Slimme DNS – 5 dingen die het anders maken dan het virtuele particuliere netwerk

Smart DNS is een van de vele tools om elk type internetbeperkingen te deblokkeren. De functie van Smart DNS is vergelijkbaar met VPN, maar er zijn veel verschillen waardoor Smart DNS minder de voorkeur verdient. Deze deblokkeringstool werkt door u toegang te geven tot de speciale DNS-server waar uw online verkeer wordt omgeleid voordat u de website bereikt die u wilt bezoeken. Dus als u bijvoorbeeld in Azië woont en u wilt toegang tot de Smart DNS-server in de Verenigde Staten, wordt uw online verkeer omgeleid naar de Amerikaanse server voordat u de aangewezen website daadwerkelijk bezoekt. Als gevolg hiervan ziet uw verkeer eruit als een normaal Amerikaans verkeer voor de website die u bezoekt, zodat u onderweg toegang heeft tot veel geblokkeerde websites.


Hoewel de manier waarop het werkt vergelijkbaar is met VPN, heeft Smart DNS zijn eigen voor- en nadelen. In tegenstelling tot VPN verandert het alleen uw DNS-adres terwijl uw IP-adres intact blijft, en het heeft geen enkele vorm van privacybescherming voor uw online activiteiten. Hier zijn de 5 dingen die Smart DNS anders maken dan het virtuele particuliere netwerk:

1. Het biedt een hogere snelheid dan de meeste VPN-services

Het belangrijkste hoogtepunt van Smart DNS is snelheid. Door een andere DNS-server te gebruiken, kunt u uw verbindingssnelheid effectief verhogen, omdat deze een stabielere verbinding voor u kan bieden. In het geval van Smart DNS is het echter al aangepast voor de beste snelheid en prestaties, dus u kunt eenvoudig inhoud met een hoge bandbreedte streamen met deze deblokkeringstool zonder u zorgen te hoeven maken over prestatiedalingen. Het is ook zeer betrouwbaar in termen van de prestaties die het levert, waardoor het de beste keuze is als u alleen inhoud van verschillende regio’s met volledige snelheid wilt streamen, in tegenstelling tot de VPN-verbinding die u tijdens het streamingproces wat vertragingen kan geven.

2. Het verbergt uw echte IP-adres niet

Hoewel VPN de beste manier is om uw privacy en veiligheid online te beschermen, is Smart DNS niet ontworpen om uw online privacy te beschermen. Met deze service kunt u alleen uw DNS-adres wijzigen, maar niet uw IP-adres. Hierdoor toon je altijd je echte IP-adres op de websites die je bezoekt. Het betekent dat u deze deblokkeringsservice niet kunt gebruiken om uw online privacy te verbergen, omdat deze niet wordt geleverd met een functie voor privacybescherming. Het leidt eenvoudig uw initiële verkeer naar de DNS-server en leidt het vervolgens om naar uw bestemmingswebsites.

3. Het kan websitebeperkingen net als VPN opheffen

Het goede nieuws over Smart DNS is dat het kan worden gebruikt om elk type regiobeperkingen voor online inhoud te deblokkeren. Als u bijvoorbeeld toegang wilt krijgen tot Netflix US vanuit het land waar u woont, is deze service behoorlijk robuust en betrouwbaar, zodat u toegang krijgt tot Netflix US door de DNS-server te wijzigen. In feite is de installatie voor deze service eenvoudiger dan de installatie van een VPN-software of apps, omdat u eenvoudig het DNS-adres hoeft te wijzigen en u alle websitebeperkingen onmiddellijk kunt deblokkeren zonder ingewikkelde stappen.

4. U bent nog steeds vatbaar voor cyberaanvallen en bewaking door derden met slimme DNS

Omdat deze deblokkeringsservice u geen maskeerfunctie voor IP-adressen biedt, betekent dit dat u uw IP-adres altijd zult tonen aan de websites die u bezoekt. Het betekent ook dat u niet de robuuste privacy- en beveiligingsbescherming heeft zoals de VPN-verbinding, waardoor hackers of gewetenloze derden uw verkeer kunnen controleren en uw belangrijke gegevens kunnen stelen. Bij het gebruik van deze service is uw online privacy uw eigen verantwoordelijkheid en moet u uw netwerkverbinding zo zorgvuldig mogelijk gebruiken.

5. Het heeft geen extra beveiligingsfuncties

Nogmaals, het doel van Smart DNS is om uw verkeer om te leiden en eventuele regionale beperkingen op te heffen die u verhinderen toegang te krijgen tot bepaalde websites. Bovendien biedt het de best geoptimaliseerde snelheid waarmee u toegang krijgt tot regio-beschermde inhoud, zodat u tijdens het proces geen prestatieproblemen ondervindt. Maar het biedt geen extra beveiligingsfuncties in tegenstelling tot de VPN-verbinding. Het betekent dat u door deze deblokkeringsservice te gebruiken, mogelijk een kwaadaardige website tegenkomt en dat er geen beveiligingsmaatregel is die u verhindert toegang te krijgen tot zo’n gevaarlijke website. Met andere woorden, uw online beveiliging loopt gevaar.

Dat zijn de verschillen tussen Smart DNS en VPN. Kortom, Smart DNS is ontworpen voor snelheid, prestaties en betrouwbaarheid, waardoor u toegang heeft tot elke website die door uw overheid wordt geblokkeerd. Aan de andere kant biedt VPN u de volledige online privacy- en beveiligingsbescherming, terwijl u alle internetbeperkingen die u heeft kunt deblokkeren of omzeilen, waardoor u de vrijheid krijgt bij uw online activiteiten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me