPN en zakelijke VPN:

1. Een gebruiker versus Meerdere gebruikers

Een van de meest voor de hand liggende verschillen is natuurlijk dat de persoonlijke service voor één gebruiker is ontworpen, terwijl de zakelijke service voor meerdere gebruikers is ontworpen. Meestal heeft de zakelijke service één globaal account, dat kan worden gebruikt door meerdere gebruikers, meestal de werknemers. Elke werknemer krijgt de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de virtuele privénetwerkverbinding en ze zullen elk verbinding maken met de servers van hun keuze. In de persoonlijke VPN-service heeft de gebruiker de volledige controle over zijn account, terwijl in de zakelijke service de accountmanager degene is die de volledige controle heeft over het zakelijke account.

2. Accountbeheerfunctie

In de persoonlijke VPN-service heeft u volledige controle over het virtuele particuliere netwerk dat u gebruikt. U kunt ook elk apparaat bedienen dat verbinding maakt met de privéserver, afhankelijk van uw behoeften. In de zakelijke service is er één accountmanager die de taak heeft om alle gebruikers of de werknemers die de VPN-verbinding gebruiken te beheren. De accountmanager kan individuele gebruikers naar eigen inzicht toevoegen of verwijderen, en ze kunnen ook de algemene instellingen voor het VPN-netwerk wijzigen en de nieuwe instelling voor het hele bedrijf toepassen.

3. Vaste servers vs. Zakelijke servers

Het persoonlijke VPN-account maakt verbinding met de servers die regelmatig beschikbaar zijn voor alle gebruikers van het virtuele particuliere netwerk. U deelt het gebruik van elke server met andere gebruikers, dus er bestaat een risico op serveroverbelasting als er te veel gebruikers tegelijkertijd dezelfde server gebruiken. Bij de zakelijke service hebben de VPN-providers meestal hun eigen servers, speciaal ontworpen voor zakelijke gebruikers. Zakelijke gebruikers kunnen dus verbinding maken met de zakelijke servers, met betere prestaties en kwaliteit in vergelijking met de reguliere servers.

4. Dedicated IP-adres met Dedicated Server

Voor de persoonlijke VPN-service wordt het IP-adres dat u krijgt wanneer u verbinding maakt met een privéserver gedeeld, wat betekent dat één IP-adres door meerdere gebruikers tegelijk kan worden gebruikt. Ook wordt uw IP-adres regelmatig gewijzigd, zelfs als u elke dag verbinding maakt met dezelfde server. Op de zakelijke service is het IP-adres dat wordt verstrekt een speciaal IP-adres, wat betekent dat alleen uw bedrijf dat specifieke IP-adres op één server gebruikt. Het wordt dus niet gedeeld met andere zakelijke gebruikers. Elke werknemer die het privé-netwerk gebruikt, deelt echter uw zakelijke IP-adres.

5. Software-installatie

De VPN-provider geeft meestal verschillende software voor de particuliere en zakelijke gebruikers. Voor de persoonlijke gebruikers is de gebruikte software dezelfde software die door andere gebruikers wordt gebruikt, met dezelfde installatieprocedure en verschillende softwareversies, afhankelijk van de platforms. Voor zakelijke gebruikers wordt de software meestal aangepast aan de zakelijke behoeften en wordt de installatie meestal uitgevoerd door de beveiligingsexperts van de VPN-provider.

6. Persoonlijk gebruik Vs. Zakelijk gebruik

De persoonlijke VPN-service wordt meestal gebruikt voor persoonlijke doeleinden, zoals het bezoeken van geblokkeerde websites, het bekijken van films uit een andere regio, het abonneren op services uit andere landen, enzovoort. Ook biedt de persoonlijke service beveiliging en privacybescherming voor individuen bij hun online activiteiten, zoals online bankieren en winkelen. De zakelijke VPN-service wordt daarentegen meestal gebruikt voor online zakelijke activiteiten, zakelijke beveiliging en gegevensbescherming, veilige zakelijke communicatie en andere zakelijke doeleinden.

7. Individuele privacy vs. Privacy van het hele bedrijf

De persoonlijke VPN-service is ontworpen om de individuele privacy te beschermen en de individuele anonimiteit te bewaren bij hun online activiteiten. Het beschermt ook de gevoelige en privé-informatie van het individu, zodat derden hun activiteiten niet kunnen volgen. Voor de zakelijke VPN is het ontworpen om de privacy van het hele bedrijf te beschermen, inclusief al zijn werknemers. De werknemers kunnen hun privacy online houden wanneer ze hun zakelijke activiteiten uitvoeren, en het hele bedrijf kan hun belangrijke activa en gegevens online beschermen.

Dit zijn de 7 belangrijkste verschillen tussen persoonlijke VPN en zakelijke VPN. Aangezien zakelijke VPN altijd ingewikkelder is dan de persoonlijke VPN-service, vooral tijdens het installatie- en onderhoudsproces, moet de zakelijke klant meestal de experts van de VPN-serviceprovider raadplegen voordat ze hun VPN-service kunnen gebruiken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map