Web Application Firewall (WAF) begrijpen – De beste WAF-services die u kunt gebruiken

De webapplicatie-firewall is niet hetzelfde als de gewone firewall die u op uw apparaat kunt installeren. Met de gewone firewall kunt u uw apparaat beschermen tegen verschillende aanvallen die het in gevaar kunnen brengen, met name hackeraanvallen die verschillende problemen kunnen veroorzaken voor uw privacy en veiligheid. WAF- of webapplicatie-firewall behandelt echter alleen de bescherming tegen verschillende bedreigingen op een webapplicatie. Ja, in plaats van dat het op een apparaat wordt geïnstalleerd, wordt WAF gebruikt om een ​​webtoepassing te beschermen om ervoor te zorgen dat deze altijd zonder problemen werkt.


De webapplicatie-firewall wordt gebruikt door de meeste bedrijven die hun software of applicaties volledig op het web draaien om verschillende mogelijke bedreigingen zoals gegevensverlies, DDoS-aanvallen, hacken en andere soorten vergelijkbare aanvallen te voorkomen. WAF werkt door te voorkomen dat de kwaadaardige HTTP- of HTTPS-verzoeken uw webtoepassing binnenkomen, waardoor de stabiliteit, beveiliging en betrouwbaarheid van uw webtoepassing voor de gebruikers behouden blijft. Dit zijn de beste WAF-services die u kunt gebruiken:

1. Bescherming tegen DDoS en preventie van gegevensverlies

Dit is de algemene service die WAF voor u kan bieden, omdat deze is ontworpen om verschillende mogelijke online aanvallen te beperken die kunnen proberen te voorkomen dat uw web-apps correct werken. De bescherming tegen DDoS-service voorkomt dat uw webtoepassing dienstweigeringen krijgt en dus niet toegankelijk is voor de gebruikers. Het werkt door misbruik van HTTP-verzoeken te voorkomen die de DDoS op uw server kunnen activeren. Bovendien voorkomt de preventie van gegevensverlies dat bedreigingen de gegevens van uw belangrijke gebruiker stelen en deze intact en privé houden voor de gebruikers.

2. SSL-offloading en logging

De SSL-offloadingservice is het type webapplicatie-firewallservice waarmee u de werklast van uw webapplicatie naar een andere server kunt overzetten. Dit wordt meestal gedaan om verzoeken van de SSH en HTTP op een veel snellere manier te verwerken, waardoor de gebruikers het gebruiksgemak van uw webapplicaties krijgen. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat de gebruikers sneller toegang hebben tot uw apps zonder achter te blijven. Met de logboekservice kunt u verschillende soorten logboekregistratie voor uw web-apps aanbieden en het voor de gebruikers gemakkelijker maken om er op verschillende manieren toegang toe te krijgen.

3. Blokkering van geografische locatie en taakverdeling van server

Een andere service die het vermelden waard is, is de geolocatieblokkering, waarmee u kunt voorkomen dat bepaalde regio’s toegang krijgen tot uw webtoepassing. Als deze service is geactiveerd, kunt u de regio blokkeren die mogelijk uw server herhaaldelijk probeert aan te vallen. Op deze manier kan een dergelijke aanval niet worden herhaald, waardoor u uw webtoepassing veilig kunt houden. Bovendien kunt u met de server load balancing-service uw fysieke servers minder belasten door de werklast te verdelen tussen fysieke en virtuele servers. Dit kan zorgen voor meer stabiliteit voor uw apps en u meer gemak bieden om de beveiliging op een hoog niveau te houden.

4. Server Cloaking en verificatie

De webapplicatie-firewall kan ook de server cloaking-service bieden waarmee u onnodige gegevens voor de HTTP-headers kunt verbergen. Het geeft meer privacy voor de gebruikers en het stelt je in staat om de gegevens weer te geven die belangrijk zijn voor de server. Met de authenticatieservice kunt u de server minder belasten door de authenticatietaken naar een andere server te verplaatsen, zodat u de servers volledig kunt gebruiken voor gegevensverwerking. Niet alleen WAF is in staat om de beveiliging van uw webapplicatie te beschermen, het is ook in staat om uw servers stabiel te houden.

5. Nalevingscontrole en Sandbox-integratie

De service voor nalevingscontrole is het onderdeel van de WAF-service waarmee u aan alle nalevingsnormen kunt voldoen, zoals vereist door de autoriteiten, zonder dat u handmatig aan dergelijke normen hoeft te voldoen. De nalevingscontrole is al opgenomen in het WAF-systeem en u hoeft deze niet in te stellen voor individuele webtoepassingen. De sandbox-integratieservice helpt u om de sandbox-omgeving voor het zeer verdachte verkeer te creëren voordat ze op de server worden verwerkt. Het betekent dat potentiële bedreigingen worden geïsoleerd voordat ze kunnen worden uitgevoerd op uw webtoepassing. Het lijkt op de quarantainefunctie die is opgenomen in uw normale antivirus- of firewallsoftware.

Dat zijn de beste WAF-services die u kunt gebruiken. Door meer te weten te komen over de firewall van webapplicaties, kunt u ervoor zorgen dat uw webapps beschermd zijn tegen verschillende potentiële bedreigingen en deze in een stabiele en betrouwbare staat laten draaien.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map