[Keuze van de redactie] Maxthon-browser en 5 manieren om een ​​VPN-verbinding te gebruiken tijdens het gebruik ervan!

Samenvatting: Maxthon is een van die minder bekende browsers die in de loop der jaren langzaam aan populariteit wint te midden van het verschijnen van de meer reguliere browsers zoals Chrome, Firefox, Microsoft Edge en Opera. Hoewel het al sinds 2004 bestaat, heeft het nog steeds problemen met het verkrijgen van een voldoende groot gebruikersbestand om te concurreren met Chrome en Firefox, en daarom is de ondersteuning voor extensies in deze browser nog steeds enigszins beperkt. Er is op dat moment bijvoorbeeld geen VPN-extensie beschikbaar voor deze browser.


Opgericht in: 2003

Aantal gebruikers: 67 miljoen

Topfuncties: Cloud Sync, Ad Blocker, Incognito Mode, Resource Sniffer, Handy Tools, Magic Fill

Mobiel: iOS & Android

De browser werd voor het eerst uitgebracht in 2003 met de naam MyIE2 voordat hij in 2004 werd gewijzigd in Maxthon. Het ontwikkelingsteam is gevestigd in San Francisco, Californië, VS. Sinds het voor het eerst werd ontwikkeld, heeft Maxthon verschillende functies aangeboden die als baanbrekend worden beschouwd, zoals cloudgebaseerde synchronisatie en bladwijzers, sandbox-tabbladen, advertentieblokkering, snuiven van bronnen en meer. Hierdoor heeft het verschillende prijzen gewonnen van verschillende bedrijven en organisaties.

Veel grote VPN-bedrijven richten zich echter nog steeds op het ontwikkelen van extensies alleen voor bekende browsers zoals Chrome en Firefox, en voor degenen die verschillende browsers gebruiken, kunnen ze de VPN-service nog steeds op verschillende andere manieren gebruiken. Hier zijn 5 manieren om een ​​VPN-verbinding te gebruiken tijdens het gebruik van de Maxthon-browser:

1. Native VPN-extensie of functie is op dat moment niet beschikbaar

Als u een VPN-extensie voor Maxthon wilt installeren door in het extensiecentrum te zoeken, zult u deze waarschijnlijk niet vinden. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste VPN-bedrijven zich zouden concentreren op het bouwen van hun app-extensies alleen voor reguliere browsers om een ​​goede gebruikersbasis voor hun service te garanderen. Dus als u deze browser graag gebruikt om toegang te krijgen tot internet, wilt u misschien andere opties vinden om dit op te lossen. Er zijn nog steeds verschillende manieren om een ​​virtuele privéverbinding te gebruiken tijdens het gebruik van deze browser.

Vanaf nu heeft Maxthon geen systeemeigen VPN-functie die u kunt in- en uitschakelen via het instellingenmenu, en dat geldt ook voor de meest opvallende browsers. U kunt dus niet privé op internet surfen, afgezien van het gebruik van de normale incognitomodus of het installeren van de VPN-app op uw besturingssysteem.

2. Uw router configureren om VPN-verbinding te gebruiken

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​privéverbinding samen met uw Maxthon-browser te gebruiken, is door uw router zo te configureren dat deze verbinding kan maken met het particuliere netwerk. Uw router wordt standaard verbonden met het netwerk van uw internetprovider, maar wanneer u naar de routerinstellingen gaat, kunt u daadwerkelijk een VPN-verbinding op uw router toepassen. De meeste routers ondersteunen dit, dus controleer of je router ook wordt ondersteund.

De volgende stap is om naar de website van de VPN-service die u gebruikt te gaan en de handleiding te zoeken over het gebruik van de VPN-service op uw router. Meestal moet u een privé-IP-adres invoeren en enkele andere configuraties in uw routerinstellingen wijzigen. Hiermee wordt uw routerverbinding een privé-netwerk voor alle aangesloten apparaten.

3. VPN-app installeren op uw besturingssysteem

Een andere eenvoudige methode om een ​​VPN-verbinding met Maxthon te gebruiken, is door gewoon de VPN-app op uw besturingssysteem te installeren. Dus in plaats van te zoeken naar de browserextensie voor de VPN-service, kan het installeren van de app rechtstreeks op uw besturingssysteem ervoor zorgen dat het hele besturingssysteem op een virtuele privéverbinding draait. Op deze manier kunt u privé browsen met de Maxthon-browser nadat u de privéverbinding op de app hebt ingeschakeld.

Meestal ondersteunen de meeste virtuele privéverbindingsservices verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS, Linux, Android en iOS. Dus welk apparaat u ook gebruikt, u kunt de VPN-app probleemloos op uw besturingssysteem installeren.

4. Met behulp van een webgebaseerde privé-proxyservice

Dit is misschien wel de eenvoudigste manier om verbinding te maken met het particuliere netwerk zonder dat u iets hoeft te installeren. U hoeft alleen maar de verschillende online privé-proxywebsites te bezoeken en vanaf daar te bladeren. Deze methode heeft echter meestal zijn eigen nadelen, zoals volledig beperkt browsen, beperkte bandbreedte, advertenties en onbetrouwbare servers. Maar als u slechts een lichte browse-ervaring wilt zonder in te loggen op uw online accounts, kan dit een goede manier zijn om privé verbinding te maken met internet met behulp van de Maxthon-browser.

Sommige van de gratis online proxyservices bieden ook premium-abonnementen die u meer functies, geen advertenties en verbeterde browse-ervaring bieden. Het is meestal goedkoper dan een gewoon VPN-abonnement, wat een goede deal voor u kan zijn, afhankelijk van uw behoeften.

5. OpenVPN gebruiken op uw apparaat

OpenVPN is een applicatie die u kunt gebruiken om verbinding te maken met elke privéserver waartoe u toegang heeft. Het is beschikbaar als een app die u op zowel de desktop als mobiele apparaten kunt installeren. De OpenVPN-app zelf is gratis te gebruiken en het is een open source-software waarmee u de broncode naar eigen inzicht kunt controleren en wijzigen.

Als u ervoor kiest om OpenVPN op uw apparaat te gebruiken, moet u privéservers zoeken die voor u beschikbaar zijn. U kunt controleren of uw huidige VPN-provider OpenVPN ondersteunt en zo ja, zij zullen de informatie verstrekken over de privéserveradressen die u kunt gebruiken met OpenVPN. Of u kunt online zoeken om te zien of sommige organisaties privé-IP-adressen bieden die u gratis kunt gebruiken met de OpenVPN-software. Zodra de OpenVPN is verbonden met een privé-netwerk, kunt u privé gaan browsen met de Maxthon-browser.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map