Hoe VPN te gebruiken om te voorkomen dat hackers uw sociale media-accounts stelen

Met de gebruikelijke gewoonte van gebruikers van sociale media die niet echt om hun sociale media-accounts geven, geven ze de hackers de gemakkelijke kans om hun accounts te stelen. Er zijn veel gevallen waarin sociale media-accounts op verschillende manieren door hackers worden gestolen. Ze kunnen die accounts stelen via phishing, wat de meest voorkomende is, of ze kunnen dit doen door in te breken in het systeem van de gebruiker, wat meestal wordt gedaan wanneer de gebruikers onvoorzichtig worden met hun netwerkverbinding.


Wanneer u bijvoorbeeld verbinding maakt met internet via het openbare wifi-netwerk zonder uw internetverbinding te beschermen, zullen hackers meestal gemakkelijk de kans krijgen om uw netwerk binnen te dringen en het wachtwoord van uw sociale media-accounts te stelen. Een van de beste manieren om dit te voorkomen, is door uw netwerkverbinding te beveiligen met VPN. Hier zijn enkele tips om VPN te gebruiken om te voorkomen dat hackers uw sociale media-accounts stelen:

1. Gebruik niet dezelfde of eenvoudige wachtwoorden voor al uw accounts

Veel gebruikers van sociale media die niet geïnteresseerd zijn in de beveiliging van hun account, gebruiken meestal eenvoudige wachtwoorden zoals hun geboortedatum, bijnaam, enzovoort, of dezelfde wachtwoorden voor al hun accounts. Het betekent dat ze hetzelfde wachtwoord en soms dezelfde gebruikersnaam hebben voor Twitter, Facebook, Instagram, Google Plus en andere sociale media-accounts. Dit kan erg gevaarlijk zijn, want als hackers erin slagen een van uw wachtwoorden te stelen, betekent dit dat al uw sociale media-accounts in gevaar zijn. Dit is een voorzorgsmaatregel die u moet begrijpen om ervoor te zorgen dat uw accounts veilig zijn voor hackers.

2. Neem uw VPN overal mee naartoe

VPN is de tool die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw netwerkverbinding altijd veilig en privé is, wat betekent dat u, ongeacht het netwerk dat u gebruikt, de netwerkverbinding met VPN kunt versleutelen en uw verbinding hiermee veilig kunt maken. Een veilig netwerk betekent voor u een beschermd systeem, aangezien hackers de sociale media-accounts van hun slachtoffer meestal stelen door eerst hun internetnetwerk te penetreren. Het is dus belangrijk om VPN overal mee naartoe te nemen en uw VPN te gebruiken wanneer u verbinding met internet moet maken, ongeacht het apparaat dat u gebruikt.

3. Gebruik uw VPN voor elke communicatie-app

De meeste communicatie-apps die beschikbaar zijn voor mobiele apparaten, worden meestal gecodeerd met het end-to-end-coderingssysteem. Het betekent dat de inhoud van de communicatie alleen kan worden gelezen door de gebruikers die een dergelijke communicatie initiëren. Geen enkele derde partij kan de communicatie volgen binnen de apps die het end-to-end-coderingssysteem gebruiken. Hoewel het voor u over het algemeen veilig is om deze communicatie-apps te gebruiken zonder extra codering, is VPN nog steeds nodig om het netwerk te beschermen dat deze apps gebruiken om de berichten heen en weer te verzenden. Het geeft u een dubbellaagse beveiliging die hackers nog moeilijker kunnen binnendringen.

4. Open geen verdachte sms, e-mail of bel

De meest gebruikelijke methode die hackers gebruiken om de sociale media-accounts van veel mensen te stelen, is door nepberichten, e-mails of oproepen naar hun slachtoffers te sturen. Vervolgens zullen ze de slachtoffers instrueren om hun gebruikersnaam en wachtwoord te schrijven op een nepwebsite die lijkt op het oorspronkelijke sociale mediaplatform. Zodra de slachtoffers hun gebruikersnaam en wachtwoord hebben geschreven, sturen ze hun gevoelige informatie effectief naar de hackers. Dit wordt phishing genoemd en veel mensen zijn misleid door dit schema. Dit is waarom, hoewel u de hele tijd VPN gebruikt, het altijd wordt aanbevolen om voorzichtig te zijn met de berichten, e-mails en oproepen die u ontvangt.

5. Gebruik VPN dat wordt geleverd met firewall- en antimalwarefuncties

Bij het kiezen van een VPN-serviceprovider moet u op de hoogte zijn van de functies die zij bieden. Hoe minder functies ze bieden, hoe meer u deze VPN-services niet moet gebruiken. Kies altijd de VPN-serviceprovider die firewall- en antimalwarefuncties biedt voor de extra beveiliging van uw netwerkverbinding. De firewallfunctie biedt u de beste preventie tegen verschillende vormen van cyberaanvallen, terwijl de antimalwarefunctie ervoor zorgt dat u geen schadelijke apps, websites, software en andere bedreigingen tegenkomt die uw systeem zouden kunnen schaden of uw persoonlijke identiteit zouden kunnen schaden op risico.

Dat zijn de tips om VPN te gebruiken om te voorkomen dat hackers uw sociale media-accounts stelen. Als u deze tips opvolgt, is de kans zeer klein dat uw systeem wordt getarget door hackers, omdat het zeer moeilijk te doorbreken is. Zelfs als de hackers volhardend genoeg zijn, hebben ze te maken met verschillende beveiligingsmaatregelen die u rond uw systeem hebt aangebracht, waardoor het voor de hackers bijna onmogelijk is om uw gevoelige informatie te stelen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map