5 saker du behöver göra efter att ha ställt in din VPN för första gången

Om du ännu inte är bekant med VPN-tjänsterna och bara upptäckte deras fördelar för att skydda och säkra din onlineaktivitet, kommer det att vara ganska komplicerat för dig att konfigurera VPN-anslutningen för första gången, än mindre att använda den ordentligt. Många människor, särskilt de som inte är tekniskt kunniga, känner sig bara förvirrade efter installationen av VPN-programvaran, och de kanske inte vet vad de ska göra med det efter installationen. De vet inte ens vad det gör.


Så om du är så här betyder ingenting om VPN att du måste göra flera steg-för-steg-metoder för att säkerställa att du kan använda det på rätt sätt. Du bör också lära dig mer om VPN från tjänsteleverantören som du använder genom att surfa på deras webbplats och läsa deras vanliga frågor eller allmän information. Här är 5 saker du behöver göra efter att ha konfigurerat ditt VPN för första gången:

1. Se till att din internetanslutning är aktiv

Förstå att VPN inte är detsamma som en Internetleverantör eller internetleverantör. Vissa människor kan förväxla VPN med ISP på grund av liknande funktioner mellan de två. Så innan du börjar använda den privata anslutningen måste du slå på din internetanslutning som vanligt. Se till att anslutningen är aktiv och se till att du kan ansluta till internet ordentligt. Det beror på att vissa människor kanske tror att VPN inte fungerar, medan verkligheten är att de glömde att ansluta sina enheter med sitt WiFi-nätverk eller en vanlig internetuppkoppling.

2. Anslut bara till VPN när du har aktiverat din Internet-anslutning

När du är säker på att du är ansluten till internet kan du starta din VPN-programvara och ansluta till det privata nätverket genom att klicka på “Anslut” -knappen. Efter en viss anslutningsprocess kan du ansluta till en av servrarna som är tillgängliga för det privata nätverket. Du kan se vilken server du är ansluten till genom att titta på flaggan. Några vanliga privata serverplatser inkluderar USA, Kanada, Tyskland och Singapore. Beroende på din VPN-leverantör kan du hitta fler serverplatser som du enkelt kan använda enligt dina önskemål.

3. Välj den server du vill använda

I VPN-programvaran kan du vanligtvis välja mellan den optimala serverplatsen eller en individuell serverplats. När du väljer alternativet att ansluta till den optimala serverplatsen väljer programvaran servern baserat på din anslutningshastighet, så att du kan få bästa prestanda från VPN-anslutningen. Men om du föredrar att välja serverplats manuellt, kan du alltid växla mellan serverplatser i mjukvarugränssnittet. Kom ihåg att du kan växla mellan serverplatser så mycket du vill. Du måste dock se till att du är ansluten till den servern som du vill ha innan du fortsätter att surfa.

4. Bläddra på webben med VPN-anslutningen och kontrollera din IP om det behövs

Du bör kunna börja surfa säkert när du har anslutit dig till VPN-anslutningen via VPN-programvaran. För att säkerställa att din IP-adress redan är maskerad bör du kontrollera din IP-plats på internet genom att besöka en webbplats som kan kontrollera din IP-adress. När du är säker på att din IP redan är maskerad till VPN-serverplatsen kan du börja surfa på internet privat. Du kan besöka webbplatser som tidigare har blockerats av regeringen. Du kan också strömma innehåll som tidigare bara är tillgängligt i andra regioner. Du kan också handla säkert på nätet utan att oroa dig för att övervakas av regeringen.

5. Ställ in andra VPN-anslutningar i andra enheter

Om du är tillräckligt skicklig med att använda VPN-programvaran på skrivbordet, är det kanske dags att du ställer in andra VPN-anslutningar också för dina andra enheter. Om du till exempel vill ställa in virtuell privat anslutning för dina mobila enheter kan du ladda ner mobil VPN-appen från tjänsteleverantörens webbplats och installera appen på dina mobila enheter. Sedan kan du ange ditt användarnamn och lösenord på appen så att du också kan säkra din mobildataanslutning. En VPN kan också ställas in i routrar, beroende på support från din VPN-leverantör. Om du kan ställa in VPN för din router kan du också ansluta andra enheter med VPN, till exempel spelkonsoler.

Det är de fem saker du behöver göra efter att ha installerat ditt VPN för första gången. Se till att lära dig mer om din privata anslutning från din officiella webbplats för din VPN-leverantör. Om du har några problem som du vill felsöka kan du kontakta VPN-företagets kundservice så att du kan få hjälp i tid för dina problem..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map