5 sätt att använda en privat anslutning på din Smart TV

Att ha en smart TV är en sak som gör det lättare för dig att göra olika saker på din TV precis som du gör det på din smartphone eller surfplatta. Du kan spela spel, titta på filmer, lyssna på musik, surfa på nätet och göra många andra online-aktiviteter helt enkelt genom att ansluta din smarta TV till internet. Eftersom denna typ av tv har samma kapacitet som smartphones och surfplattor, kan du också använda din smarta TV för att kringgå de olika internetbegränsningarna genom att använda en privat anslutning.


Om du inte har gjort det måste du förstå att det är möjligt för dig att använda en VPN på din smarta TV och njuta av friheten på internet utan att avslöja din verkliga identitet. Det finns emellertid inte mycket guider om hur man ställer in eller använder en privat anslutning på smarta TV-apparater eftersom det fortfarande finns ett fåtal personer som faktiskt har eller använder den här typen av TV, särskilt i utvecklingsländerna. Här är 5 sätt att använda en privat anslutning på din smarta TV:

1. Installera VPN direkt från App Store

Det bra med smarta TV-apparater är att några av dem faktiskt är baserade på Android, som är en av de mest populära mobilplattformarna där ute. Således kan du komma åt app-butiken från din smarta TV precis som du gör med din smartphone. Så det första steget för att ansluta till en privat anslutning på din TV är att installera VPN-appen direkt från app store. Gå bara till app store och hitta VPN-appen som du vill installera. För bästa säkerhet, integritet och prestanda bör du använda den ansedda VPN-tjänsten som ger det bästa integritets- och säkerhetsskyddet för din anslutning. När du har installerat det, följ bara anvisningarna för att börja ansluta till det privata nätverket.

2. Installera VPN på din router

Om smart-TV inte har någon app-butik installerad, eller det är omöjligt för dig att lägga till fler program på den, kan du helt enkelt installera VPN på din router. Genom att använda routern som stöds av VPN-tjänsteleverantören kan du helt enkelt följa instruktionerna för att tillämpa den privata anslutningen på din router. Naturligtvis måste du uppfylla två nödvändiga villkor för att göra det. Det första villkoret är att din VPN-tjänst måste tillåta routerinstallation. Det andra villkoret är att din routermodell måste stöds av VPN-tjänsten. På detta sätt kommer du att kunna ansluta din TV till routern och omedelbart njuta av den privata anslutningen.

3. Använd en routerbox med VPN-installerad

Det finns vissa VPN-företag som säljer VPN-router i en låda, vilket innebär att de i huvudsak säljer en routerenhet med sin VPN-tjänst förinstallerad på den. Detta är ett bra sätt för dig att använda den med din smarta TV. VPN-routerboxen låter dig skapa en plug-and-play privat anslutning för alla dina enheter, och dessutom behöver du inte konfigurera den. Det finns ingen mjukvara att ladda ner. Du sätter helt enkelt på den och ansluter din TV till enheten, så kommer den automatiskt att ha ett privat nätverk. Den goda fördelen med denna metod är att du kommer att kunna få minst ett års prenumeration på en bra VPN-tjänst med ditt routerköp.

4. Dela din bärbara privata anslutning med din smarta TV

Om din VPN-tjänst inte tillåter dig att installera deras privata anslutningsapp på din router, finns det ett annat sätt att ansluta det privata nätverket till din TV. Det är genom att först upprätta den privata anslutningen på din bärbara eller stationära enhet med åtminstone Windows- eller Mac-operativsystem och sedan använda ett hotspot-delningsprogram för att dela din privata anslutning till din TV. Detta kan vara ett lite tråkigt steg att göra, men när det väl är etablerat måste du helt enkelt ansluta din TV till din bärbara dator och det kommer att vara bra att gå.

5. Använd en smart DNS-metod

Det smarta DNS kan fortfarande betraktas som en privat anslutning helt enkelt för att det hjälper dig att kringgå internetbegränsningar med en annan server. Så även om det inte innehåller många funktioner för integritetsskydd kan en smart DNS hjälpa dig att kringgå alla regionskydd och låta dig komma åt webbplatser eller appar som är blockerade med denna begränsning. Det är också lätt att konfigurera eftersom du bara behöver ändra din DNS-adress på inställningsmenyn på din smarta TV och du kan använda din anslutning precis som den privata anslutningen eftersom du kan komma åt olika utländska appar och onlinetjänster med den smarta DNS-adressen.

Dessa är sätten att använda en privat anslutning på din smarta TV. Om du fortfarande har en “dum” TV hemma och vill göra det möjligt för dig att strömma Netflix eller Hulu direkt från din TV, kan du helt enkelt använda en Android TV-låda eller Apple TV-ruta för att få det att hända. Det kommer att göra din “dumma” TV till en smart TV, och du kan också dra nytta av dessa tips.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map