5 risker med att använda Android-gratis VPN-appar och hur man undviker dem

Det finns hundratals gratis VPN-appar som är tillgängliga för Android, och du kan enkelt hitta dem i Play Store. Av de hundratals appar är det dock känt att en stor andel av dem har säkerhetsproblem, vilket kan medföra en stor risk för användarens säkerhet. Observera att detta problem inträffar även om apparna har verifierats av Play Protect, som är Googles egna metod för att skanna skadliga appar i Play Store. Så som en vanlig användare bör du vara medveten om att inte alla dessa gratis VPN-appar är säkra för dig att använda.


Det finns också vissa risker som är kända av säkerhetsexperter när det gäller användning av Android-gratis VPN-appar. Så användarna bör vara medvetna om riskerna i samband med användningen av dessa appar, särskilt om de planerar att använda dessa appar på lång sikt. Återigen, eftersom en stor andel av dessa appar har visat sig ha säkerhetsproblem som kan riskera dina data, är det lämpligt att fortsätta med försiktighet innan du installerar en av dessa gratis VPN-appar på din Android-enhet. Här är fem risker med att använda Android-gratis VPN-appar och hur man undviker dem:

1. Din VPN-leverantör kan sälja dina data till annonsörerna

Som är fallet med många gratis leverantörer av VPN-tjänster tjänar de pengar på annonsörerna som visar sina annonser på din mobila enhet. Naturligtvis integreras många av Play Store-apparna med Googles egna annonsnätverk. Men det finns fortfarande några apputvecklare som vill tjäna mer än bara från Googles reklam. För detta ändamål registrerar de användarens onlinebeteende och säljer informationen till annonsörerna i hopp om att de kan tjäna mer pengar på sina appar. Tyvärr finns det många gratis VPN-leverantörer som följer denna praxis. Så det finns en stor chans att din tjänsteleverantör säljer dina data till tredjepartsannonsörer.

Hur man undviker: Försök att använda de gratis VPN-apparna som har transparens i sin sekretesspolicy, vad de kommer att göra med användarens data som de samlar in.

2. Din privata surfningssession kan övervakas

När du aktiverar VPN på din mobila enhet betyder det att du använder ett privat nätverk för att få åtkomst till internet från din enhet. Normalt, när du använder ett bra privat nätverk, kommer det inte finnas någon övervakningsprocess av din online-aktivitet. VPN-anslutningen är tänkt att skydda din surfaktivitet från alla slags övervakning från tredje part. Men med många gratis VPN-appar hittas det att tjänsteleverantörerna kan övervaka din surfaktivitet medan du använder deras app. Så vid denna punkt är VPN-anslutningen inte fri från övervakning från tredje part.

Hur man undviker: Återigen, titta på appens sekretesspolicy innan du installerar. Ta reda på om de övervakar dina data eller inte, för vilket ändamål som helst. De kan säga att de kan behöva övervaka din surfningssession i syfte att förbättra användarupplevelsen, vilket i detta fall bör du undvika att använda den här appen.

3. Den kostnadsfria VPN-appen kan installera spionprogram på din mobila enhet

Enligt den forskning som nyligen genomförts av säkerhetsexperter kan till och med appar som har passerat Play Protect-skanningen fortfarande innehålla en typ av skadlig källkod som inte upptäcks. Denna källkod kan endast upptäckas av tredjepartsvirusscanningsappar, eftersom den här koden ofta är gömd djupt i appens källkod. Syftet med den skadliga koden är vanligtvis att övervaka din onlineaktivitet samt installera spionprogram på din mobila enhet. Dina data kommer i sin tur att skickas till tredje parts servrar och de kan användas för dåliga syften.

Hur man undviker: Först och främst, installera aldrig en VPN-app som inte är officiellt tillgänglig i Play Store. Om du till exempel installerar en VPN-app i form av APK-fil, finns det en stor chans att det är en skadlig app. För det andra, installera alltid ett bra antivirusprogram på din enhet, vilket gör automatisk skanning för alla dina installerade appar.

4. Den privata anslutningen kan inte vara privat

Din privata anslutning är tänkt att vara privat, men vid många tillfällen finns det fall av IP-adressläckage som upplevs av användarna när de använder gratis VPN-appar på sina mobila enheter. IP-adressläckan eller DNS-läckan är mycket vanligt i gratis privata nätverk, eftersom det inte har en stark kryptering för att säkra din internetanslutning. Som ett resultat kan din antagna privata anslutning inte alls vara privat. Så se upp för denna typ av problem.

Hur man undviker: Kontrollera alltid din IP-adress när du använder en privat anslutning, eftersom det finns en stor chans att VPN-anslutningen inte helt maskerar din IP-adress.

5. Ditt privata nätverk kan vara sårbart för hackerattacker

Detta är den största risken för alla. När du använder en gratis privat nätverksanslutning på din mobila enhet bör du veta att du riskerar att hackerattacker. Detta beror på att en gratis mobil VPN vanligtvis har ett mycket svagt krypteringssystem, vilket är mycket sårbart för hackerattacker. Detta är också i vissa fall orsaken till att personers privata foton läcker ut till allmänheten på grund av att du använder en privat säkerhetsanslutning med låg säkerhet.

Hur man undviker: Använd bara en gratis VPN-app från en ansedd VPN-tjänsteleverantör, eller bäst av allt, börja använda en premium VPN-tjänst istället. På detta sätt är säkerhetsskyddet mer garanterat för dig.

Dessa är fem risker med att använda gratis Android-VPN-appar för Android och hur man undviker dem. Det är alltid en bra idé att kontrollera appen du vill installera på din mobila enhet för att förhindra säkerhetsproblem i framtiden. Välj inte bara en app baserad på betyg eller popularitet i Play Store. Du måste se till att den gratis VPN-appen är helt säker för dig att använda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map