5 enkla steg för att skydda din integritet på sociala medier

Varför älskar hackare att blanda sig med konton på sociala medier? Det beror på att det är platsen där människor älskar att prata och avslöjar mycket information om sig själva. Sociala medieplattformar används också för att ansluta till olika andra konton, inklusive finansrelaterade konton, som borde vara mycket privata. Hackare älskar att stjäla dessa konton eftersom de får många fördelar med bara en enda handling av cyberbrott. När de har stulit ett konto kan de kontrollera det på det sätt de vill, och de kan också hitta massor av personlig information om användaren.


När förekomsten av cyberbrott blir utbredd i sociala medier, blir det bara viktigare för dig att skydda din online sekretess när du använder dessa plattformar. Kom ihåg att det är bra att dela om ditt liv med dina vänner på nätet, men du bör inte gå överbord. Här är fem enkla steg för att skydda din integritet på sociala medier:

1. Var säker på att välja dina vänner online noggrant

Med sociala medier som Facebook, när det krävs att du accepterar vänförfrågningar om du vill ha fler vänner, kan du hitta olika typer av människor som vill vara dina Facebook-vänner. Saken är att inte alla dessa människor kanske känner till. Ibland vill även främlingar och förföljare vara dina vänner bara för att titta på ditt Facebook-flöde. De kloka orden är detta: du bör välja dina vänner online noggrant. Om du inte vet något om dem är det bättre att inte acceptera dem som dina sociala medievänner eftersom de kan ha en dålig avsikt när de blir vän med dig på sociala medier.

2. Anslut inte dina sociala medier till andra konton

Nuförtiden erbjuder många webbplatser bekvämligheten att komma åt olika onlinekonton genom att helt enkelt ansluta dessa konton till dina sociala mediekonton. Om du till exempel upptäcker en ny webbplats och en sådan webbplats kräver att du registrerar dig kan du registrera dig på webbplatsen genom att ansluta till ditt sociala mediekonto. Du behöver inte göra det manuellt. Men om du går den här vägen när du registrerar dig på dessa webbplatser avslöjar du mycket av din personliga information till dessa webbplatser, varför du inte bör ansluta dina sociala mediekonton till andra konton. Det är bara bättre att registrera sig manuellt om du är orolig för din integritet online.

3. Dela inte information som du kommer att ångra senare

Har du någonsin hört talas om att internet är ett permanent arkiv med information? Oavsett vad du laddar upp till internet, kommer det att stanna där för alltid. Så se till att du inte delar något som du kan ångra senare. Om du till exempel älskar att dela dina foton med vänner på Instagram, se till att du inte “av misstag” delar dina privata foton där. Inte bara kommer det att riskera din integritet online, det kommer också att vara en potentiell trigger för att förstöra ditt online rykte senare. Du kan dela något som är värt att dela, men glöm inte att gå överbord med det.

4. Följ inte bara länkar på sociala nätverk

Ibland delar dina vänner ett inlägg som innehåller länkar till tredjepartswebbplatser. Saken med den här typen av saker är att du måste vara medveten om säkerheten för dessa länkar. Sådana länkar kan ibland leda till potentiellt farliga webbplatser eller till och med phishingwebbplatser. Var medveten om varje länk som du klickar på sociala medier eftersom om du inte är försiktig kan det avslöja din integritet online. Beroende på vem du följer på sociala medier, såväl som dina vänner på sociala medier, får du en variation av länkar i deras inlägg, vilket kräver att du är selektiv när du bara klickar på länkarna för pålitliga webbplatser.

5. Ändra dina integritetsinställningar

De flesta sociala medienätverk låter dig ändra dina integritetsinställningar och hantera sättet du använder det. Så detta är en funktion som du bör använda mycket eftersom du vill se till att du använder plattformen privat. Du kan välja vem du delar dina inlägg eller vem som kan se din fullständiga information på sociala medier. Du kan också välja om du vill att ditt sociala mediekonto ska vara synligt i sökmotorn eller inte. Dessa inställningar är värdefulla för att hålla dina sociala mediekonton så privata som du vill att de ska vara.

Dessa är de fem enkla stegen för att skydda din integritet på sociala medieplattformar. Utan att ta det nödvändiga tillvägagångssättet för att hålla dina sociala mediekonton privata kan skrupelfria människor enkelt avslöja din verkliga identitet online och använda sådan information till sina egna fördelar. Eftersom sociala medieplattformar handlar om att dela din personliga historia, måste du vara mer försiktig med att hålla den privat för dig. Kom ihåg att du alltid måste skydda din egen online-säkerhet och integritet, även när du använder sociala medienätverk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map