Hoe u uw IP-adres met VPN kunt verbergen bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken

Tegenwoordig is het voor niemand zo moeilijk om openbare wifi-netwerken te vinden waar ze hun mobiele apparaten gratis kunnen aansluiten. Je vindt deze hotspots op openbare parken, scholen, universiteiten, cafés, restaurants, hotels, luchthavens en vele andere plaatsen. Sommige netwerken zijn beveiligd, terwijl vele andere niet beveiligd zijn. Een beveiligd wifi-netwerk betekent dat het netwerk alleen toegankelijk is als u het wachtwoord voor dat netwerk kent, terwijl het niet-beveiligde netwerk betekent dat het zonder wachtwoord toegankelijk is.


Omdat veel openbare wifi-netwerken niet beveiligd zijn, betekent dit dat iedereen toegang tot dat netwerk kan hebben zonder het wachtwoord ervoor in te voeren. De niet-beveiligde verbinding is ook niet gecodeerd, wat betekent dat uw gegevensoverdracht mogelijk wordt gecontroleerd door derden, zoals de eigenaar van het WiFi-netwerk, de ISP, de overheid en zelfs hackers. Daarom wordt het altijd aanbevolen om uw verbinding met VPN te beveiligen wanneer u een openbaar netwerk gebruikt, vooral als het niet beveiligd is. Dit is om uw echte IP-adres te maskeren, zodat u veilig en privé kunt surfen via die verbinding. Hier zijn enkele tips om uw IP-adres met VPN te verbergen bij het gebruik van openbare wifi-netwerken:

1. Abonneer u op een Premium VPN-service

Dit is het eerste dat u moet doen, aangezien u de privéverbinding niet kunt gebruiken zonder u eerst te abonneren op een premium VPN-service van uw voorkeur. Waarom zou u een premium-service gebruiken, terwijl er veel gratis VPN-services zijn? Dat komt omdat de premium-service u meer beveiligings- en privacyfuncties biedt en ze betrouwbaarder zijn in hun algehele prestaties. Gratis VPN-services daarentegen hebben doorgaans een zwakkere beveiliging en privacybescherming en kunnen gemakkelijk worden geschonden door een ervaren hacker. Het is dus altijd de investering van uw kant waard om een ​​premiumservice te gebruiken in plaats van een gratis service.

2. Installeer de VPN-app op uw mobiele apparaat

Nadat u de premium VPN-service van uw voorkeur heeft gekozen en u op hun service heeft geabonneerd, is het tijd om de VPN-app op uw mobiele apparaat te installeren. Zorg ervoor dat u de app installeert via de officiële link die wordt verstrekt door de serviceprovider. Zodra het installatieproces is voltooid, kunt u controleren of de app goed werkt of niet. U kunt ook meer te weten komen over de app en uzelf vertrouwd maken met de gebruikersinterface van de app. Onthoud dat dit de app is die u heel vaak zult gebruiken, dus u moet er meer over weten.

3. Maak verbinding met het openbare WiFi-netwerk

Nu is het tijd om de VPN-app echt te testen. Wanneer u naar een openbaar netwerk gaat, zoals in een café of restaurant, kunt u uw apparaat zoals gewoonlijk met het WiFi-netwerk verbinden. Tik eerst op het wifi-pictogram op uw mobiele apparaat om de beschikbare wifi-netwerken te zien. Maak vervolgens verbinding met degene die bij uw huidige locatie hoort, zoals het openbare netwerk van het café. Zodra u bent verbonden, hoeft u nog geen browse-activiteit uit te voeren. U moet uw VPN-app openen voordat u uw online activiteit start.

4. Open de VPN-app

Voordat u een browse-activiteit start met openbare wifi, moet u eerst uw VPN-app openen. Zodra de app is geopend, kunt u verbinding maken met de VPN-service door op de knop ‘Start’ of ‘Verbinden’ te klikken. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord naar uw VPN-account schrijven voordat u verbinding maakt. Zodra dat is gebeurd, kunt u onmiddellijk verbinding maken met de VPN-service. Zodra de VPN u het sleutelpictogram in het systeemvak laat zien, betekent dit dat uw verbinding nu privé is en u bent verbonden met de virtuele server.

5. Begin met browsen

U kunt nu normaal beginnen met browsen met uw mobiele apparaat. U hoeft zich geen zorgen te maken, want uw verbinding is nu versleuteld. Het betekent dat u veilig verbinding kunt maken met uw bankrekening, wat financiële transacties kunt doen en via uw verbinding geblokkeerde websites kunt bezoeken. Niemand kan uw online activiteiten op dit moment volgen. U kunt via uw VPN-app schakelen tussen verschillende serverlocaties voor het geval u uw IP-adres wilt verbergen met het IP-adres van een bepaald land.

Dit zijn de tips om uw IP-adres met VPN te verbergen bij het gebruik van openbare wifi-netwerken. Houd er rekening mee dat het ten zeerste wordt aanbevolen om verbinding te maken met uw privé-netwerk telkens wanneer u een niet-beveiligde openbare wifi gebruikt. Dit is om ervoor te zorgen dat uw internetverkeer versleuteld is en u online anoniem kunt blijven door uw echte IP-adres te verbergen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map