Waarom datalek kan gebeuren wanneer u VPN gebruikt en hoe u dit kunt voorkomen

De belangrijkste functie van een VPN-verbinding is om uw online activiteiten privé, veilig en anoniem te houden, terwijl u de volledige vrijheid op internet krijgt. De privéverbinding werkt om verschillende mogelijke bedreigingen van hackers en andere gewetenloze derde partijen aan te pakken en om te voorkomen dat derden uw activiteiten volgen en volgen. Niet alleen dat, VPN kan ook helpen voorkomen dat iemand uw netwerkverkeer onderschept en uw privé- en persoonlijke informatie steelt.


Wanneer de privéverbinding werkt zoals het hoort, is het een krachtig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om u veilig te houden bij uw online activiteiten. Er zijn echter bepaalde gevallen waarin de privéverbinding niet de bescherming biedt die deze u zou moeten bieden. Dit is wanneer de datalekken optreden, en dit is het probleem dat vaak wordt ervaren door gebruikers die nieuw zijn in de VPN-scene en niet weten wat ze moeten doen om dit te voorkomen. Dit is waarom datalek kan optreden wanneer u VPN gebruikt en hoe u dit kunt voorkomen:

1. Uw VPN kan uw activiteit registreren

Een van de meest voorkomende redenen waarom u uw persoonlijke en privé-informatie zou kunnen lekken terwijl u verbonden bent met het particuliere netwerk, is omdat de VPN uw online activiteit registreert en gegevens over u verzamelt zonder uw toestemming. Van de verschillende VPN-services die tegenwoordig op de markt zijn, zijn slechts enkele gerenommeerde en goede serviceproviders eerlijk tegen u met betrekking tot het bewaren van gegevens. Veel andere serviceproviders geven daarentegen niet echt om uw privacy tijdens het gebruik van hun privéverbinding, en in feite verzamelen ze uw gegevens en verkopen ze aan derden.

Hoe het te voorkomen: Kies de VPN-service die absoluut geen logboekregistratie heeft en geef zo ​​veel om de online privacyrechten van hun gebruikers.

2. Uw privéverbinding kan plotseling wegvallen

Wanneer u een privéverbinding gebruikt, maskeert u eigenlijk uw normale verbinding met het privé IP-adres. Dit privé IP-adres wordt dan het IP-adres dat je laat zien op de websites die je bezoekt. Tijdens het gebruik van het particuliere netwerk is er weinig kans dat u uw echte IP-adres onthult, omdat u het maskeert met een ander IP-adres dat u van de VPN-server krijgt. Wanneer de privéverbinding echter plotseling wegvalt, kan het onbedoeld uw IP-adresinformatie lekken naar de websites die u bezoekt, omdat deze automatisch wordt overgeschakeld naar uw normale netwerkverbinding.

Hoe het te voorkomen: Zorg ervoor dat u de functie Automatische kill-schakelaar in uw VPN-instellingen inschakelt om uw netwerkverbinding tijdelijk te verbreken wanneer er een verbroken verbinding in uw VPN is.

3. Mogelijk heeft u een verkeerde combinatie

Een niet-overeenkomende configuratie tussen uw VPN-service en het besturingssysteem van uw apparaat kan ook een datalek veroorzaken. Als uw VPN bijvoorbeeld de IPv6-verbinding niet ondersteunt terwijl uw besturingssysteem de IPv6-verbinding gebruikt, kan dit een verkeerde combinatie in de configuratie veroorzaken en kan het mogelijk uw DNS-gegevens lekken. Bovendien kunt u met het DNS-datalek ook uw IP-adres en andere gevoelige informatie onthullen als u er niet voorzichtig mee bent.

Hoe het te voorkomen: Zorg ervoor dat u de officiële VPN-app of -software van uw VPN-serviceprovider installeert en volg de installatie-instructies zorgvuldig.

4. Mogelijk gebruikt u een slechte VPN-service

Niet alle VPN-services die u vandaag kunt vinden, bieden dezelfde hoogwaardige verbinding en prestaties. In het geval van een slechte VPN-service, beschermt deze mogelijk niet echt uw privacy, maar zal deze in plaats daarvan uw activiteit bespioneren. Dit is het geval geweest met verschillende gratis VPN-apps en serviceproviders die u tegenwoordig op de markt kunt vinden. Ze beperken hun privéverbindingsfuncties en gebruiken in plaats daarvan de online activiteit van de gebruiker als een ander type optie voor het genereren van inkomsten voor hun bedrijf.

Hoe het te voorkomen: Gebruik alleen een betrouwbare VPN-service die u kunt vertrouwen en die een goede staat van dienst en gebruikersfeedback heeft.

5. U kunt een low-level encryptieprotocol gebruiken

Het coderingsprotocol dat u gebruikt, heeft ook invloed op de privacybescherming die u krijgt van uw privéverbinding. Als u bijvoorbeeld SOCKS5 in uw VPN gebruikt, moet u weten dat er voor dit type protocol geen sterke codering beschikbaar is. Het biedt alleen snelheid en goede prestaties voor je verbinding. Hetzelfde geldt voor PPTP- en L2TP-protocollen die zich alleen richten op de snelheid van uw datatransmissie en tegelijkertijd een versleuteling op laag niveau hebben die kwetsbaar is voor aanvallen van hackers. Het gebruik van zo’n laag encryptieprotocol kan resulteren in datalekken.

Hoe het te voorkomen: Gebruik minimaal 256-bit encryptie in uw VPN, en indien mogelijk, houd u aan het OpenVPN-protocol voor een stabiele beveiliging en privacybescherming voor uw privé-netwerk.

Dat zijn de redenen waarom datalekken kunnen optreden wanneer u VPN gebruikt en hoe u dit kunt voorkomen. Vergeet niet dat u heel voorzichtig moet zijn bij het kiezen van de privéverbinding die u gebruikt, vooral als u van plan bent deze lange tijd te gebruiken. U moet weten wat u krijgt en u moet altijd het privacybeleid van de serviceprovider controleren voordat u zich op hun service abonneert.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map