5 sätt att använda de blockerade Torrent-klienterna i ditt land

Torrenter har blivit ett av de mest kontroversiella ämnena på internet, särskilt efter att många upphovsrättsinnehavare hävdar att torrenter har använts för att distribuera upphovsrättsskyddat och olagligt innehåll. Trots olika försök att blockera torrentwebbplatserna som görs av regeringen, finns dessa webbplatser fortfarande fram till idag, och torrentanvändarna minskar inte alls.


Eftersom torrenting har associerats med olaglig fildelning under de senaste åren finns det länder som har strikta regler mot torrenting. Vissa länder tillåter inte sina medborgare att komma åt några torrentwebbplatser, och dessa länder kan också blockera användningen av torrentklienter som BitTorrent och uTorrent, vilket gör det svårt för medborgarna att dela filer via torrentnätverket. Om ditt land tillhör listan över länder som blockerar användningen av torrentklienter, här är 5 sätt att använda de blockerade torrentklienterna i ditt land:

1. Använd en VPN-tjänst som stöder spännande

Om din favorit torrentklient blockeras av regeringen så att du inte kan använda den för att överföra filer via P2P-fildelningsnätverket kan du avblockera en sådan begränsning genom att använda en VPN-tjänst som stöder torrent. Kom ihåg att inte alla VPN-tjänster tillåter dig att använda P2P-fildelningsnätverk, så se till att du väljer den som låter dig göra det. När du prenumererar på en VPN-tjänst som tillåter strömning måste du installera VPN-appen på din stationära dator så att den kan göra hela nätverksanslutningen privat. På så sätt kan du använda alla blockerade appar eller programvara utan problem, inklusive den blockerade torrentklienten.

2. Använd den mobila versionen av Torrentklienten med VPN

För att du ska kunna använda torrentklienten utan problem kan du också använda mobilversionen av torrentklienten i kombination med en mobil VPN-tjänst. Denna metod är mycket enkel och lätt att följa. Installera bara mobilappen för torrentprogramvaran som du använder och installera sedan VPN-appen på din mobila enhet. Innan du använder torrent-appen bör du aktivera VPN-appen först för att kryptera anslutningen på din mobila enhet. På detta sätt kan du ladda ner och ladda upp filer via P2P-fildelning på din mobila enhet utan några begränsningar.

3. Använd port 80 med din normala anslutning

Om du fortfarande vill använda den normala internetanslutningen som du har utan att behöva installera någon VPN-programvara finns det fortfarande ett annat sätt att komma åt den blockerade torrentklienten. I inställningarna för din torrentklient kan du ändra portnumret till 80, vilket är portnumret som används i vanliga HTTP-dataöverföringar, och det är långsammare än den vanliga porten som används av din ISP. Så länge din Internet-leverantör inte blockerar portåterföringsfunktionen för din torrentklient, kan du använda den här porten för att kringgå ISP: s begränsningar för att använda torrentklienten.

4. Använd en webbproxy som stöder spännande

Om din regering stänger av torrentklienterna kan du fortfarande ladda ner torrenter med hjälp av en webbproxy som stöder nedladdning av torrent. Även om det fortfarande finns många webbproxy som har mycket begränsade funktioner och i allmänhet tjänster av låg kvalitet, finns det vissa webbproxy som stöder nedladdning av torrent och snabb streaming av video. När du använder den här typen av webbproxy kan du dra nytta av den kostnadsfria tjänsten som den erbjuder, liksom den torrenting-funktion som den har.

5. Ändra din DNS med ett smart DNS

En smart DNS är ett annat alternativ som du kan ha när du får problem med att komma åt torrentnätverket via torrentklienten. Genom att helt enkelt ändra din DNS-adress med adressen till en smart DNS, kan du enkelt kringgå de begränsningar som åläggs av din regering, och det gör det möjligt för dig att använda torrentklienten normalt. Det är ett enkelt och snabbt steg som du kan göra för att ändra din normala DNS till en privat DNS som inte har några begränsningar i samband med det.

Det här är sätten att använda de blockerade torrenting-klienterna i ditt land. Även om torrenting kan vara associerat med piratkopiering, är inte alla filer som delas via P2P-nätverket piratkopierade eller olagliga filer. Till exempel använder många skolor och företag fortfarande P2P-nätverk för att dela filer med sina studenter och anställda. Så när torrentklienter är blockerade i ditt land kan dessa metoder hjälpa dig att få åtkomst till P2P-fildelningsnätverket tillbaka till dig.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map