Hoe bedrijven cyberaanvallen kunnen voorkomen door VPN te gebruiken

Tegenwoordig moeten bedrijven voorzichtiger zijn met betrekking tot cyberaanvallen, aangezien zelfs grote bedrijven als Sony en HBO problemen hebben met hun cloudbeveiliging. Hun gegevens zijn gehackt en een deel van de informatie is gelekt naar het publiek. Het is natuurlijk niet alleen nadelig voor de bedrijven of de bedrijven zelf, maar ook voor de klanten. Een paar jaar geleden bracht een hack op Sony’s netwerk miljoenen gevoelige creditcardgegevens in gevaar, en het bedrijf moet zijn beveiligingssysteem repareren door het netwerk geruime tijd offline te halen.


Als u online zaken doet en dagelijks met de gegevens van de klant omgaat, is het erg belangrijk dat u uw bedrijfssysteem zo veilig mogelijk houdt. Wat nog belangrijker is, cyberaanvallen komen tegenwoordig steeds vaker voor, dus hackers zullen altijd proberen een beveiligingsprobleem te vinden dat ze kunnen gebruiken om uw systeem binnen te dringen. Daarom wordt VPN erg belangrijk voor uw bedrijf. Hier zijn enkele manieren waarop VPN bedrijven kan helpen cyberaanvallen te voorkomen:

1. De gegevens van uw belangrijke klant worden beschermd in de cloud

Met uw huidige systeem waar u al uw financiële transactiegegevens en klantgegevens in de cloud plaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gegevens altijd veilig zijn. Hackers zullen proberen uw systeem binnen te dringen en uw gegevens te stelen met verschillende beschikbare methoden, onder meer door bugs of systeemkwetsbaarheden in uw bedrijfsinfrastructuur te doorzoeken. Als de VPN-verbinding actief is, kunt u echter een nog sterker gegevensbeveiligingssysteem bouwen, omdat u niet alleen uw gegevens op serverniveau beschermt, maar ook op netwerkverbindingsniveau. Voordat de hackers hun cyberaanvallen op uw servers kunnen starten, moeten ze eerst uw zwaar gecodeerde VPN-verbinding penetreren, wat voor hen erg moeilijk is om te doen.

2. Alle interne en externe online communicatie is versleuteld

Als bedrijf laat u uw medewerkers met elkaar communiceren via het interne communicatienetwerk, maar ook met de klanten of andere mensen via het externe communicatienetwerk. Als de VPN actief is, kunt u de online communicatie die u over uw bedrijf heeft versleutelen, zodat niemand ernaar kan luisteren. Het is ook belangrijk wanneer u uw werknemers naar het buitenland stuurt, waar het internetnetwerk niet te veilig is. Met een VPN kunnen ze altijd en overal veilige communicatie met uw bedrijf starten.

3. Versterk uw bedrijfsinfrastructuur met firewallbescherming

De beste manier om te voorkomen dat cybercriminelen uw systeem binnendringen, is door een sterke firewallbescherming rond uw bedrijfsinfrastructuur te bouwen. Naast de verschillende beveiligingstools die u op uw systeem heeft geïnstalleerd, kunt u ook een firewallsysteem rond uw netwerkverbinding bouwen, waardoor uw bedrijfsinfrastructuur nog veiliger wordt. Met het virtuele particuliere netwerk kunt u de algehele systeembeveiliging versterken, aangezien de firewall niet alleen op systeemniveau wordt geactiveerd, maar ook op netwerkverbindingsniveau.

4. Uw zakelijke servers zijn veiliger tegen DDoS-aanvallen

De meest gebruikelijke methode voor hackers om het systeem van een bedrijf te verstoren, is om hun systeem aan te vallen met behulp van de DDoS-aanvallen. Deze aanval zal ervoor zorgen dat hun servers niet in staat zijn om aan de verzoeken van de gebruikers te voldoen, waardoor hun systeem effectief offline kan zijn. Dit is een van de meest voorkomende cyberaanvallen en het duurt even voordat je je servers weer online kunt herstellen. Met de VPN-verbinding maakt u uw bedrijfsservers echter beter beveiligd tegen DDoS-aanvallen, waardoor uw servers de hele tijd blijven draaien.

5. Houd uw verbinding op hoge snelheid met maximale beveiliging

Voor bedrijven is het erg belangrijk voor hen om hun netwerkverbinding op de hoogste snelheid te laten draaien, omdat ze hun servers elke seconde moeten gebruiken om verschillende belangrijke gegevens te verwerken, zoals klantinformatie, digitale middelen, enzovoort. Het is dus belangrijk dat u uw zakelijke netwerkverbinding op hoge snelheid laat draaien, zonder de serverbeveiliging te vergeten. De VPN-verbinding kan precies dat doen en het kan uw zakelijke verbinding helpen om met hoge snelheid te werken, terwijl de beveiliging op het maximale niveau blijft.

Zo kunnen bedrijven cyberaanvallen voorkomen door gebruik te maken van de VPN-verbinding. De VPN is tegenwoordig een integraal onderdeel geworden van de meeste bedrijven, vooral voor degenen die hun bedrijf online beheren. Als u de beveiliging en privacy van uw kleine bedrijf of bedrijf moet verbeteren, is het beter om te beginnen met de VPN, zodat u uw netwerkverbinding kunt versleutelen en verschillende soorten cyberaanvallen kunt voorkomen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map