Hoe u uw online tracks voor hackers en kwaadwillende derden kunt verbergen

Wanneer u vandaag op internet surft, zult u veel websites tegenkomen die proberen verschillende soorten informatie van u te verzamelen. De meesten van hen doen dat zonder jouw toestemming. Je weet niet precies wat voor soort informatie of gegevens ze verzamelen. Maar ongeacht het type informatie dat deze websites van u verzamelen, moet u weten dat u altijd wordt gevolgd wanneer u online bent. De zoekwoorden die u typt, de website die u bezoekt, de video’s die u heeft bekeken, de activiteit die u op een website doet – u wordt gevolgd en gecontroleerd door verschillende derde partijen.


Er zijn ook prominente bedreigingen op internet die u kunnen aanvallen zonder dat u het verwacht. Het zijn de bedreigingen van hackers en kwaadwillende derden. In tegenstelling tot de websites die u bezoekt, volgen deze bedreigingen u om de belangrijke gegevens die u heeft te stelen. Met andere woorden, de informatie die ze van u krijgen, wordt op de een of andere manier tegen u gebruikt. Ze kunnen uw wachtwoord, financiële gegevens, gebruikersaccounts, privédocumenten, enzovoort stelen. Daarom is het altijd belangrijk dat u online waakzaam blijft. Hier zijn enkele tips om uw online tracks te verbergen voor hackers en kwaadwillende derden:

1. Gebruik een privé e-mailadres

Als u nog steeds het normale e-mailadres gebruikt en het beu bent om dagelijks veel spam-e-mails te ontvangen, is dit waarschijnlijk het juiste moment om over te schakelen naar een privé-e-mailadres. Een privé-e-mailadres biedt u de e-mailservice, net als uw gewone e-mailadres, alleen zonder spam-e-mails en advertenties. Door een privé e-mailadres te gebruiken, kunt u genieten van een echt gecodeerde e-mailcommunicatie met uw contacten en u beschermen tegen verschillende soorten online trackers en soortgelijke dingen. Als u echter een privé-e-mailadres wilt gebruiken, moet u mogelijk een maandelijks bedrag betalen in ruil voor een volledig privé-e-mailervaring.

2. Gebruik een anonieme webbrowser

Een anonieme webbrowser kan uw browse-ervaring veel persoonlijker maken omdat er vaak een VPN in de browser is ingebouwd. U hoeft dus geen VPN-software te installeren om te genieten van de privé-browse-ervaring. Met een anonieme browser kunt u uw internetsporen verdoezelen, waardoor het voor hackers en kwaadwillende derden onmogelijk wordt uw browse-activiteit te stalken of uw privé-informatie te stelen. Bovendien is uw gegevensoverdracht gecodeerd met meerdere coderingslagen, waardoor het voor derden onmogelijk is om uw online activiteiten te volgen.

3. Gebruik een premium VPN-service

Met een premium VPN-service kunt u het hele apparaat beschermen tegen elk type tracking en monitoring, of het nu van de overheid, ISP, bedrijven, websites, hackers of kwaadwillende derden is. Met de premium VPN-service kunt u ook al het verkeer dat komt en gaat van uw apparaat versleutelen, en alle datatransmissies worden ook verborgen voor derden. U kunt anoniem op internet surfen en uw IP-adres volledig verbergen. Bovendien worden de apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, ook beschermd tegen elk type tracking en monitoring dat zonder uw toestemming wordt gedaan.

4. Gebruik een zoekmachine voor privacy

Wist u dat elke zoekterm die u op Google of Bing typt, door het bedrijf wordt gevolgd? En wist u dat de zoektermen die u in de zoekmachine typt, kunnen worden gebruikt om verschillende dingen over u te onthullen, zoals uw persoonlijkheid, voorkeur, huidige problemen, mentale toestand en andere privé-informatie? Met een eenvoudig algoritme kunnen de derde partijen je karakter gemakkelijk profileren door alleen je zoektermen te analyseren, en dat kan slecht zijn voor je privacy online. Dit is de reden waarom er enkele privacyzoekmachines zijn die volledige privacy bieden wanneer u iets online zoekt. Uw zoektermen worden niet bijgehouden en u kunt uw identiteit online volledig verbergen. Als u elk type tracking en monitoring wilt vermijden, kan een privézoekmachine, die meestal geld kost om te gebruiken, een geweldige redder in nood zijn voor uw online privacy.

5. Doe je best om alles privé te houden

Het belangrijkste dat u moet doen om uw online tracks te verbergen, is om altijd waakzaam online te zijn en uw best te doen om uw online privacy te beschermen. Als u bijvoorbeeld sociale media gebruikt, zorg er dan voor dat u de privacy-instellingen aanpast aan uw voorkeuren. Als u een online account gebruikt, zorg er dan voor dat u voor elk account een sterk wachtwoord heeft en dat er verschillende beveiligingsopties zijn ingeschakeld om uw account veilig te houden. Als u online communiceert, zorg er dan voor dat u uw persoonlijke gegevens niet bekendmaakt aan iemand die u niet kent. Dit zijn slechts een klein voorbeeld van dingen die u kunt doen om alles online privé te houden.

Dit zijn enkele tips om uw online tracks te verbergen voor hackers en kwaadwillende derden. Wanneer u online bent, wilt u niet dat iemand kan bepalen wie u bent, waar u bent of uw persoonlijkheid. Als je ze dat toestaat, zullen ze steeds meer van je willen. Het is uw verantwoordelijkheid om uw online identiteit online veilig te houden. Deze tips kunnen u helpen die verantwoordelijkheid te behouden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map