Hoe sociale media uw online privacy beïnvloeden en hoe u deze kunt beschermen

Tegenwoordig zijn er miljarden mensen die een actief social media-account hebben, of het nu Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest of lokale sociale mediaplatforms zijn. Minstens de helft van hen heeft actief toegang tot hun account en plaatst één keer per week iets in hun account. Of het nu hun eigen gedachten zijn, hun huidige omstandigheden, speciale evenementen, gedenkwaardige momenten of iets anders dat ze posten, wat ze posten op hun sociale mediaplatforms zal daar voor altijd blijven. Ja, ook al hebben ze het verwijderd.


De sociale-mediaservers bewaren altijd bestanden of berichten die door hun gebruikers zijn geüpload. Er is geen weg meer terug als je berichten online komen. Ze kunnen niet volledig worden verwijderd. Ja, ze kunnen worden verwijderd uit uw tijdlijn of feed. Maar het blijft heel lang op de servers staan. Daarom kunnen sociale media een groot risico vormen voor uw online privacy. Als gewone gebruiker moet u weten wat er in de winkel ligt wanneer u een van de beschikbare sociale-mediaplatforms gebruikt. Hier leest u hoe sociale media uw online privacy beïnvloeden en hoe u deze kunt beschermen:

1. Social Media controleert uw activiteit in tegenstelling tot andere services

Als u wilt weten welk type online services de meeste gegevens van zijn gebruikers wil verzamelen, zijn dit de sociale media. Of het nu Facebook, Instagram, Google Plus, Twitter of andere sociale mediaplatforms zijn, ze zullen proberen de gebruikers zo obsessief te volgen dat ze uw online privacy vaak kunnen schenden. Waarom? Dat komt omdat hun bedrijf draait om de informatie van mensen. In feite zijn de mensen die hun diensten gebruiken het product zelf.

Social media verkoopt de beloftes die de gebruikers met iedereen ter wereld kunnen verbinden door daar een profiel aan te maken. Vervolgens moedigen ze gebruikers aan om hun berichten met anderen te delen. Vervolgens onderzoekt het platform het gedrag van mensen en hoe ze met elkaar omgaan, welke soorten berichten populair zijn, hun huidige stemmingen, hun problemen, enzovoort. Al deze gegevens worden verzameld op hun servers.

Hoe u uw privacy kunt beschermen: Gebruik zo min mogelijk sociale media en maak zo mogelijk uw online leven er los van.

2. Ze zijn geïnteresseerd om alles over u te weten

Waarom willen social-mediaplatforms alles over u weten? Dat komt omdat jij het product bent. Ze willen de gegevens die ze van u hebben verzameld gebruiken om de maximale winst voor het bedrijf te behalen. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met hun adverteerders en derde partijen die geïnteresseerd zijn om u te targeten in hun productpromoties of advertenties.

De regeringen werken ook graag met sociale media omdat ze niet het harde werk hoeven te doen om jou als hun onderdanen te profileren.

Hoe u uw privacy kunt beschermen: Communiceer alleen met mensen op sociale media die u persoonlijk kent, op individuele basis.

3. De overheid werkt nauw samen met sociale mediaplatforms

De sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter zullen voldoen aan de regels van de overheid met betrekking tot het verzamelen en delen van gegevens. In ieder geval kan de overheid, wanneer dat nodig is, de socialemediadiensten verzoeken om de gegevens over haar gebruikers te delen voor onderzoeksdoeleinden of andere doeleinden. Als het bedrijf niet voldoet aan de verzoeken van de overheid, loopt hun bedrijf mogelijk risico.

Aan de andere kant, omdat sociale media rechtstreeks met mensen omgaan, wordt het een geweldige partner voor de overheid om over hun burgers te studeren en alles over hen te weten met heel weinig werk. Het kan zelfs het uitgebreide bewakingssysteem van de overheid voor de burgers worden.

Hoe u uw privacy kunt beschermen: Val niet op in sociale media. Probeer als goede burger verantwoord om te gaan met de sociale media.

4. Uw gegevens worden niet verwijderd, ook al heeft u ze verwijderd

Dit is wat riskant is aan sociale media. Welke berichten of informatie u ook heeft ingevoerd op de sociale mediaplatforms, deze kunnen niet worden verwijderd, ook al heeft u deze van uw tijdlijn verwijderd. Een van de redenen hiervoor is dat de bedrijven achter deze services zoveel mogelijk gegevens over zijn gebruikers nodig hebben en niet willen dat deze worden losgelaten. Een andere reden is dat wanneer de gegevens nog steeds op hun servers worden opgeslagen, ook al zijn ze voor het publiek weggegaan, de overheid nog steeds toegang heeft tot de informatie over individuen, ook al hebben ze hun sporen op sociale media verwijderd.

In dit geval kan het erg gevaarlijk zijn voor uw online privacy omdat uw informatie altijd in handen is van die bedrijven, ook al wilt u deze niet langer met anderen delen.

Hoe u uw privacy kunt beschermen: Plaats alleen goede dingen op sociale media, of het nu over jou gaat of over iemand anders. Op deze manier heb je geen spijt van wat je hebt gepost.

5. Hun tools zijn ontworpen om je gedrag te bestuderen

Elke functie die de sociale mediaplatforms voor het publiek hebben uitgebracht, is er om hun gebruikers beter te bestuderen. Natuurlijk wordt een klein deel van de verzamelde gegevens gebruikt om de service zelf te verbeteren. Maar veel verzamelde gegevens zullen worden gebruikt om hun winst te maximaliseren door uw informatie aan de geïnteresseerde derde partijen te verkopen. Elke tool die ze hebben uitgebracht, of het nu gaat om software, webtools, apps of andere, is ontworpen om je online gedrag te bestuderen. Pas daar dus op.

Hoe u uw privacy kunt beschermen: Gebruik VPN wanneer u sociale media gebruikt om al uw gegevensoverdrachten te versleutelen en te voorkomen dat ze uw persoonlijke gegevens verzamelen.

Dat is hoe sociale media uw online privacy beïnvloeden en hoe u deze kunt beschermen. Vanaf nu zou u meer verantwoordelijk moeten zijn bij het gebruik van de sociale mediaplatforms terwijl u uw best doet om uw privacy te beschermen terwijl u dit doet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map