IPv6 en DNS-lekken begrijpen

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig nog steeds het IP-adres dat hoort bij de IPv4-technologie, die vrij oud is geworden omdat we steeds meer apparaten op het internet hebben aangesloten. Dit is de reden waarom de IPv6-technologie nu wordt geïntroduceerd, hoewel de lage acceptatiegraad van deze technologie het erg langzaam maakt om de mainstream te bereiken. Uw ISP is degene die het IP-adres van uw netwerk toewijst, en dus is het in de eerste plaats aan uw internetprovider of zij de IPv4- of IPv6-technologie zullen leveren.


Hoewel de IPv6 de nieuwere technologie is waarmee u meer IP-adressen voor meer apparaten op internet kunt toewijzen, zijn veel internetproviders om verschillende redenen nog steeds niet bereid om deze technologie in hun eigen internetnetwerk te gebruiken. Door deze trage acceptatie van de IPv6-technologie loopt u het risico uw IP-adres en uw DNS-adres te lekken wanneer u een VPN-verbinding gebruikt. Waarom? Hier zijn enkele dingen die u moet weten over het lekken van IPv6 en DNS:

1. De meeste VPN-services negeren IPv6-verzoeken

Dus hoewel uw ISP u het IP-adres geeft dat is toegewezen vanuit de IPv6-pool, is dit niet altijd het geval met de VPN-service die u gebruikt. Er zijn nog steeds veel VPN-providers die de verzoeken van Internet Protocol v6 negeren, wat in feite betekent dat uw IP-adres dat is toegewezen vanuit de IPv6-pool niet bruikbaar is wanneer u het privé-netwerk gebruikt. De VPN-service herkent in plaats daarvan uw verzoeken als de IPv4-verzoeken, wat betekent dat het alleen uw apparaten herkent met het IP-adres dat is toegewezen uit de IPv4-pool. Dit type verkeerde configuratie tussen de VPN-service en de ISP veroorzaakt meestal een DNS- of IP-adreslek.

2. IPv6-technologie moet volledig worden toegepast om u echte privacybescherming te bieden

Aangezien de Internet Protocol v6-technologie nog vrij nieuw is en de acceptatiegraad van deze technologie de reguliere gebruikers nog niet bereikt, betekent dit dat we nog een paar jaar vooruit zitten met het gebruik van de IPv4-technologie. Ondertussen, als u de IPv6 echt bruikbaar wilt maken om uw privacy te beschermen en elk type IP-adres of DNS-lek te voorkomen, moet u deze technologie op alle fronten gebruiken. Dit betekent dat uw besturingssysteem IPv6 moet ondersteunen, uw apparaat moet zijn geconfigureerd voor IPv6, uw ISP moet IPv6 hebben ingeschakeld en uw VPN IPv6-verzoeken moet accepteren. Anders dan dat, bent u nog steeds vatbaar voor DNS- en IP-lekken van tijd tot tijd.

3. Als er een verkeerde combinatie is, kan het lek gebeuren

Het lek kan optreden wanneer de configuratie niet overeenkomt tussen uw ISP, de VPN-provider, het besturingssysteem en zelfs individuele apparaten. Als de configuratie op sommige manieren niet overeenkomt, kan het lek op elk moment optreden. Aangezien voor elke voorkant van uw netwerk de Internet Protocol v6-technologie moet zijn ingeschakeld, moet u alle gerelateerde services configureren om deze IP-adresgroep te kunnen gebruiken in plaats van de oude IPv4 te gebruiken. Alleen een totale configuratie op alle fronten kan het lekken van het DNS- of IP-adres voorkomen.

4. DNS-lekken zijn voornamelijk veroorzaakt door configuratiefouten

Nogmaals, het configureren van Internet Protocol v6 om voor u te werken is geen eenvoudige taak. Vanaf nu kunnen alleen technische experts het gemakkelijk doen, en voor de meeste gebruikers is het configureren van deze nieuwe IP-adrestechnologie nog steeds onbereikbaar. Dit komt omdat het gaat om het wijzigen van uw besturingssysteemconfiguraties op een of andere manier, wat de meeste gebruikers zeker erg moeilijk zullen vinden. Ook zullen niet alle internetproviders uw verzoek om de IPv6-technologie in uw systeem in te schakelen inwilligen. U moet dus zorgvuldig alle netwerkgerelateerde services kiezen die u gebruikt.

5. DNS-lek is niet zo ernstig als IP-adreslek

Op het moment van een DNS-lek, wat kan gebeuren als gevolg van een verkeerde combinatie in uw configuratie, onthult u slechts een beetje informatie over uw locatie. Het betekent dat wanneer uw DNS wordt gelekt, derde partijen alleen kunnen zien waar u vandaan komt en welke ISP u gebruikt. Maar ze kunnen uw locatie nog niet bepalen. Wanneer er echter een IP-adreslek is, is dit waar uw huidige locatie door derden kan worden gevonden. Dus met andere woorden, hoewel het DNS-lek kan optreden, is de schade aan uw privacy niet zo ernstig als wanneer u een IP-adreslek heeft.

Dat zijn de dingen die u moet weten over het lekken van IPv6 en DNS. IPv6 zou de volgende generatie IP-adrestechnologie moeten zijn die steeds meer mensen zouden moeten gebruiken. Hoe meer ze de oude Internet Protocol v4-technologie verlaten, hoe meer ze hun privacy online kunnen beschermen. Zolang er echter nog steeds een verkeerde configuratie is tussen de oude en nieuwe IP-adrestechnologie, kan DNS-lekken of IP-adreslekken op elk moment plaatsvinden, en u moet zich bewust zijn van dit risico door de VPN-service te kiezen die uw privacy op de best mogelijke manier kan beschermen manier.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map