Hoe u kunt voorkomen dat uw internetprovider uw online activiteiten controleert

Welke ISP of internetprovider u ook heeft, u moet er één ding over weten. De internetprovider registreert of bewaakt standaard altijd uw browse-activiteit. Het zit in hun systeem en zo is de technologie gebouwd. Met deze monitoring van browseractiviteiten kunnen ze weten welke websites u op welke periode dan ook bezoekt, en ze verzamelen deze gegevens als onderdeel van hun privacybeleid. Vervolgens kunnen ze in de toekomst de gegevens ook verkopen aan geïnteresseerde derden, of ze kunnen de gegevens indien nodig openbaar maken aan de overheid. Dit geldt met name wanneer de netneutraliteitsregel door de overheid wordt verwijderd. Meer kracht voor de ISP.


Het zorgwekkende aan deze standaard ISP-praktijk is dat u uw ISP moet voorzien van uw online activiteitsgegevens, zelfs als u dat niet wilt. Dat wil zeggen, tenzij u een VPN-verbinding gebruikt waarbij u alle gegevensoverdrachten versleutelt, waardoor uw ISP uw browse-activiteit niet kan lezen. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat ISP uw online activiteit controleert:

1. Gebruik een volledige online anonimiteit

Als u geen enkele tool gebruikt om uw identiteit online te verbergen, dan zullen niet alleen uw internetprovider, maar ook andere geïnteresseerde derde partijen al uw bewegingen registreren terwijl u online bent. Adverteerders kunnen bijvoorbeeld profiteren van de gegevens die ze van u hebben verzameld en deze gebruiken om verschillende soorten advertenties weer te geven waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. U vraagt ​​dit natuurlijk niet, maar ze doen het wel. Daarom is het belangrijk dat u online volledig anoniem bent en uw internetverkeer altijd versleutelt. U kunt dit doen door een virtueel particulier netwerk te gebruiken. Hierdoor kan uw ISP uw versleutelde verkeer niet zien. Daarom kan de ISP uw activiteit niet volgen.

2. Bewaar elke website die u bezoekt om het HTTPS-protocol te gebruiken

Er zijn enkele handige browserextensies die van elke website die u bezoekt een veilige website maken. Met andere woorden, elke HTTP-pagina die u op internet bezoekt, wordt automatisch omgezet in HTTPS terwijl u erop surft. U zult dus altijd het HTTPS-protocol gebruiken wanneer u een website online bezoekt. Er zijn twee belangrijke voordelen wanneer u dit doet. De eerste is dat door het HTTPS-protocol te gebruiken, het verkeer automatisch wordt versleuteld, ongeacht of u een VPN gebruikt of niet. De tweede is dat aangezien het verkeer is versleuteld, uw internetprovider of websites van derden uw surfgedrag helemaal niet kunnen volgen.

3. Zorg ervoor dat u VPN gebruikt met het beleid voor geen logboekregistratie

De VPN die u gebruikt, is ook het belangrijkst. Natuurlijk zijn er tal van deugden die de VPN u kan bieden op het gebied van privacy en beveiliging. Het stijgende aantal gratis services geeft echter aan dat u selectiever moet zijn bij het kiezen van uw VPN-service. Er zijn bijvoorbeeld veel VPN-providers die hun gebruikers registreren zonder hun toestemming. Het is hetzelfde als de internetprovider die uw online activiteiten controleert. Het betekent dat wanneer u de service van dergelijke slechte VPN-providers gebruikt, u uw browse-activiteit mogelijk kunt verbergen voor de ISP, maar u kunt deze niet verbergen voor de VPN-provider. U moet dus de VPN-provider kiezen die uw online activiteit helemaal niet registreert. Hier zijn enkele aanbevelingen die u misschien wilt bekijken.

ProductVoorPrijzen vanafWebsiteLees verder

Meest responsieve ondersteuning$ 2,99 / maandBezoek websiteLees recensie

Over het algemeen het beste$ 6,67 / maandBezoek websiteLees recensie

Voor de beste beveiliging$ 4,65 / maandBezoek websiteLees recensie

Voor de hoogste privacy€ 8,95 / maandBezoek websiteLees recensie

Beste servernetwerk$ 2,88 / maandBezoek websiteLees recensie

4. Gebruik Tor of andere privacybrowsers

Er zijn enkele privacybrowsers die u kunt gebruiken, met als meest populaire de Tor-browser. De Tor-browser gebruikt veel privéservers om uw verkeer, die relais worden genoemd, te versleutelen, zodat elke website die u bezoekt door niemand kan worden gevolgd. Er zijn ook enkele andere privacybrowsers die u online kunt vinden en die u voor uw desktop of mobiele apparaten kunt gebruiken. Door deze browsers te gebruiken, is het gegarandeerd dat de overdracht van webgegevens veilig en privé is en dat uw internetprovider deze helemaal niet kan controleren.

5. Houd uw VPN actief op alle apparaten

Als u uw browse-activiteit of een andere internetactiviteit de hele tijd veilig en privé wilt houden zonder te worden gecontroleerd door uw internetprovider, moet u uw VPN actief houden op alle apparaten die u heeft. Dit kan ook uw router zijn. Zorg er ook voor dat de VPN automatisch wordt geactiveerd wanneer u uw apparaat inschakelt. Zonder dit te doen, kunt u van tijd tot tijd uw privé-browsegegevens naar uw internetprovider lekken. Het is dus beter om hier rekening mee te houden.

Dit zijn enkele tips om te voorkomen dat uw internetprovider uw online activiteiten controleert. Door deze tips te volgen, kunt u undercover blijven wanneer u verbinding maakt met internet, zonder dat iemand u op enigerlei wijze kan volgen of volgen. Niet alleen voor uw internetprovider, maar ook voor de overheid, hackers, adverteerders en bedrijven.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map