Hoe VPN uw bedrijf kan beschermen tegen DDoS-aanvallen en andere hackpogingen

Als bedrijfseigenaar die een bedrijf runt met verschillende online activa en infrastructuren, is het belangrijk om te weten dat de veiligheids- en privacyaspecten van uw online activa en infrastructuren te allen tijde moeten worden beschermd. Dit komt omdat zelfs grote bedrijven soms hun ondergang kunnen hebben. Grote bedrijven of bedrijven die al bijna perfecte beveiligingsmaatregelen hebben, kunnen nog steeds worden aangevallen door sommige hackers en hun belangrijke online middelen worden door hen gestolen.


Je kunt nooit de vaardigheden onderschatten die sommige online hackers tegenwoordig hebben. Ze kunnen uw servers aanvallen en DDoS (Distributed Denial of Service) veroorzaken, proberen uw systeem te kapen, de wachtwoorden en creditcardgegevens van de gebruiker te stelen, enzovoort. Hier leest u hoe VPN uw bedrijf kan beschermen tegen DDoS-aanvallen en andere hackpogingen:

1. Het verbergen van uw IP-adres betekent dat uw systeem niet wordt getarget

Door een VPN voor uw bedrijfssysteem te gebruiken, verbergt u het IP-adres van uw fysieke servers en in plaats daarvan gebruikt u het IP-adres van de privéservers. De VPN-verbinding fungeert als hulpmiddel om uw echte IP-adres te maskeren en daarom alle privé-informatie met betrekking tot uw bedrijf te verbergen. Dit zal helpen voorkomen dat hackers uw servers lokaliseren en hun aanvallen starten die DDoS of andere systeemproblemen kunnen veroorzaken.

De virtuele privéverbinding helpt u om uw systeem te beschermen tegen een gemakkelijk doelwit van kwaadwillende derden die uw bedrijf op welke manier dan ook willen verstoren. Dit geldt vooral als u ten minste twee lagen privéverbinding op uw bedrijf toepast.

2. De firewallbescherming houdt hackers op afstand

De meeste VPN-services bevatten tegenwoordig firewallsoftware om hun beveiliging en privacybescherming te verbeteren, vooral voor bedrijven die het nog dringender nodig hebben. De functie van de firewall is om de denkbeeldige ‘muren van vuur’ rond uw systeemnetwerk te creëren die voorkomen dat hackers of aanvallers uw systeem binnendringen. De firewall herkent alle pogingen van die hackers om de stabiliteit en beveiliging van uw systeem te verstoren.

Met de VPN kun je dus een sterke bescherming krijgen tegen hackers met behulp van de meegeleverde firewallfunctie. Zonder de firewall kunt u uw bedrijf mogelijk voor hackers verbergen, maar met de firewall kunt u uw systeem verdedigen in geval van brute kracht of plotselinge aanvallen van die gewetenloze mensen.

3. U kunt altijd van privé-server wisselen

Wanneer u de virtuele privéverbinding gebruikt, kunt u alle privéservers gebruiken die u wilt gebruiken. Dus als u bijvoorbeeld de privéserver in de VS gebruikt, kunt u op elk gewenst moment overschakelen naar de server in het VK. Dit is belangrijk omdat je in het geval van de DDoS-aanval eenvoudig kunt overschakelen naar een andere server om deze volledig te laten verdwijnen.

Om veiligheidsredenen kan het regelmatig wijzigen van privéservers u ook echt helpen de beveiliging van uw servers te verbeteren. Op deze manier kunt u uw zakelijke netwerk verder verbergen voor hackers met deze regelmatige omschakeling van privéservers, aangezien hackers niet precies weten welke servers u op een bepaald moment zult gebruiken.

4. Online activa en infrastructuren zijn alleen toegankelijk met een privéverbinding

Wanneer u de VPN-verbinding voor het hele systeem installeert, moet u ervoor zorgen dat uw werknemers of degenen die toegang hebben tot uw online middelen en infrastructuren er alleen toegang toe hebben via de privéverbinding. Op deze manier kunt u een extra beschermingslaag toevoegen voor uw zakelijke beveiliging.

Als u uw werknemers en beheerders toegang geeft tot uw bedrijfsinfrastructuren via een openbaar netwerk, kunnen hackers proberen hun inlogtracering te volgen en vervolgens uw bedrijfssysteem bereiken met het apparaat van de werknemer als brug. Het kan echter niet wanneer u van uw werknemers verlangt dat ze alleen toegang hebben tot uw online activa en infrastructuren met een privéverbinding, aangezien zowel het apparaat van uw werknemer als het bedrijfssysteem volledig worden versleuteld.

5. Hackers weten niet de echte locatie van uw servers

Hackers kunnen uw bedrijfsnetwerk alleen aanvallen of een DDoS-aanval starten als ze de locatie van uw servers kennen. Dit is nodig om hun precieze doelen te lokaliseren. Dit is de reden waarom bedrijven die geen VPN hebben geïnstalleerd een gemakkelijke prooi kunnen zijn voor die hackers, omdat ze hun servers gemakkelijk kunnen lokaliseren en rechtstreeks kunnen aanvallen.

Maar met VPN kan dit niet, omdat de echte locatie van uw server voor het publiek verborgen is. Hackers kennen de echte locatie niet, omdat uw netwerk is versleuteld en er andere beveiligingsmaatregelen zijn getroffen. Op deze manier kan VPN u dus echt helpen DDoS-aanvallen en andere hackpogingen te voorkomen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map