Wat is serverwisseling in VPN? Waarom is het belangrijk?

Serverwisseling is een functie die vaak is opgenomen in de meeste VPN-services die momenteel op de markt zijn. Met deze functie kunt u overschakelen naar verschillende servers in het particuliere netwerk, afhankelijk van de locatie in elk land. Dus als u bijvoorbeeld een privéserver in de VS wilt gebruiken, kunt u eenvoudig de locatie in de VS kiezen en wordt uw verbinding onmiddellijk doorgestuurd naar de Amerikaanse server. Het is ook hetzelfde wanneer u wilt overschakelen naar verschillende servers in verschillende landen.


Het bestaan ​​van de functie voor het wisselen van server maakt het voor de gebruikers mogelijk om de servers te kiezen die ze willen gebruiken wanneer ze die willen gebruiken. Zonder deze functie krijgt u willekeurige servers toegewezen zonder de mogelijkheid om de gewenste locatie te kiezen. Voor veel gratis VPN-services die er zijn, is het gebruikelijk dat u een beperkte serverwisselfunctie heeft die u niet de vrijheid geeft om te kiezen welke privéservers op een bepaald moment moeten worden gebruikt. Hier zijn enkele dingen die u moet weten over het wisselen van server en waarom dit belangrijk voor u is:

1. Niet alle VPN-services bieden een onbeperkte serverwisselfunctie

Hoewel de meeste VPN-services over het algemeen de serverwisselfunctie bieden, betekent dit niet dat u met alle services zo vaak als u wilt naar verschillende servers kunt overschakelen. Ja, sommige VPN-services kunnen ervoor zorgen dat hun gebruikers gedurende een bepaalde periode niet naar verschillende servers overschakelen. Er zijn bijvoorbeeld enkele VPN-services waarmee u alleen maximaal 10 keer per maand naar verschillende locaties kunt overschakelen. Met andere woorden, als u eenmaal bent overgeschakeld naar de 10e locatie in een bepaalde maand, bent u tot de volgende maand vastgehouden aan het gebruik van die privéserver, waarna uw quota voor het wisselen van server wordt aangevuld. Het is dus belangrijk dat u ervoor zorgt dat u de VPN-service gebruikt waarmee u onbeperkt van server kunt wisselen.

2. Serverwisseling kan u helpen toegang te krijgen tot verschillende regio’s

Omdat verschillende regio’s verschillende soorten inhoud of entertainment bieden waartoe u toegang hebt, heeft u de onbeperkte functie voor het wisselen van server nodig, zodat u kunt genieten van de inhoud uit verschillende regio’s. Hoewel de Amerikaanse regio’s bijvoorbeeld het grootste deel van het entertainment aanbieden dat u online kunt vinden, heeft u mogelijk geen toegang tot de inhoud die is vergrendeld voor de Duitse regio via de Amerikaanse privéserver. U moet overschakelen naar de server in Duitsland om toegang te krijgen tot de inhoud die alleen in Duitsland beschikbaar is. Daarom is het wisselen van server belangrijk.

3. Het biedt de vrijheid op internet zoals u dat wilt

Hoewel het belangrijkste uitgangspunt van de VPN-services meestal is dat u elk type internetbeperkingen kunt omzeilen, is dit niet helemaal het geval als u niet over de serverwisselfunctie in uw VPN beschikt. Dit komt omdat u, om eventuele beperkingen, met name de regiobeperkingen, te omzeilen, toegang moet hebben tot internet vanaf de servers die behoren tot het land waar die regiobescherming is toegepast. Zoals eerder vermeld, kunt u de Amerikaanse servers niet gebruiken als u toegang wilt tot de inhoud die alleen in Duitsland beschikbaar is. Dus hoewel u een privéserver gebruikt, betekent dit niet dat u toegang heeft tot alle gewenste inhoud zonder de serverwisselfunctie te gebruiken.

4. Elke serverlocatie biedt zijn eigen voordelen

Hoewel de meeste gerenommeerde VPN-providers ten minste 30 servers aanbieden die zich in verschillende landen bevinden, moet u weten dat dit om een ​​bepaalde reden is. Waarom hebben die VPN-services u niet slechts één centrale privéserver opgeleverd die zich in een bepaald land, zoals de VS, bevindt? Het antwoord is dat dit komt omdat elke serverlocatie zijn eigen voordelen biedt. Elk land heeft zijn eigen inhoud of websites die alleen beschikbaar zijn voor de burgers van dat land. Dit is de reden waarom de gebruikers de servers moeten gebruiken die geschikt zijn voor de inhoud of website waartoe ze toegang willen. Met andere woorden, als u toegang wilt tot Amerikaanse inhoud, moet u de Amerikaanse servers gebruiken. Als u toegang wilt tot de Britse inhoud, moet u de Britse servers gebruiken.

5. Hoe meer servers beschikbaar zijn, hoe beter

Omdat het belangrijk is om van server te wisselen, zodat u vrij kunt schakelen tussen verschillende servers zodat u toegang hebt tot verschillende soorten inhoud, kan worden gezegd dat hoe meer VPN-servers een VPN-service biedt, hoe beter het is voor de gebruikers. Dit komt omdat de gebruikers meer servers hebben om uit te kiezen en ze zelfs toegang hebben tot de meest afgelegen websites die alleen in sommige landen beschikbaar zijn. De beschikbaarheid van de server is dus ook een andere functie waar u naar moet kijken bij het kiezen van een VPN-service. Er zijn enkele VPN-providers die u meer dan 100 locaties aanbieden, en het zou zeker beter zijn dan de VPN-services die slechts 30+ locaties aanbieden.

Dat zijn de dingen die u moet weten over het wisselen van server in VPN en waarom dit belangrijk voor u is. Dus om het meeste uit uw investering te halen, is het beter voor u om de VPN-service te kiezen die de onbeperkte functies voor serverwisseling biedt, evenals meer locaties om uit te kiezen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map