De redenen waarom VPN-services met alleen het PPTP-protocol niet veilig zijn

Het creëren van een duurzame VPN-service vereist een grote investering van het VPN-bedrijf. Dit is de reden waarom ze u een redelijke maandelijkse of jaarlijkse vergoeding vragen voor de service die u gebruikt. Ze bieden ook verschillende extra functies tegen extra kosten, waardoor u een betere bescherming krijgt bij uw online activiteiten. Er zijn echter goedkope of gratis VPN-services die niet te veel geld willen uitgeven om een ​​duurzame privé-netwerkdienst voor hun gebruikers te bouwen. Ze gebruiken alleen een zeer eenvoudig beveiligingsprotocol waarvan ze denken dat het goed genoeg is voor de gemiddelde gebruiker.


Ja, dit is een gangbare praktijk voor de louche VPN-serviceproviders die hun service gratis of alleen voor een goedkoop tarief aanbieden. Hun doel is alleen maar om meer en meer gebruikers aan te trekken, zodat ze inkomsten kunnen genereren met hun gebruikers met advertenties van derden en andere aanbiedingen. Voor het beveiligingsprotocol gebruiken ze een eenvoudig PPTP-protocol dat hun gebruikers onvoldoende beveiliging en privacy biedt. U moet dit type VPN-service vermijden. Dit zijn de redenen waarom VPN-services met alleen het PPTP-protocol niet veilig zijn:

1. Het is een verouderd beveiligingsprotocol

PPTP wordt al sinds het tijdperk van Windows 95 gebruikt en het beveiligingsprotocol is niet zo vaak bijgewerkt als de andere, meer geavanceerde beveiligingsprotocollen met een sterke codering. Dit is de reden waarom goedkope of gratis VPN-services dit PPTP-protocol gemakkelijk kunnen gebruiken, omdat er geen echte kosten zijn voor het gebruik van dit protocol. Dit verouderde beveiligingsprotocol maakt het echter zeer gevaarlijk voor gebruikers om te gebruiken. Waarom? Dat komt omdat wanneer u uitsluitend op dit beveiligingsprotocol vertrouwt, het risico bestaat dat uw gegevens gaan lekken, omdat deze niet volledig zijn beschermd.

2. Er zijn veiligere alternatieven

Er is bijvoorbeeld het OpenVPN-protocol, een veiliger alternatief voor PPTP dat open source is en altijd wordt bijgewerkt. Er zijn andere, meer geavanceerde protocollen die gebruik maken van een 256-bit encryptiemethode, die ervoor zorgt dat uw netwerkverbinding altijd beschermd is. Alleen goede en vertrouwde VPN-providers zullen deze veiliger alternatieven voor hun privé-netwerk gebruiken, aangezien deze protocollen geschikter zijn om de privacy en veiligheid van de gebruiker te beschermen. Er is geen reden om PPTP te blijven gebruiken als u in contact kunt komen met de veiligere alternatieven.

3. PPTP staat bekend als zeer kwetsbaar voor kwaadaardige aanvallen

Er zijn te veel beveiligingslekken die worden ontdekt in PPTP-protocollen en deze beveiligingslekken worden meestal zwakke toegangspunten voor verschillende kwaadaardige aanvallen. Het is zelfs voor een beginnende hacker heel gemakkelijk om het PPTP-protocol te hacken en de gegevensoverdracht binnen dit protocol te verstoren. U moet dus extra voorzichtig zijn bij het gebruik van dit beveiligingsprotocol in uw privéverbinding. Kortom, als u alleen PPTP gebruikt, gebruikt u eigenlijk geen privéverbinding, omdat u uw gegevensoverdracht gemakkelijk kunt blootstellen aan verschillende kwaadaardige aanvallen.

4. Er zijn veel PPTP-hacks beschikbaar

Iedereen kan een tijdje online browsen en veel PPTP-hacksoftware vinden die beschikbaar is om te downloaden. Dit betekent dat iedereen, ook al begrijpt de persoon helemaal niets van hacken, de PPTP-hacksoftware kan installeren en de beschikbare PPTP-verbinding kan hacken. Als gevolg hiervan kunnen ze de gegevensoverdracht binnen dit protocol gemakkelijk onderscheppen en zo de belangrijke informatie van de gebruikers die dit protocol gebruiken blootleggen. Bedenk wanneer u dit protocol gebruikt voor privéactiviteiten zoals online bankieren en winkelen. Wanneer u uw creditcardgegevens in verschillende online winkels plaatst, kunnen mensen die informatie gemakkelijk hacken als u dit zwakke PPTP-protocol gebruikt.

5. Veel hackers richten zich op PPTP-protocollen

Ten slotte zijn er zoveel hackers die PPTP-protocollen targeten omdat het voor hen heel gemakkelijk is om de beveiliging van dit protocol te doorbreken en de belangrijke gegevens van de gebruikers te verkrijgen. Omdat er nog steeds vrij veel mensen zijn die dit protocol gebruiken, meestal via gratis of goedkope VPN-services, zijn er nog steeds veel potentiële slachtoffers waar deze hackers aan kunnen werken. Voor deze hackers is het erg moeilijk om een ​​veiliger en geavanceerder beveiligingsprotocol te hacken, en het kost veel tijd, moeite en vaardigheid om het te doen. Daarom hacken ze liever enkele PPTP-protocollen dan onbeperkte tijd te besteden aan het hacken van een veiliger protocol.

Dat zijn de redenen waarom VPN-services met alleen het PPTP-protocol niet veilig zijn. Als je echt om je privacy geeft, moet je de beveiligingsprotocollen bekijken die door je VPN-provider worden gebruikt en ervoor zorgen dat ze de geavanceerde beveiligingsprotocollen gebruiken. Als ze alleen het PPTP-protocol gebruiken, schakel dan over naar een andere VPN-provider omwille van uw eigen privacy en veiligheid online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map