Waarom internetfiltering niet nodig is en waarom u nu moet beginnen met het deblokkeren van websites

De discussie over internetfiltering onder overheidsfunctionarissen escaleert met de dag. Veel mensen willen voorkomen dat internetgebruikers vrijelijk van het internet kunnen genieten. Ze willen veel websites blokkeren en censureren en meer in rekening brengen voor toegang tot sommige websites. Internetfiltering is overal om ons heen en de regeringen van de wereld hebben hun eigen versie of regels voor netfiltering. In zekere zin wil elke regering met dergelijke filterregels hun gebruikers controleren in hun online activiteiten.


Hoewel internetfiltering niet 100% slecht is voor de gebruikers, omdat het voor hen veel voordelen biedt, is het misschien helemaal niet nodig. Als u geen toegang heeft tot bepaalde websites omdat die websites zijn geblokkeerd door de overheid of de internetprovider, is het tijd om dit nu te wijzigen. Met een VPN of virtueel particulier netwerk heeft netfiltering helemaal geen betekenis. U kunt vrij en onbeperkt van internet genieten door simpelweg uw VPN-verbinding te activeren. Dit zijn de redenen waarom internetfiltering niet nodig is en waarom u nu moet beginnen met het deblokkeren van websites:

1. Gebruikers hebben het recht om open en vrij toegang te krijgen tot internet

Ja, in feite heb je de rechten van een open en gratis internet. Door het internet met een soort grenzen te beperken, ontnemen degenen die deze beperkingen maken, eigenlijk uw rechten als internetgebruikers. In China bijvoorbeeld, is er iets dat de grote firewall van China wordt genoemd, wat in feite de manier is waarop de Chinese regering tegen de burgers zegt dat ze geen toegang hebben tot internet buiten de grote firewall, wat betekent dat ze alleen toegang hebben tot de websites die zijn goedgekeurd door de overheid. Aan de ene kant zijn de regels er om de veiligheid van het land te beschermen, maar aan de andere kant doet het dienst als gevangenis die de burgers niet in staat stelt de online wereld vrij te verkennen. Dit is het voorbeeldgeval waarbij de online privacy- en beveiligingsrechten van gebruikers in gevaar worden gebracht.

2. Het behandelt internetgebruikers zoals kleine kinderen

Wanneer u de lijst met gecensureerde websites bekijkt, bestaan ​​de meeste uit websites die niet geschikt zijn voor minderjarige gebruikers om te bezoeken. Maar aangezien het filtersysteem het hele land treft, betekent dit dat degenen die dit filtersysteem maken de internetgebruikers behandelen als kleine kinderen, die geen toegang hebben tot dergelijke “ongepaste” websites. Het zou beter zijn als het filtersysteem alleen werkt om de websites te blokkeren die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gebruikers, zoals phishing- en frauduleuze websites. Maar in werkelijkheid blokkeren de regeringen alle websites die volgens hen niet geschikt zijn voor sommige gebruikers om te bezoeken, waardoor alle internetgebruikers als kleine kinderen worden behandeld.

3. Het behandelt de gebruikers als potentiële criminelen of onruststokers

In veel gevallen creëren de regeringen het filtersysteem om het land te beschermen tegen schadelijke aanvallen. Gebruikers krijgen geen toegang tot websites die in strijd zijn met de propaganda of ideologie van de overheid. Ze hebben de logica dat als de gebruikers dergelijke websites bezoeken, ze potentieel gevaarlijk kunnen worden voor de overheid. Hoe zit het met het gebruik van dergelijke informatie alleen voor onderwijs of leren? Door deze logica behandelt het internetfiltersysteem de gemiddelde internetgebruiker als potentiële criminelen of onruststokers, wat niet altijd het geval is. Wat de overheid moet doen, is hun cyberveiligheid versterken in plaats van een aantal irrelevante websites te blokkeren.

4. Mensen zullen hoe dan ook proberen het filtersysteem te omzeilen

Een van de redenen waarom internetfiltering een soort onnodig en nutteloos is, is dat gebruikers zullen proberen een manier te vinden om een ​​dergelijk filtersysteem te omzeilen. Mensen zijn natuurlijk nieuwsgierig. Mensen willen weten waarom bepaalde websites worden geblokkeerd en waarom hen de toegang tot dergelijke websites moet worden ontzegd. Zo wordt YouTube, ‘s werelds toonaangevende streamingwebsite, in sommige landen geblokkeerd. Natuurlijk willen mensen weten waar deze website over gaat en waarom ze er geen toegang toe hebben, terwijl de andere mensen in andere landen er wel toegang toe hebben. Zo zullen ze de VPN gebruiken om het filtersysteem te omzeilen en los te komen van dergelijke internetbeperkingen.

5. Onderwijs over online veiligheid en privacy is waar het om gaat

In plaats van na te denken over welke websites moeten worden geblokkeerd of gecensureerd, is het misschien beter voor de overheid om na te denken over hoe ze de massa kunnen informeren over online veiligheid en privacy. Geef de ouders ook voorlichting over het belang van ouderlijk toezicht in het digitale tijdperk. Het filtersysteem zal niet veel doen als mensen niet weten hoe ze online veilig en privé kunnen blijven. Onderwijs is waar het om gaat, omdat het de burgers of internetgebruikers de kennis geeft die nodig is om online veilig te blijven. In plaats van paranoïde te zijn van potentieel gevaarlijk gedrag dat het gevolg is van internetvrijheid, zou de overheid dergelijke internetvrijheid moeten steunen door de burgers de volledige opleiding te geven om online veilig te blijven.

Dat zijn de redenen waarom internetfiltering niet nodig is en waarom u nu moet beginnen met het deblokkeren van websites. Als u in uw land onder de beperkende internetwetten hebt geleefd, kunt u dergelijke beperkingen doorbreken door een premium VPN-service te gebruiken. Het geeft je je online vrijheid terug. Begin vandaag dus met het deblokkeren van websites. Maar vergeet niet om altijd een verantwoordelijke internetgebruiker te zijn.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map