5 regler för hur man använder VPN för Torrenter i länder som förbjuder användningen av BitTorrent

BitTorrent är tekniken som låter dig dela filer på peer-to-peer-basis över internet, vilket innebär att filerna du får överförs direkt från användarens enheter. Ingen är värd för dessa filer på en dedikerad server, men du kommer att kunna hämta filerna direkt genom att begära de användare som har filerna lagrade på sina enheter. Dessa användare kallas såmaskiner.


Tekniken bakom BitTorrent är inte olaglig, men den används ofta för att olagligt dela upphovsrättsskyddat material, vilket är roten till problemet här. Eftersom torrenting eller BitTorrent-teknik har använts för att dela olika material som är olagliga i naturen har många länder förbjudit användning av torrenter eller BitTorrent-teknik för sina medborgare. Detta för att förhindra piratkopiering och olaglig nedladdning, och som ett resultat kommer du inte att kunna komma åt några torrenting-webbplatser om du bor i ett av dessa länder.

Du kan emellertid alltid kringgå denna begränsning med VPN. Här är fem regler för att använda VPN för torrenter i länder som förbjuder användning av BitTorrent:

1. Lär dig huruvida spännande kan få dig i problem med lagarna

De flesta länder i världen, även om de inte tillåter strömning, kommer bara att gå så långt som att hindra sina medborgare från att komma åt torrentersidor. De bryr sig praktiskt taget inte om att deras medborgare kan kringgå deras blockering, och så, i princip, att använda VPN i sådana länder kommer inte att ge dig några problem.

I vissa speciella länder tillåter de emellertid inte strömning och kommer att verkställa lagar på sina medborgare om de lyckas kringgå regeringen. Om du bor i denna typ av länder kan det vara mycket farligt och besvärligt att använda torrenter. Vi rekommenderas att ditt land inte förföljer dig bara för att använda BitTorrent och komma åt torrentwebbplatser.

2. Använd endast VPN som har specialiserade servrar för Torrenter

När du är säker på att du kan använda VPN på ett säkert sätt utan att behöva möta hoten från regeringen eller myndigheterna är det dags för dig att hitta VPN-tjänsten som kan göra jobbet ordentligt. De flesta VPN-tjänster gör att du kan torrentera. Även de gratis VPN-tjänsterna låter dig komma åt torrentwebbplatser och ladda ner och ladda upp filer från dessa webbplatser med BitTorrent.

Men det kommer att ge dig den bästa upplevelsen att använda den virtuella privata anslutningen som erbjuder specialiserade servrar för torrenter. Vanligtvis är dessa servrar så optimerade för torrenter att de ger den mest stabila och snabbaste hastigheten för nedladdning och uppladdning av torrent. Tricket är att du måste byta till torrenting-servern först innan du kan använda din BitTorrent-klient för att börja göra vissa fildelningsaktiviteter.

3. Använd BitTorrent-tekniken klokt

Återigen, det som gör att flödande är olagligt i vissa länder är de uppgifter som delas i den. Om du använder torrenter för legitim fildelning, till exempel delning av legitim mjukvara (mestadels öppen källkodsprogram), public domain-böcker, gratis musik (indie-musik), gratis filmer och allt som inte kränker upphovsrätten för något företag eller person, då är du helt fri att använda BitTorrent så mycket du vill. Men även om du väljer att ladda ner upphovsrättsskyddat material med torrenter, är det fortfarande ditt val och ditt eget ansvar.

Vad du behöver göra är att se till att du använder BitTorrent-tekniken klokt. Var medveten om lagarna i ditt land och hur allmänt människorna i ditt samhälle använder denna teknik. Undvik oftast att använda den för olaglig fildelningsaktivitet om du vet att myndigheterna kommer att verkställa lagar och förfölja dig direkt.

4. Se till att kryptera hela systemet, inte bara webbläsaren

Använd inte VPN-systemet bara i din webbläsare när du använder VPN för att strömma. Det finns vissa VPN-tjänster som tillhandahåller webbläsarutvidgningar som gör att du bara kan aktivera deras privata anslutning i din webbläsare. Det är dock alltid fördelaktigt för dig att kryptera nätverket i hela systemet.

Det är alltid bättre att installera VPN-programvaran i din dator så att all programvara som används i datorn endast skickar och överför data via VPN-anslutningen. Detta är fördelaktigt för att säkerställa maximal säkerhet och integritet medan du använder torrentersidorna och när du surfar på internet normalt.

5. Kontrollera för IP-läckage regelbundet

Slutligen kan IP-läckage inträffa när som helst som kan avslöja din identitet för regeringen eller allmänheten under den strömmande aktiviteten. Du måste kontrollera IP-läckan regelbundet för att förhindra oönskad IP-ändring i ditt system, vilket är förändringen från den privata IP-adressen till den offentliga IP-adressen.

Kom ihåg att IP-läckage potentiellt kan läcka din personliga information, så du måste kontrollera om IP-läckage regelbundet. Eller, om din VPN-tjänst har kill switch-funktionen tillgänglig, måste du slå på den. Detta är den funktion som har varit känd för att förhindra eventuella IP-läckor i din privata anslutning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map