Wat beter is – Kiezen tussen ingebouwde VPN en speciale VPN

Als het gaat om virtual private networking, zijn er veel keuzes die de gebruikers kunnen kiezen. Er is de gratis VPN, die algemeen beschikbaar is voor zowel desktop- als mobiele apparaten. Er is de ingebouwde VPN, die vaak is ingebouwd in andere software of apparaten. Het voorbeeld van de ingebouwde VPN is de VPN die beschikbaar is in een browser, of die beschikbaar is in antivirussoftware, of die beschikbaar is op een bepaald apparaat, zoals de Samsung Galaxy S8. Met andere woorden, wanneer u software krijgt, of het nu gratis software of betaalde software is, of een apparaat koopt, krijgt u de VPN zonder iets extra’s te betalen. Het is gebundeld met die software of dat apparaat.


Een ander type VPN is de speciale VPN, een software die uitsluitend is ontworpen om de virtuele privéverbinding tot stand te brengen. Deze software wordt vaak de premium VPN-service genoemd, omdat u maandelijks of jaarlijks een bepaald abonnementsgeld moet betalen om de virtuele netwerkservice te gebruiken. Dus, welke is beter? Hier zijn enkele belangrijke dingen om u te helpen kiezen tussen de ingebouwde VPN en de speciale VPN-service:

1. De software kopen Vs. Het abonnementsgeld betalen

De ingebouwde VPN wordt gebundeld met de bijbehorende software, zoals een webbrowser of antivirussoftware. Sommige apparaten bevatten mogelijk de ingebouwde VPN-service om de privacybescherming van de gebruiker te verbeteren, zoals de nieuwste Samsung Galaxy S8. Zodra je de software of het apparaat hebt gekocht, hoef je geen extra geld te betalen om de VPN te gebruiken, dus het privé-netwerk is een gratis service.

De dedicated VPN is een zelfstandige VPN-service die u de privé-netwerkverbinding biedt die u maandelijks of jaarlijks moet betalen. Omdat het toegewijd is, kunt u zien dat deze service verschillende functies biedt die meestal niet beschikbaar zijn in de ingebouwde VPN-service.

2. De service-exclusiviteit

De ingebouwde privéverbinding is het type privénetwerkverbinding dat alleen kan worden gebruikt door de gebruikers van een bepaald product. Als u bijvoorbeeld een bepaald merk antivirussoftware koopt die de virtuele netwerkservice omvat, is deze service alleen beschikbaar voor gebruikers die de licentiesleutel voor de software hebben. Degenen die de software niet gebruiken, kunnen de VPN-service meestal niet gebruiken.

De speciale privéverbinding is de privéverbindingsservice waarmee iedereen de service kan gebruiken, zolang ze het abonnementsgeld betalen. Ze hoeven geen bepaalde gebundelde software of een bepaald apparaat te gebruiken. Hoewel sommige speciale services mogelijk een gebundeld apparaat aanbieden, zoals een router, is dit volledig optioneel.

3. Beperkt gebruik Vs. Onbeperkt gebruik

Kortom, de ingebouwde VPN-service heeft een beperkt gebruik met bepaalde voorwaarden die de gebruikers moeten volgen. Als u bijvoorbeeld een apparaat koopt met een ingebouwd privénetwerk, moet u het mogelijk alleen met dat apparaat gebruiken en kunt u de privéverbinding mogelijk niet met andere apparaten delen. Hetzelfde geldt wanneer u software koopt met een ingebouwde VPN. Meestal mag u de privéverbinding slechts onder bepaalde omstandigheden gebruiken, zoals wanneer u deze slechts op één apparaat tegelijk gebruikt.

De speciale VPN-service stelt u daarentegen in staat om de privéverbinding op elke gewenste manier te gebruiken. U kunt de software op meerdere apparaten installeren, de privéverbinding met anderen delen en zoveel gegevens overdragen als u nodig heeft.

4. Standaardfuncties Vs. Geavanceerde functies

De ingebouwde privéverbinding biedt meestal de standaard- of basisfuncties, zonder extra functies die de privacy van de gebruiker verbeteren. Hiermee kunt u eventuele internetbeperkingen omzeilen, uw IP-adres verbergen, anoniem browsen en veilig online bankieren en winkelen. Maar verder biedt het meestal geen extra functies meer.

De speciale privéverbinding biedt daarentegen veel geavanceerde functies, en er worden regelmatig meer functies toegevoegd. Het kan bijvoorbeeld het coderingssysteem van militaire kwaliteit bieden, een anti-VPN-blokkeersysteem, preventie van internetsnelheid, supersnelle prestaties, enzovoort. Kortom, deze geavanceerde functies zijn meestal niet beschikbaar in de ingebouwde VPN-service.

5. Beschikbaarheid op lange termijn

Met de ingebouwde VPN hangt de beschikbaarheid van de dienst af van het softwarebedrijf of de fabrikant van het gebundelde product. Als het bedrijf niet langer besluit om de privé-netwerkoplossing in hun software of product op te nemen, is het voorbij. De gebruikers kunnen de privéverbinding niet meer gebruiken. Ook is de privéverbinding alleen beschikbaar zolang de gebruikers dat specifieke apparaat of die software gebruiken.

Met de speciale VPN is de beschikbaarheid op lange termijn zekerder. Zolang u het abonnementsgeld betaalt, kunt u de service voor onbepaalde tijd gebruiken. Ook al biedt één VPN-bedrijf niet langer de privé-netwerkverbinding, er zijn er nog honderden om uit te kiezen. U zult het dus waarschijnlijk voor de lange termijn zien.

Dat zijn enkele belangrijke dingen om u te helpen kiezen tussen de ingebouwde VPN en de speciale VPN-service. Zodra u deze belangrijke dingen kent, kunt u kiezen welke het beste bij u past. Over het algemeen mag de ingebouwde VPN alleen worden beschouwd als een gratis service en het wordt aanbevolen dat u de speciale VPN gebruikt als uw belangrijkste privéverbinding.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map