5 saker som gör din VPN-anslutning sårbar för hackerattacker

Huvudsyftet med en VPN-anslutning är att säkerställa din integritet och säkerhet online, så att du kan säkra din onlineaktivitet helt utan att vara orolig för några tredje parter som kan övervaka ditt beteende online. Den privata anslutningen fungerar genom att kryptera din vanliga internetanslutning, dölja din riktiga IP-adress helt från alla tredje parter, inklusive regeringen, din internetleverantör, webbplatserna du besöker och hackare. Men bland de eventuella tredje parter som kanske vill övervaka din onlineaktivitet är hackare de som du bör vara försiktig med.


Varför ska du vara försiktig med hackare? Det beror på att medan din regering eller ISP kan övervaka din vanliga internetuppkoppling kommer de inte att tvinga sig att fortsätta övervaka din aktivitet när du använder en privat anslutning. De kommer inte att försöka spåra dig när du använder din privata anslutning, och de försöker inte ens göra det. Å andra sidan är vissa hackare ganska ihållande och de kan försöka penetrera din nätverksanslutning även om du använder ett VPN. Det är därför du måste vara mer försiktig gentemot hackare, eftersom de har färdigheten och villigheten att utföra sin cyberkriminella handling som de finner lämpligt. Här är 5 saker som gör din VPN-anslutning sårbar för hackerattacker:

1. Svagt säkerhetsprotokoll

Inte alla säkerhetsprotokoll har samma krypteringskvalitet, och de dåliga nyheterna är att många VPN-tjänster där ute fortfarande använder ett svagt säkerhetsprotokoll som sitt primära skyddssystem. Detta kan vara skadligt för användarna, eftersom det redan finns några fall som bevisar att användningen av ett svagt säkerhetsprotokoll verkligen kan riskera användarna. Om din VPN fortfarande använder ett svagt säkerhetsprotokoll, till exempel PPTP, och det inte finns något sätt för dig att byta till ett annat säkerhetsprotokoll, även om din anslutning är krypterad med ett privat nätverk, kommer det fortfarande att vara sårbart för hackerattacker. När hackarna har hittat svagheten i ditt säkerhetsprotokoll, kommer de att använda det som sin utgångspunkt för att penetrera ditt nätverk ytterligare.

2. Serverproblem

Det är inte bara serverproblem som är frustrerande, det kan också ge en stor säkerhetsproblem för ditt system. När du ansluter till en privat server och servern i fråga har problem kan din anslutning inte vara så privat som du kan förvänta dig. Serverproblem kan sträcka sig från långsam anslutningshastighet, servernedtid, oförmåga att ansluta till servern och så vidare. Det kommer automatiskt att störa din privata eller säkra anslutning, vilket gör att din nätverksanslutning är sårbar för hackerattacker.

3. VP-tjänstens opålitlighet

VPN-tjänsteleverantören som inte tar användarens säkerhet och integritet på allvar ignorerar vanligtvis alla problem som användarna upplever. Dessutom är denna typ av tjänst vanligtvis opålitlig, och de kan inte ge användarna det garanterade online-skydd och integritet som de behöver. Nästan alla gratis VPN-tjänster är så här, särskilt med de tjänster du kan använda för din mobila enhet. Det är därför du måste vara medveten om säkerhetsriskerna som dessa otillförlitliga VPN-tjänsteleverantörer sätter, eftersom det kan locka hackares uppmärksamhet att penetrera ditt system.

4. Enskiktsskydd

Många VPN-tjänsteleverantörer använder fortfarande ett enda lager-skydd för att skydda sina användare online. Detta enskiktsskydd fungerar genom att dölja användarens verkliga IP-adress och visa IP-adressen för den privata servern för allmänheten. Det finns emellertid inga ytterligare skyddslager som tillhandahålls av VPN-tjänsteleverantören, vilket gör det mycket sårbart för hackerattacker helt enkelt för att när det enda skyddslagret har tagits bort utsätter användarna sin riktiga IP-adress för hackarna, och det är väldigt lätt för hackarna att bryta sig längre in i systemet när detta enskiktsskydd är borta. Det är därför det är viktigt för dig att välja VPN som erbjuder flera skyddslager, vilket gör det omöjligt för hackare att spåra din riktiga IP-adress.

5. Grundläggande krypteringssystem

Problemet med gratis VPN-tjänster där ute är att de bara erbjuder det grundläggande krypteringssystemet, vilket är den typen av kryptering som hackare enkelt kan bryta. Vissa billiga VPN-tjänster använder samma grundläggande krypteringssystem som deras vanliga säkerhetsskydd för sina användare, vilket kan sätta deras användare i riskzonen. Det är alltid bättre att välja VPN-tjänsten som tillhandahåller minst 256-bitars kryptering eller krypteringssystemet för militär kvalitet för att säkerställa att ditt nätverk är ogenomträngligt. Hackare kan inte tränga in i den privata anslutningen som har det militära krypteringssystemet på.

Det är de 5 sakerna som gör din VPN-anslutning sårbar för hackerattacker. Det är ditt ansvar att hålla din internetanslutning säker, så att du kan skydda din viktiga information online. För detta ändamål är det bättre för dig att dubbelkontrollera din VPN-tjänst och se till att de ger dig tillräckligt skyddssystem som är hacker-säkert, så att du kan använda deras tjänster med sinnesfrid under lång tid.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map