Waarom u geen gratis VPN voor uw mobiele apparaten mag gebruiken

De meeste gratis mobiele VPN-apps zijn gevaarlijk, zelfs als ze door miljoenen gebruikers hoog worden gewaardeerd. Waarom? Dit komt omdat volgens het recente beveiligingsonderzoek in de VS 40% van de gratis VPN-apps die beschikbaar zijn in de Play Store zijn ingesloten met malware. Getest met verschillende antivirusprogramma’s, worden deze gratis VPN-apps blootgesteld aan verborgen malware in de apps, terwijl ze de gebruikers voor de gek houden door te denken dat ze privé op internet surfen.


Zorg dragen voor uw mobiele beveiliging

Veel mobiele gebruikers zijn niet bereid te betalen voor apps die ze in de Play Store kunnen downloaden. Hetzelfde geldt wanneer ze een VPN-service proberen te vinden voor hun mobiele apparaten. Ze zullen proberen gratis VPN-services te vinden die ze kunnen gebruiken, zodat ze gratis online beperkingen op hun mobiele apparaten kunnen deblokkeren. Helaas hebben veel van deze gratis mobiele VPN-services een verborgen agenda en ze zijn er niet alleen om de internetactiviteit van hun gebruikers te beschermen.

Er zijn veel gevallen van frauduleuze activiteiten ontdekt nadat de gebruikers hadden besloten de gratis mobiele VPN-services te gebruiken, te beginnen met het stelen van uw gegevens, het verzenden van spam-e-mails, het tonen van willekeurige advertenties en ongeautoriseerde inlogpogingen. Dit zijn de redenen waarom u geen gratis VPN voor uw mobiele apparaten zou moeten gebruiken:

1. Als het gratis is, bent u het product

Er is niets echt gratis in de wereld van virtuele particuliere netwerken. Vergeet niet dat een bedrijf doorlopende kosten moet betalen om hun privéservers te onderhouden, en er is geen reden om de service volledig gratis te geven, tenzij er een grote vangst is. De grote vangst hier is meestal het omzetten van hun gratis gebruikers als een product voor het bedrijf om echt geld te verdienen met hun service. Het betekent eigenlijk dat het VPN-bedrijf de gegevens van de gebruiker zal gebruiken en deze aan derden zal verkopen, en vaak zijn de gegevens die ze verkopen de gevoelige informatie van hun gebruikers.

2. Hiermee kan derden uw internetactiviteit volgen

Van gratis VPN-serviceproviders, vooral op mobiele apparaten, is bekend dat ze verborgen trackinggegevens in hun apps insluiten. Dit is het feit dat door veel beveiligingsonderzoekers is bevestigd. Het betekent dat gratis VPN op mobiele apparaten niet de beste manier is om anoniem te blijven op het internet. U geeft uw browsegegevens en internetactiviteit eigenlijk aan de derde partij, die deze gegevens vervolgens zal gebruiken om u te bombarderen met advertenties, uw browser te kapen, malware naar uw apparaat te sturen en andere gewetenloze activiteiten.

3. Het is ingebed met malware

Er is een beveiligingsonderzoek uitgevoerd om meer dan 250 gratis VPN-apps op Android te analyseren, en de resultaten waren verbluffend. Bij meer dan 40% van de gratis VPN-apps zit malware verborgen in hun apps, klaar om de gebruikers aan te vallen wanneer ze de apps gebruiken. Sommige malware wordt gebruikt om uw bandbreedte te stelen, terwijl andere wordt gebruikt om uw gevoelige gegevens te stelen, zoals uw creditcardgegevens. Aangezien de meeste online bankactiviteiten via mobiele apparaten worden gedaan, moet u zich hier meer van bewust zijn.

4. Het werkt helemaal niet

Hoewel bij 40% van de gratis VPN-apps malware is ingesloten in de broncode van de app, zijn nog een groot deel van de gratis VPN-apps die beschikbaar zijn voor mobiele apparaten nep-apps. Ze doen eigenlijk niets. Ze laten u alleen de app-interface zien die lijkt op een legitieme VPN-applicatie. Wanneer u op tikt om verbinding te maken met de VPN-servers, wordt de grafische interface weergegeven net als bij andere apps, maar wat er echt gebeurt, is dat het niets doet. Het is er om miljoenen mensen voor de gek te houden om het te downloaden, zodat ze advertenties in hun apps kunnen weergeven en geld kunnen verdienen aan de advertenties.

5. Het is traag met niet-bestaande klantenondersteuning

Natuurlijk is er een zeer klein percentage gratis VPN-apps die u echt beveiliging en bescherming bieden voor uw browse-activiteit. Ze verdienen geld met de advertenties die in hun apps worden weergegeven, maar ze hebben geen ingebedde malware of kwaadaardige bedoelingen jegens hun gebruikers. Je kunt deze apps daadwerkelijk veilig gebruiken op je mobiele apparaten, maar er is één grote vangst. De servers zijn pijnlijk traag en er is helemaal geen klantenservice voor de apps. De reden waarom de VPN-verbinding zo traag is, is omdat ze de verbinding met veel mensen tegelijkertijd delen en u er niets aan kunt doen.

Dat zijn de redenen waarom u geen gratis VPN voor uw mobiele apparaten zou moeten gebruiken. Als u voor uw mobiele beveiliging wilt zorgen, kunt u beter een echte VPN-verbinding gebruiken die niet alleen privacy en beveiliging op uw desktop biedt, maar ook voor uw mobiele apparaten. Die gratis mobiele VPN-apps zijn het risico helemaal niet waard.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map