5 Sekretessrisker med att använda virtuella tangentbord från tredje part

Virtuellt tangentbord är tangentbordet på skärmen som du kan använda som ersättning eller alternativ till fysiska tangentbord. Det är vanligtvis tillgängligt på mobila enheter, och det används mest för smartphones och surfplattor. Även om virtuella tangentbord också finns tillgängliga för stationära plattformar används dessa mycket sällan såvida inte användarna har någon form av funktionshinderproblem. Oavsett om du använder en Android- eller iOS-enhet ska du vara medveten om det virtuella tangentbordet som du för närvarande använder.


Merparten av tiden kan du använda det virtuella tangentbordets standard som tillhandahålls av det mobila operativsystemet. Men det finns många alternativ som du kan hitta i App Store eller Play Store, som kommer att ersätta det nuvarande virtuella tangentbordet som du använder. De dåliga nyheterna är att eftersom dessa tangentbord vanligtvis loggar in din typinformation för att ge bättre ordförslag och andra fördelar, måste du vara medveten om att det kan vara farligt för din integritet. Här är fem sekretessrisker för att använda virtuella tangentbord från tredje part:

1. Det kan komma med en dold Keylogger

Medan många tredjepartsutvecklare kommer att hävda att de inte kommer att lagra deras användares tangenttryckningsdata, har det förekommit fall där tredje parts utvecklare faktiskt bäddar in en keylogger i sina tangentbordsappar. Detta kan vara farligt för dig som användare eftersom du använder det virtuella tangentbordet varje gång du skriver något på din enhet. Tredjeparts tangentbordutvecklare gör kanske loggningen eftersom de vill visa relevant reklam för dig, men det finns inget bevis på att dina data bara kommer att användas för detta ändamål. Det är därför det är bra att hålla sig till den standardtangentapp som kommer med din enhet.

2. Den behöver fullständig åtkomst till ditt telefonsystem

Vissa tangentbordsappar som du installerar på din enhet kan behöva full åtkomst till ditt telefonsystem, vilket är konstigt och absurd. Varför skulle en app som denna kräva åtkomst till din kamera och mikrofon, till exempel? Det här är något du måste vara medveten om innan du installerar den här typen av applikationer på din mobila enhet. Titta på tillståndet som de kräver av dig innan du installerar det och se om det kommer att vara skadligt för din integritet eller inte.

3. Det kan hämta vissa privata data från din enhet

Eftersom vissa virtuella tangentbord från tredje part vill ha fullt tillstånd för ditt telefonsystem, betyder det att det kan ha full kontroll över din telefon när den vill. Det betyder också att den kan komma åt alla data som lagras på din telefon, till exempel SMS, e-post, telefonkontakt, foton och liknande. Om en sådan app kan göra det, betyder det att den tyst kan samla in de privata uppgifterna från din enhet, vilket är dåligt för din integritet online. Eftersom du är den som ger denna app tillåtelse att göra det kan du inte hindra den från att göra den här aktiviteten trots att du använder en VPN-anslutning på din mobila enhet. Det enda sättet att stoppa det är att avinstallera appen.

4. Läckor från tangentappar från tredje part är vanliga

Det har förekommit incidenter där tangentbordsappar läcker användarens data till tredje parter. Apparna samlade in uppgifterna från sina användare och lagrade uppgifterna på deras servrar. Men servrarna hade inte det robusta säkerhetssystem som behövs för det bra datalagringskravet, vilket resulterar i att data hackas av skrupelfria tredje parter. Privatdata från miljoner användare läcker ut till tredje part och miljontals människors integritet är i fara på grund av denna läcka. Det är därför det är mycket riskabelt att använda en virtuell tangentbordsapp från tredje part på din mobila enhet.

5. Tangentbordets utvecklare kanske inte har en säker server för att lagra användarens data

Innan du installerar ett alternativt tangentbordsprogram för din enhet, se till att läsa sekretesspolicyn för apputvecklaren. Hur samlar de in dina uppgifter? Vilka typer av data samlas in? Var lagras de? I vissa fall har inte tangentbordutvecklaren den infrastruktur som krävs för att lagra användarens data på ett säkert sätt. De använder en billig delad server som enkelt kan hackas eftersom den har en låg nivå säkerhet. Oavsett vad som är fallet är det alltid bättre för dig att undvika att detta sker genom att använda det officiella virtuella tangentbordet som tillhandahålls av din mobilplattform.

Dessa är sekretessriskerna med att använda virtuella tangentbord från tredje part. Det du skriver kan övervakas av dessa tredjepartsappar om du inte är försiktig. Detta inkluderar ditt användarnamn och lösenord samt meddelanden som du skriver till dina vänner. Så det kommer att vara till dina egna fördelar att alltid vara medveten om riskerna med användning av virtuella tredjeparts tangentbord.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map