5 sätt att göra din VPN-anslutning dold från ditt regerings DPI-system

När du bor eller bor i ett restriktivt land där personliga rättigheter vanligtvis skrotas bort kommer du troligtvis ha ett problem när du försöker komma åt vissa webbplatser på internet. För det mesta verkställer de restriktiva länderna sina internetlagar till sina medborgare och tvingar dem att följa de riktlinjer som anges av regeringen. Regeringen kommer att helt kontrollera människors beteende på internet genom att använda tekniken som inte tillåter dem att utöva sina integritetsrättigheter eller personliga friheter på internet. En av metoderna som används av den restriktiva regeringen för att blockera din onlinetrafik är att använda ett system som heter DPI eller Deep Packet Inspection.


Vad DPI-systemet gör är att det kommer att analysera internettrafiken som kommer via din ISP. Den kommer att identifiera din trafiktyp och antingen tillåta trafiken att nå internet eller blockera den. Om du använder den vanliga ISP-trafiken tillåter systemet dig åtkomst till internet, medan du använder VPN-trafiken kan systemet känna igen den och blockera din anslutning från att nå Internet. Detta är ett avancerat trafikövervakningssystem installerat av den restriktiva regeringen för att förhindra människor från att använda privata anslutningar och tvinga dem att följa regeringens internetbestämmelser. Här är fem sätt att göra din VPN-anslutning dold från ditt regerings DPI-system:

1. Använd en VPN-tjänst som låter dig byta om DPI-systemet

Den privata anslutningstekniken som krävs för att kringgå DPI-systemet är ganska avancerad, och inte alla VPN-tjänster kommer att erbjuda dig denna teknik. Ja, alla VPN-tjänster tillåter dig att kringgå regeringsbegränsningarna i de flesta länder i världen, så att deras användare kan komma åt de webbplatser som är blockerade av regeringen, såväl som de webbplatser som vanligtvis inte är tillgängliga i sina länder. Men som i fallet med DPI-systemet använder regeringen ett mycket avancerat krypteringssystem som gör det nästan omöjligt för en vanlig VPN-anslutning att kringgå begränsningarna. Därför måste du använda en privat anslutningstjänst som låter dig kringgå DPI-systemet med en egen proprietär krypteringsmetod.

2. Använd Obfsproxy med OpenVPN

Om den privata anslutningen använder det vanliga PPTP- eller L2TP-protokollet för att komma åt den blockerade webbplatsen kommer den inte att kunna gå förbi den djupa paketinspektionen som har installerats av regeringen i det restriktiva landet. Denna typ av privat trafik kommer att erkännas som en privat trafik och den kommer att blockeras av regeringen. OpenVPN, å andra sidan, är för närvarande det starkaste och mest anpassningsbara VPN-protokollet som vem som helst kan använda för att skapa en privat anslutning som inte kan upptäckas av DPI-systemet. Du kan göra det genom att använda Obfsproxy i din OpenVPN-installation. Det är den typen av proxy som döljer din internettrafik, vilket gör det möjligt för dig att bli upptäckt av regeringen.

3. Använd Tor-webbläsaren

Tor-webbläsaren har varit känd som den bästa sekretesswebbläsaren som någon kan använda för troligen mer än ett decennium. När du använder den här webbläsaren kan du dölja din trafik helt från myndighetens övervakningssystem. Faktum är att Obfsproxy som nämnts tidigare var en del av Tor-projektet med det huvudsakliga syftet att kringgå restriktiva system som DPI, vilket gjorde det möjligt för dig att komma åt blockerade webbplatser utan problem. Genom att helt enkelt använda Tor-webbläsaren kan du enkelt surfa på internet från det restriktiva landet anonymt utan att låta regeringen upptäcka eller övervaka din trafik.

4. Använd OpenVPN Over SSL-anslutning

När det gäller att uppnå internetfrihet i de restriktiva länderna är OpenVPN det bästa krypteringsprotokollet du kan använda. Dessutom har den en egen dedicerad programvara eller app som du kan använda och anpassa själv. Med andra ord behöver du inte prenumerera på någon VPN-tjänst om du vill använda OpenVPN-protokollet. Så länge du vet hur du ställer in en privat anslutning till den och har tillgång till de privata servrarna kan du använda detta protokoll oberoende. Tricket att kringgå DPI-systemet är att använda OpenVPN via SSL-anslutning. Även om den här metoden kan hjälpa dig att kringgå DPI-skyddet, kan den bara användas för TCP-dataöverföringar, vilket innebär att det kan vara långsamt i prestanda.

5. Använd en patchad OpenVPN-anslutning

Du kan också lappa OpenVPN-protokollet så att du kan skapa en anpassad privat anslutning som kan kringgå DPI-kontrollen från regeringen. Genom att göra detta kommer du att kunna komma åt alla blockerade webbplatser även om de är skyddade av DPI-systemet. Du kan lappa din OpenVPN-konfiguration med hjälp av en patch som heter xorpatch, vilket ger dig VPN-åtkomst till begränsade landplatser, till exempel Israel och Frankrike. Det här är ett ganska komplicerat steg att göra, men när du väl har klarat OpenVPN-protokollet kan du enkelt kringgå DPI-systemet från din regering genom att ansluta till de privata servrarna som finns i stödda länder.

Det är dessa sätt att göra din VPN-anslutning dold för din regerings DPI-system. Om du bor i ett land där regeringen är mycket begränsande när det gäller vilka webbplatser du kan få åtkomst till och vilka webbplatser du inte kan komma åt är det bättre att använda ett av dessa tricks för att kringgå regeringens DPI-system och njuta av din integritet online och frihet genom att göra det.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map