Waarom de meeste VPN-services niet in China kunnen worden gebruikt om de grote firewall te deblokkeren

China staat bekend als een van de strengste landen ter wereld die VPN-beperkingen toepast. Hoewel reizigers nog steeds probleemloos gebruik kunnen maken van de virtuele privéverbinding die ze vanuit hun thuisland meebrengen, worden de Chinese burgers ontmoedigd om elk type VPN-service te gebruiken, tenzij dit nodig is voor hun bedrijf. Toch moeten bedrijven toestemming van de overheid krijgen om de VPN-service te gebruiken, en het gebruik van een dergelijke service voor hun bedrijf is onderworpen aan toezicht van de overheid.


Het is voor veel mensen in dit land een echt probleem geworden wanneer ze proberen een privé-verbindingsdienst te gebruiken, omdat niet alle VPN-services in dit land werken. Dit komt gedeeltelijk omdat de Chinese Great Firewall een zeer sterk versleutelingssysteem heeft dat voorkomt dat iemand de internetbeperkingen van de overheid omzeilt. Slechts een handvol gerenommeerde VPN-serviceproviders kan de firewall van China omzeilen en toegang bieden tot internetvrijheid vanuit dit land. Dit zijn de redenen waarom de meeste VPN-services in China niet kunnen worden gebruikt om de blokkering van de grote firewall op te heffen:

1. De Chinese regering gebruikt een geavanceerd DPI-systeem

Terwijl de meeste landen die de internetactiviteit van hun burgers beperken, de technologie DPI of Deep Packet Inspection gebruiken om hun netwerkverkeer te monitoren, staat de grote firewall van China op een geheel nieuw niveau als het gaat om DPI-toepassing. De overheid maakt gebruik van een geavanceerd DPI-systeem dat elke dag verbetert en meer lijsten met geblokkeerde websites en online services toevoegt. Niet alleen dat, het wordt voortdurend geüpgraded in termen van beveiliging en bescherming tegen het omzeilen van de firewall zelf, wat betekent dat de overheid ook dagelijks de lijst met geblokkeerde VPN-services zal toevoegen. Dit maakt het voor reguliere diensten moeilijk om de internetbeperking in dit land te omzeilen.

2. De overheid verbiedt bijna alle beschikbare VPN-software en apps

Het landelijke VPN-verbod zal vanaf 2018 volledig van kracht zijn, wat betekent dat de overheid zeer streng zal worden in het monitoren van het netwerkverkeer van hun burgers. Vóór het verbod zijn de VPN-diensten op grote schaal beschikbaar voor de burgers om zonder problemen te downloaden, en ze zijn beschikbaar voor zowel desktop- als mobiele platforms. Na een reeks incidenten waarbij mensen hun privéverbinding gebruiken om de Chinese regering te verstoren, moet de regering de moedige stap nemen om al die privéproxy’s te verbieden van de mobiele en desktopplatforms. Dit verbod heeft gevolgen voor veel reguliere VPN-services.

3. De meeste beschikbare privéverbindingen bieden geen geavanceerde Stealth-technologie

Een andere reden waarom het voor een reguliere privéverbinding erg moeilijk is om de firewall van de Chinese overheid te omzeilen, is omdat de firewall een geavanceerde DPI-technologie heeft die alleen kan worden omzeild door een bepaalde VPN-technologie. De stealth-technologie die alleen beschikbaar is op gerenommeerde VPN-services met een duurder abonnementsgeld, is de enige veilige gok voor Chinese gebruikers om toegang te krijgen tot de websites die door de overheid worden geblokkeerd. Het gebruikt de cloaking-server en een aangepast protocol om ervoor te zorgen dat het Chinese DPI-systeem de privéverbinding niet kan detecteren.

4. De meeste VPN-services bieden alleen reguliere versleuteling

Hoewel het coderingsprotocol dat door de VPN-service wordt gebruikt, bepaalt hoe effectief het is om de blokkering van de Chinese overheid te omzeilen, bieden de meeste VPN-services alleen reguliere coderingen voor hun gebruikers. Als gevolg hiervan kunnen ze niet worden gebruikt voor zware versleuteling, zoals het omzeilen van de Chinese grote firewall, en daarom zijn de meeste van hen in dit land onbruikbaar. De meeste reguliere privéverbindingen gebruiken alleen het PPTP- of L2TP-protocol, terwijl het minimale coderingsprotocol dat ze nodig hebben om de blokkering te omzeilen het OpenVPN-protocol is. Meestal moet het OpenVPN-protocol eerst worden gewijzigd voordat het echt kan werken in dit land.

5. De overheid blokkeert individuele verbindingen die privéservers of proxy gebruiken

De Chinese overheid is zeer actief in het vinden van personen die de privéverbinding gebruiken om toegang te krijgen tot de externe websites. Er zijn zelfs gevallen waarin de overheid de personen moet arresteren alleen voor het gebruik van de privéverbinding op hun apparaat. Vervolgens zullen ze de individuen in de gevangenis stoppen of een hoge boete eisen voor het overtreden van het DPI-systeem van de overheid. Dit is wat het voor de meeste mensen moeilijk maakt om toegang te krijgen tot de geblokkeerde websites in dit land, en het is ook de reden waarom de meesten van hen niet de moeite nemen om te proberen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen die ze zullen hebben als ze dat doen.

Dat zijn de redenen waarom de meeste VPN-services in China niet kunnen worden gebruikt om de blokkering van de grote firewall op te heffen. Het is echter niet onmogelijk voor u om de websitebeperkingen van dit land te deblokkeren, vooral als u een reiziger bent. U hoeft alleen maar een gerenommeerde VPN-verbinding te gebruiken die de stealth-functie biedt die is ontworpen om de Chinese Great Firewall te omzeilen, zodat uw privéverbinding niet wordt gedetecteerd door het DPI-systeem in dit land.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map