Hoe u uw gegevens veilig en privé kunt overdragen tussen apparaten

Er zijn veel methoden die u kunt volgen om uw bestanden van het ene naar het andere apparaat over te zetten. Stel dat u ze kunt overzetten met een USB-stick of een USB-stick, of u kunt een microSD-kaart gebruiken om gegevens over te dragen tussen mobiele apparaten. Een andere methode is het overzetten van het bestand via Bluetooth of andere draadloze middelen. Bovendien is er de methode om uw bestanden via internet over te zetten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van cloudopslag of het delen van bestanden.


Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als u bijvoorbeeld uw bestanden via internet overdraagt, riskeert u dat het gegevensoverdrachtproces wordt onderschept door hackers en andere gewetenloze mensen. Als gevolg hiervan kunnen uw bestanden worden gestolen, wat een groot risico kan vormen voor uw privacy. Dus, hoe weet u zeker dat u bestanden op een veilige en privé manier tussen apparaten kunt overzetten?? Hier zijn enkele tips om uw gegevens veilig en privé tussen apparaten over te zetten:

1. Ontvang alleen gegevensoverdracht van vertrouwde bronnen

Als het gaat om het overbrengen van gegevens tussen apparaten, moet je de regel rechtzetten. De eerste regel is om geen gegevens te ontvangen van bronnen die u niet vertrouwt. Dit kan worden toegepast voor zowel gegevensoverdracht met fysieke media zoals USB-stick als de gegevensoverdracht via uw netwerkverbinding. Dit komt omdat wanneer u gegevens van een willekeurige bron vrij accepteert zonder de beveiliging en betrouwbaarheid van uw bron te verduidelijken, u uw apparaat met mogelijke bedreigingen, zoals virussen, malware, spyware en andere potentiële bedreigingen, riskeert.

2. Gebruik Open-Source OS om gegevens veilig over te dragen met behulp van fysieke media

Bij het overzetten van belangrijke en gevoelige gegevens van het ene apparaat naar het andere, zoals met behulp van een USB-stick of andere fysieke media, kan het gebruik van het open-source besturingssysteem, zoals Linux, erg handig zijn om het risico op het overbrengen van malware naar uw apparaat te minimaliseren. Dit komt omdat de meeste virussen en malware niet op het open-source besturingssysteem kunnen worden uitgevoerd en daarom niet op uw systeem kunnen worden uitgevoerd. Deze schadelijke bestanden worden inactief en u kunt ze gemakkelijk verwijderen vóór het overdrachtsproces.

3. Activeer uw VPN-verbinding bij het online overzetten van gegevens

Als u uw gegevens overdraagt ​​via online kanalen zoals cloudopslag of services voor het delen van bestanden, zorg er dan voor dat uw verbinding veilig en versleuteld is. Door uw verbinding met VPN te versleutelen, kunt u het gegevensoverdrachtproces veilig en privé houden. Ook kunnen hackers of cyberaanvallers uw systeem niet binnenkomen via uw netwerkverbinding en is het voor hen onmogelijk om het overdrachtsproces te onderscheppen.

4. Gebruik Trusted Cloud Storage en File Sharing Services

Services voor cloudopslag en het delen van bestanden worden vaak gebruikt om bestanden over te dragen tussen apparaten als het fysiek niet mogelijk is om ze rechtstreeks over te dragen. Aangezien deze services de meeste van uw belangrijke bestanden opslaan, moet u ervoor zorgen dat de services die u gebruikt vertrouwd en gerenommeerd zijn. Het wordt ook aanbevolen om de gecodeerde of private cloudopslag en services voor het delen van bestanden met geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties te kiezen, waarvoor u vaak de maandelijkse of jaarlijkse kosten moet betalen, in tegenstelling tot het gebruik van een gratis service die alleen basisbeveiligingsfuncties biedt.

5. Versleutel uw bestanden voordat u ze overzet naar andere apparaten

Door uw bestanden te versleutelen voordat u ze naar andere apparaten verzendt, verbetert u de beveiliging en privacy van uw bestanden aanzienlijk. Het versleutelen van uw bestanden betekent het toevoegen van een wachtwoord en andere vergrendelingsmethode voor de bestanden, zodat u deze niet kunt openen tenzij u het wachtwoord kent of de sleutel heeft om de bestanden te ontgrendelen. Er zijn enkele goede versleutelingssoftware of apps die u voor dit doel kunt gebruiken, zoals AxCrypt.

6. Schakel de draadloze verbinding onmiddellijk uit nadat de overdracht is voltooid

Als u uw gegevens overdraagt ​​via Bluetooth of een lokale draadloze verbinding, zorg er dan voor dat u deze verbinding alleen opent wanneer u de gegevensoverdracht uitvoert. Houd je Bluetooth-verbinding niet lang open. Schakel de draadloze verbinding onmiddellijk uit nadat de overdracht is voltooid. Dit is om te voorkomen dat gewetenloze mensen uw open verbinding gebruiken om toegang te krijgen tot uw bestanden.

7. Installeer firewall-, antivirus- en antimalwareprogramma’s

Ten slotte is het beter om essentiële beveiligingssoftware of apps op al uw apparaten te installeren om te voorkomen dat mogelijke bedreigingen uw systeem binnendringen tijdens het overdrachtsproces. Firewall-, antivirus- en antimalwareprogramma’s zijn essentiële beveiligingshulpmiddelen die u nodig hebt om elke poging tot cyberaanvallen te voorkomen en uw systeem veilig en beschermd te houden. Ze hebben ook geavanceerde privacyopties om al uw apparaten privé en volledig beveiligd te houden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map