Hoe u uw eigen VPN maakt op Amazon Web Services

Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken met een virtueel particulier netwerk. Als u gebruiksgemak wilt, kunt u eenvoudig een goede en gerenommeerde VPN-service kiezen en verbinding maken met hun service via de software of apps die zij voor uw systeem leveren. U kunt ook uw eigen apparaat gebruiken om uw eigen privé-netwerk te configureren voor het geval u een privé-server heeft die de privé-verbindingsaanvragen kan verwerken. Of u kunt Amazon Web Services ook gebruiken om uw eigen virtuele privé-netwerk te creëren, en deze optie wordt meestal gebruikt door bedrijven of bedrijven die hun eigen privé-netwerk willen hebben.


Er kan worden gezegd dat het maken van uw eigen VPN op Amazon Web Services zowel de technische kennis vereist over het opzetten van een netwerkverbinding als de kennis over IT in het algemeen. Hoewel het gebruik van AWS om uw eigen VPN te maken een eenvoudig proces kan zijn, vooral als u gewoon de wizard voor het maken van Virtual Private Cloud (VPC) volgt, moet dit ook handmatig worden gedaan. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen om uw eigen VPN op Amazon Web Services te maken:

1. De klantgateway creëren met VPC-console

Wanneer u de Amazon Web Services gebruikt om de VPN-verbinding tot stand te brengen, zult u veel te maken hebben met de VPC-console. Nadat u de VPC heeft gemaakt, is de volgende stap het maken van de klantgateway met behulp van de VPC-console. U hoeft alleen maar de optie te kiezen om de klantgateway te maken en de relevante informatie in te vullen, zoals de naam van uw klantgateway, routetype, BGP ASN (Border Gate Protocol Autonomous System Number) en uw IP-adres.

2. De privégateway maken en deze aan de VPC toevoegen

De volgende stap is het maken van de privégateway. In deze stap kunt u uw eigen ASN maken, die in de eerdere stap anders moest zijn dan de BGP ASN, en doorgaan met het maken van de privégateway. U hoeft alleen maar de optie te kiezen om de virtuele privégateway te maken. Vervolgens kunt u de naam van uw privégateway typen, de standaard ASN ervoor maken en ten slotte kunt u ervoor kiezen om de privégateway aan de VPC te koppelen.

3. De routevermeerdering inschakelen met de VPC-console

De routevoortplanting moet worden ingeschakeld zodat uw VPN de klantgateway kan bereiken. Om de routevoortplanting mogelijk te maken, is het heel eenvoudig te doen. U hoeft alleen de optie te kiezen om de routetabellen te wijzigen. U kunt de standaardconfiguratie van de routetabel kiezen om deze automatisch te configureren met de Amazon VPC. Vervolgens is de volgende stap om de optie te kiezen om de routevoortplanting te wijzigen en vervolgens de privégateway te selecteren die u eerder hebt gemaakt. Sla uw configuratie op. Nu kunt u de VPC naar de privégateway leiden.

4. Uw beveiligingsgroep bijwerken

Om toegang te krijgen tot de VPC-configuratie die u hebt gemaakt vanaf het netwerk dat u gebruikt, moet u de beveiliging van de VPC aanpassen om dergelijke toegang mogelijk te maken. U moet dus de configuratie van uw beveiligingsgroep bijwerken zodat u toegang hebt tot de VPC via SSH, ICMP en RDP. Om dit te doen, kiest u gewoon de optie om de beveiligingsgroepen te wijzigen en kiest u de standaard configuratie-optie. Vervolgens moet u op het tabblad Inkomend klikken en daar moet u de regels toevoegen om SSH, ICMP en RDP toegang te geven tot uw VPC. Vervolgens moet u uw configuratie opslaan.

5. De werkelijke VPN-verbinding maken en enkele configuraties uitvoeren

De laatste stap is het maken van de daadwerkelijke VPN-verbinding. Nadat u de VPC correct heeft geconfigureerd, kunt u doorgaan met deze laatste stap. U kunt dit doen door toegang te krijgen tot de optie om een ​​VPN-verbinding te maken en de informatie in te vullen, zoals naam, virtuele privégateway, klantgateway, routeringsopties en tunnelopties. Zodra je dat hebt gedaan, kun je het configuratiebestand voor je apparaat downloaden. Het configuratiebestand wordt vervolgens aan de netwerkbeheerder overhandigd voor verdere configuratie, zodat u het als een normale VPN-service kunt gebruiken. De verdere handleiding voor de netwerkbeheerder om de VPN-verbinding te configureren, is te vinden in de AWS-gids.

Dit zijn de stappen die nodig zijn om uw eigen VPN op Amazon Web Services te maken. Hoewel het er ingewikkeld uitziet, zijn de stappen eenvoudig en duidelijk. Zodra u deze stappen heeft gevolgd, kunt u via uw desktop of mobiele apparaten verbinding maken met uw eigen AWS VPN-verbinding, net zoals wanneer u een normale VPN-service gebruikt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map