Hoe de zoekmachine te gebruiken zonder uw sporen online achter te laten

Zoekmachines zijn een deel van ieders leven geworden sinds internet een gangbare technologie wordt die mensen dagelijks gebruiken. Welke informatie u ook op internet wilt vinden, u moet hun platform gebruiken en uw zoekopdrachten in het zoekvak typen. Het zal u dan veel links naar de webpagina’s opleveren die de informatie bevatten waarnaar u op zoek bent. Of u nu Google, Bing of andere services gebruikt, u kunt dankzij deze services alle informatie op internet vinden.


Er is echter één probleem waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van deze services. Het probleem is dat uw vragen en andere gegevens worden vastgelegd door de service die u gebruikt. De gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om uw persoonlijkheid te profileren en andere soorten persoonlijke informatie te onthullen die mogelijk van u zijn. Met andere woorden, de meeste zoekmachines zijn riskant voor uw online privacy. Door gebruik te maken van deze diensten, loop je het risico sporen achter te laten voor je online activiteiten en je echte identiteit te onthullen. Hier zijn enkele tips om de zoekmachine te gebruiken zonder je sporen online achter te laten:

1. Gebruik een Private Search Engine Service

Online services zoals Google en Bing worden beheerd door grote bedrijven die geïnteresseerd zijn in het kennen van de persoonlijke gegevens van hun gebruikers. Het is in feite de manier waarop ze meer geld kunnen verdienen voor hun bedrijven en zo hun zakenimperium kunnen uitbreiden. Er zijn echter het soort alternatieve services dat de privé-zoekmachineservice wordt genoemd en waarmee u informatie op internet kunt vinden zonder sporen na te laten. Het wordt ook de privacyzoekmachine genoemd en door deze service te gebruiken, kunt u uw online privacy beschermen terwijl u verschillende online zoekopdrachten uitvoert. Deze service is mogelijk gratis of tegen betaling beschikbaar, afhankelijk van het bedrijf dat u gebruikt.

2. Log niet in op uw account terwijl u online zoekopdrachten uitvoert

Het enige dat u kunt doen om ervoor te zorgen dat u geen persoonlijke informatie aan het bedrijf van de zoekmachine verstrekt, is niet in te loggen terwijl u online informatie vindt. Of u nu Google, Bing of andere services gebruikt, log niet in op uw account terwijl u uw vragen verzendt. Dit komt omdat wanneer u bent ingelogd, uw vragen worden geregistreerd door de service en uw browse-activiteit ook wordt gecontroleerd. Om ervoor te zorgen dat je niet bent ingelogd, kun je daarvoor de incognitomodus in je browser gebruiken.

3. Gebruik Privacy Search Browser Extension

Er zijn enkele browserextensies waarmee u al uw online zoekopdrachten vrij kunt maken van elk type bewaking. Door de browserextensie voor privacyzoekopdrachten te gebruiken, kunt u privé informatie vinden op uw favoriete zoekmachineplatform en de gewenste informatie vinden zonder een spoor online achter te laten. Deze extensie werkt door uw verkeer om te leiden naar een privéserver die toebehoort aan de extensieontwikkelaar, en levert zo het zoekresultaat via de privéserver. Door deze extensie te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat alle zoekopdrachten verborgen blijven voor het monitoring- en volgsysteem van de zoekmachine.

4. Gebruik een VPN-verbinding

Een VPN-verbinding kan u ook helpen uw zoekactiviteit te verbergen door uw netwerkverkeer voortdurend gecodeerd te houden. Het enige dat u hoeft te doen, is niet aangemeld te zijn bij uw account terwijl u uw zoekactiviteit uitvoert. Wanneer u echter uw internetverbinding in een privéverbinding verandert, wordt u automatisch uitgelogd van uw account omdat u verbinding maakt met een privéserver in een ander land en de zoekmachines uw IP-adres beschouwen als een nieuwe gebruiker, die Daarom wordt u niet aangemeld bij uw account terwijl u de privéverbindingsservice gebruikt.

5. Gebruik de Tor-browser

De Tor-browser is een type privébrowser die automatisch al uw datatransmissies versleutelt en uw IP-adres verbergt. Wanneer u deze browser gebruikt, kunt u het Tor-netwerk betreden en uw IP-adres verbergen tussen veel servers op dit netwerk. In feite is uw IP-adres heel mooi verborgen omdat het netwerkverkeer dat u gebruikt meerdere keren wordt omgeleid van server naar server, waardoor uw online sporen volledig worden verwijderd. Door deze privacybrowser te gebruiken, kunt u uw zoekactiviteit ook verbergen en buiten het bewakingssysteem voor zoekmachines houden.

Dat zijn enkele tips om de zoekmachine te gebruiken zonder je sporen online achter te laten. Door de sporen van uw online zoekactiviteit te verwijderen, kunt u elke vorm van monitoring of tracking voorkomen die door het bedrijf van de zoekmachine wordt toegepast om hun gebruikers te profileren op basis van hun vragen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map