5 Fördelar med att använda en statisk IP-adress i din VPN-anslutning

Det finns två typer av IP-adress som du kan använda i din nätverksanslutning. Den första är den statiska IP, och den andra är den dynamiska IP. Detta är också detsamma när du använder en VPN-anslutning. Det erbjuder både statisk och dynamisk IP. Den statiska IP-adressen är den IP-adress som tilldelas dig ständigt, och du använder samma IP-adress oavsett hur många gånger du uppdaterar anslutningen. Å andra sidan är den dynamiska IP-adressen IP-adressen som fortsätter att ändras varje gång du uppdaterar din privata anslutning.


Det finns fördelar och nackdelar med både statisk och dynamisk IP-adress. Men i privat anslutning är det bättre att använda en statisk IP-adress eftersom det kan ge dig massor av fördelar som den dynamiska eller delade IP-adressen inte kan ge dig. Det finns vissa VPN-tjänster som låter dig använda den statiska IP-adressen till ett extrapris per månad eller per år. Här är fem fördelar med att använda en statisk IP-adress i din VPN-anslutning:

1. Det är inte svartlistat av olika onlinetjänster

De flesta av de dynamiska eller delade IP-adresserna som används i olika VPN-servrar har använts av olika typer av människor. Vissa användare av dessa VPN-tjänster kan använda sin privata anslutning för legitima onlineaktiviteter medan andra kan använda den för olagliga aktiviteter. Eftersom det finns många som använder samma IP samtidigt, vet du inte vilka som använder den för gott och vilka som använder den för dåligt. Som ett resultat blir många av de delade IP-adresserna svartlistade av olika onlinetjänster, vilket hindrar dig från att få tillgång till deras innehåll. Med den statiska IP-adressen inträffar detta problem inte eftersom du är den enda som använder IP-adressen.

2. Det kommer att betraktas som en legitim IP-adress för geobegränsade tjänster

Många onlinetjänster där ute vägrar att behandla dina förfrågningar om du använder en svartlistad IP-adress eftersom det kan utgöra ett hot mot deras onlinetjänster. Detta beror på att många av de delade adresserna används för att starta DDoS-attacker till dessa tjänster samt skicka olika typer av hot för att störa tjänsterna. Det är därför många onlinetjänster endast kommer att hantera användare som har en statisk IP eftersom de anser att de är legitima och pålitliga. Den statiska IP-adressen som du får kommer att vara ren från något dåligt rykte eftersom den kommer att tilldelas dig ny av VPN-tjänsteleverantören.

3. Du vet exakt hur den här IP-adressen används

När du använder en statisk IP-adress vet du exakt hur du använder den eftersom du är den enda användaren som har tilldelats den. Om det någonsin blir svartlistad av vissa tjänster är det definitivt för att du använder det för dåliga syften. Genom att använda en dedikerad IP kan du styra och hantera din privata anslutning ännu bättre eftersom du använder den själv och du delar den med inga andra. Detta är till skillnad från att använda en delad IP-adress där du inte har någon kontroll över dess användning.

4. Det kan användas för att kringgå varje censur eller begränsning

Det finns många fall där användare inte kan gå förbi viss censur i sina länder, även om de använder en privat anslutning för att komma åt de censurerade webbplatserna. Vanligtvis beror detta på att deras IP-adress har förbjudits från tjänsten, vilket hindrar dem från att få tillgång till innehållet där. Oavsett om du använder en privat anslutning kommer du inte att kunna få åtkomst till begränsat eller censurerat innehåll om din privata IP-adress är förbjuden. Det är därför en dedikerad IP föredras eftersom den är ren från alla typer av förbud eller svartlistning, vilket gör det möjligt för dig att komma åt alla censurerade eller begränsade webbplatser.

5. Du kan använda den för olika säkra onlineaktiviteter utan risker

Med en dedikerad IP har du den permanenta IP-adressen för din anslutning, vilket gör det möjligt för dig att göra olika online-aktiviteter som kräver ett högre säkerhetsskydd. Eftersom du kommer att betraktas som en legitim och pålitlig användare som tillhör ditt destinationsland (beroende på vilken serverplats du väljer), kommer du inte ha några problem med att komma åt olika säkerhetstunga webbplatser som bank- och shoppingwebbplatser med denna IP adress. Det finns inga risker för att din IP-adress blockeras av webbplatserna eller andra säkerhetsrisker som vanligtvis är associerade med den delade IP-adressen.

Det är fördelarna med att använda en statisk IP-adress i din VPN-anslutning. Det kan kräva ytterligare investeringar från din sida, men att använda den statiska IP-adressen kommer att ge dig mer komfort, integritet och säkerhet när du surfar på internet med din privata anslutning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map